Paul Gheysens bedreigde bewoners die zich verzetten tegen zijn golfproject: “Ik weet hoe ik u kan hebben”

“Ik weet hoe ik u kan hebben”, zei vastgoedontwikkelaar Paul Gheysens tegen de vrouw van een van de tegenstanders van zijn golfproject in Knokke-Heist, waarop hij naar haar kindjes keek. Al jaren gaan er geruchten de ronde over bedreigingen door de Ghelamcobaas aan wie hem voor de voeten loopt. Nu praatten betrokkenen voor het eerst openlijk voor de camera’s van het VRT-programma ‘Pano’.

 

Meer krantenkoppen in België

Het is vandaag Dierendag: stuur hier de leukste foto van jouw (huis)dier in

Vandaag, op 4 oktober vieren we Dierendag, een dag die bijna honderd jaar geleden in het leven is geroepen door dierenliefhebbers om onze huisdieren nog meer liefde en aandacht te geven. Die datum is niet toevallig gekozen. Het is de sterfdag van Franciscus van Assisi, een heilige die altijd erg begaan was met het welzijn van dieren. Deel daarom hier

Lees meer »

Dierenasiel en zorgboerderij Ark Van Pollare in Lennik is gered

Goed nieuws voor de 485 dieren van dierenasiel en zorgboederij Ark Van Pollare in Lennik, want ze hoeven hun vertrouwde plek niet te verlaten. De gebouwen stonden te koop, maar de Ark kon een investeerder vinden die ze aankocht. De komende jaren wil het asiel alles grondig vernieuwen zodat de toekomst verzekerd is.

Lees meer »

Enkelband met alcoholmeter straks ook in België? Vlaamse regering wil proefproject in 2025: “Op deze manier heeft justitie stok achter de deur”

Een enkelband die je alcoholgebruik detecteert – het klinkt misschien als sciencefiction, maar de nieuwe Vlaamse regering wil het werkelijkheid maken. Het toestel werd al getest in het buitenland, zat rond de enkels van meerdere Hollywoodsterren en blijkt verbazingwekkend efficiënt te zijn. Hoe werkt zo’n alcohol-enkelband en wie zal het moeten dragen?

Lees meer »

LIVE RONDE VAN EMILIA. Evenepoel klaar voor nieuwe clash met kersvers wereldkampioen Pogacar

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Burgerpartij ‘Voor 8560’ in Wevelgem voert campagne met een …ezel: “Want hij stoot zich geen twee maal aan dezelfde steen”

In Wevelgem pakt de onafhankelijke burgerpartij ‘Voor 8560’ op Facebook uit met enkele ludieke filmpjes in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober. ‘Voor 8560’ noemt het opvallend initiatief ‘financiële opvoeding’ met in de hoofdrol lijsttrekker Delphine Jodts, lijstduwer Philip Sergeant en… een ezel.
The post Burgerpartij ‘Voor 8560’ in Wevelgem voert campagne met een …ezel: “Want

Lees meer »

Na de Rode Duivels nu ook de Blind Devils: “Horen we gejuich, dan weten we zelf ook ineens dat er gescoord is”

Onze Rode Duivels waren al ooit nummer 1 van de wereld, de voetbalbond wil nu ook scoren met de Blind Devils, de nationale selectie van blinde en slechtziende voetballers. Met een nagelnieuw, speciaal voor hen aangelegd terrein op het oefencomplex in Tubeke hopen ze zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Los Angeles 2028. Hoe weet een blinde voetballer

Lees meer »

Zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien op zuidelijk halfrond

Op het zuidelijk halfrond was woensdag een zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien. De eclips wordt ook wel ‘ring van vuur’ genoemd door zijn rode kleur. Bij een ringvormige zonsverduistering bedekt de maan de zon op de buitenste ring na omdat de maan op dat moment te ver van de aarde staat om de zon volledig te bedekken.

Lees meer »

EXCLUSIEF. VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers doet als eerste verslag vanop de plek waar Nasrallah gedood werd: “In mijn carrière nooit zoiets gezien”

Robin Ramaekers, onze man in Beiroet, was lang voordat CNN of BBC er waren als eerste oorlogsjournalist op de plaats waar vrijdag Hezbollah-kopstuk Hassan Nasrallah bij ongeziene Israëlische bombardementen werd gedood. Als eerste en tot dusver enigen waren hij en cameraman Stijn De Smet getuige van de ravage en de emoties ter plaatse. Zijn relaas: “Plots stonden we op de

Lees meer »

Volledig Pannes podium in klasse 2 op BK zeilwagenrijden

Aan de traditionele Potjesregatta, die voor de Belgische piloten ook als Belgisch Kampioenschap gold, namen 99 piloten uit zes landen deel. De Potjesregatta was daarmee het grootste internationale zeilwagenevenement dit jaar na het WK deze zomer in Frankrijk.
The post Volledig Pannes podium in klasse 2 op BK zeilwagenrijden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Melissa Depraetere aangeduid als viceminister-president en minister van Wonen en Energie

De 32-jarige Melissa Depraetere uit Stasegem bij Harelbeke is aangeduid als minister van Wonen, Energie, Jeugd, Klimaat en Toerisme in de Vlaamse regering. Dat heeft Vooruit-voorzitter Conner Rousseau bekend gemaakt. Depraetere wordt voor Vooruit ook viceminister-president.
The post Melissa Depraetere aangeduid als viceminister-president en minister van Wonen en Energie appeared first on KW.be.

Lees meer »