Reconstructie moet klaarheid brengen in onderzoek naar moord op juf Annelies

Het gerecht organiseert donderdag een reconstructie van de feiten die op 4 oktober het leven kostten aan de populaire schooljuf Annelies Verschaeve (42) uit Geluwe. Haar ex-partner Sebastien H. (37) moet er tonen wat zich die noodlottige dag precies heeft afgespeeld.

De Nieuwstraat in Menen, waar het drama zich afspeelde, was al sinds donderdagmorgen hermetisch afgesloten met zwarte nadarhekken om pottenkijkers op een afstand te houden. Rond 12.30 uur arriveerde verdachte Sebastien H. – tot voor zijn arrestatie leerkracht Mechanica in het VTI in Menen – aan het huis waar hij tot 4 oktober woonde. De man was er ingetrokken nadat de relatie met Annelies Verschaeve op de klippen was gelopen.

Annelies woonde met hun kinderen – een 16-jarige zoon en een meisje van 14 jaar – in een huis in de Menenstraat in Geluwe. Op de bewuste avond trok ze naar het huis van haar ex-partner Sebastien H. om er wat spullen op te halen. Een buurvrouw zag haar aanbellen en merkte nadien op hoe Sebastien H. uit het huis kwam en met de auto van Annelies wegreed. Naar eigen zeggen doolde de man nog enkele uren rond, voor hij een collega inlichtte. Die belde op zijn beurt de politie, waarna de agenten in het huis een vreselijke ontdekking deden.

Slachtoffer Annelies Verschaeve. (gf)

Uit het onderzoek is voorlopig gebleken dat Annelies Verschaeve gewurgd werd met een touw. Onderzoeksrechter Filip Decorte wou met de reconstructie van Sebastien H. te weten komen of dat touw al klaarlag op het moment dat Annelies Verschaeve nietsvermoedend aanbelde. Dat zou betekenen dat de feiten vooraf gepland waren en dat er dus sprake is van moord. In het andere geval gaat het mogelijk ‘slechts’ om doodslag, een kwalificatie waarbij de mogelijke straf die later in een assisenhof uitgesproken zou worden lager ligt.

Ook wilden de speurders van de moordverdachte weten wat hij precies nog ondernomen heeft in de uren na de feiten die Annelies Verschaeve het leven kostten. Sinds zijn arrestatie is Sebastien H. volgens zijn advocaten ‘een gebroken man’ die doorwrocht is van spijt. Of de reconstructie van donderdag antwoorden heeft gebracht op de vele vragen die de speurders hadden, moet nog blijken.

The post Reconstructie moet klaarheid brengen in onderzoek naar moord op juf Annelies is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ode aan James Ensor

Kunst voert dit jaar nog meer dan anders hoogtij aan onze Kust. Niet alleen is er dit jaar een nieuwe editie van de Triënnale Beaufort waarbij je nieuwe, monumentale kunstwerken kan ontdekken, het is ook het jaar waarin Oostende James Ensor viert met een waaier aan activiteiten naar aanleiding van zijn 75ste sterfverjaardag. Zo zijn
The post Ode aan

Lees meer »

Anderlecht moet eerste competitiematch tegen STVV achter gesloten deuren spelen

Anderlecht zal het tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder de steun van de fans moeten doen. Paars-wit moet die match namelijk achter gesloten deuren afwerken als straf voor het stilgelegde bekerduel tegen Standard van vorig seizoen. Anderlecht zou bij het BAS beroep kunnen aantekenen, maar heeft beslist dat niet te doen.

Lees meer »

Marino Keulen (Open VLD): “We zijn als partij in een crisis beland, Vlaanderen heeft met ons afgerekend”

De Vlaamse liberalen staan voor een tocht door de woestijn. De implosie van Open VLD trof ook boegbeeld Marino Keulen, die na 29 jaar de nationale politiek verlaat. Een gesprek over de “slijtage” van zijn partij, de klap in Limburg en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. “Een samensmelting MR-Open VLD? Het zou handig zijn als Bouchez eerst Nederlands zou spreken.”

Lees meer »

Na feiten in Oostende: trio riskeert tot zeven jaar cel voor meer dan 60 gauwdiefstallen

Drie Bulgaren – twee mannen en een vrouw – moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor liefst 62 gauwdiefstallen in Oostende, Brugge, Kortrijk en Leuven. Ze viseerden vooral de inhoud van de handtassen van winkelende dames. De procureur vroeg tot liefst zeven jaar effectieve celstraf. “Dergelijke feiten vormen een ware plaag”.
The post Na feiten in Oostende: trio

Lees meer »

21 West-Vlamingen, waarvan 8 nieuwkomers, leggen eed af voor Vlaams Parlement, Jeremie Vaneeckhout doet het … zonder snor

124 leden van het Vlaams Parlement legden gisteren de eed af voor de komende vijf jaar. Eerst moest er in een plenaire vergadering beslist worden of het verkiezingsresultaat in Brussel geldig was. De meerderheid besliste dat er geen hertelling moet komen. Na die stemming konden de parlementsleden hun eed afleggen. Dat deden ook 21 West-Vlamingen, waaronder 8 nieuwkomers.
The

Lees meer »

Voorstel commissie aan Vlaams Parlement: verkiezingen zijn geldig, geen hertelling nodig

De commissie voor de geloofsbrieven van het Vlaams Parlement zal de plenaire vergadering voorstellen om de kiesverrichtingen in de kieskring geldig te verklaren. Er zou volgens de commissie “onvoldoende zijn aangetoond dat de hertelling van de papieren stembiljetten in de kieskring Brussel een correctere vaststelling van het kiesresultaat zou opleveren”, zo blijkt uit de conclusies die Belga heeft kunnen inkijken.

Lees meer »

Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg

Cercle Brugge en het Oostenrijkse Red Bull Salzburg hebben een overeenkomst bereikt voor de tijdelijke overgang van Lawrence Agyekum. De 20-jarige middenvelder wordt er tot eind dit seizoen geleend, met een aankoopoptie.
The post Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »