Na ongeval met signalisatiewagen doet zaakvoerder Pieter oproep: “Altijd, maar dan ook altijd opletten in het verkeer”

Pieter Vanlersberghe, zaakvoerder van de takeldienst ADB-Assist doet een oproep naar chauffeurs om meer op te letten in het verkeer nadat er dinsdagavond op de E40 een bestuurder tegen een signalisatiewagen aan reed. “Wat wij doen is een erg gevaarlijke job. We doen er alles aan om de veiligheid van de bestuurders, hulpdiensten en onszelf als takeldienst te optimaliseren. Maar een garantie is er nooit, zeker niet nu mensen nog verstrooider in het verkeer lijken.”

Dinsdagavond werd ADB-Assist opgeroepen om een wagen weg te takelen van op de E40 in Oostkamp. “Een team van ons is ter plaatste gegaan met onder andere een signalisatiewagen om het verkeer op de snelweg te wijzen op het stilstaande voertuig, want dat is verplicht Nadat de wagen werd weg getakeld is er een bestuurder iets voor 20 uur langs achteren ingereden op de signalisatiewegen”, vertelt zaakvoerder Pieter Vanlersberghe.

Gevaarlijke job

Bij het ongeval raakte niemand zwaar gewond. “Nog een geluk. Mijn medewerker heeft alles in orde volgens de juiste procedures gedaan, zoals geleerd in de opleiding. Dat is ook heel belangrijk, want zo kon hij het risico voor zichzelf ook minimaliseren. Het ongeval drukt ons nog eens met de neus op de feiten dat dit een heel gevaarlijke en onderschatte job is. Toen moest er opnieuw een team ter plaatse komen om die wagen te beveiligen en signaleren. Dat is eigenlijk dubbel werk.”

“Het ongeval drukt ons nog eens met de neus op de feiten dat dit een heel gevaarlijke job is”

Het laatste andere ongeval was er een op een reddingsstrook een tweetal maanden geleden. “We hebben veel tussenkomsten, waar het een close call is en het bijna tot een aanrijding komt, maar dan op het nippertje toch niet”, gaat Pieter verder. “Daar zouden we echt een volledig boek mee kunnen vullen, maar gisterenavond was het helaas opnieuw zover.”

Verplichte signalisatie

Wanneer je in panne valt langs de snelweg moet je verplicht de juiste diensten verwittigen. “Dat is zo in de wet en de betreffende mensen moeten dat ook zelf betalen. Onder de dienst F.A.S.T komen wij dan ter plaatse op de snelwegen in regio Noord-West-Vlaanderen om de site te beveiligen met een signalisatievoertuig. Want bestuurders zelf weten niet hoe ze zo’n situaties moeten aanpakken en dat kan erg onveilig zijn.”

“Als je in panne valt op de snelweg moet er verplicht een signalisatiewagen komen, anders kan dat zorgen voor heel onveilige situaties”

“We doen er alles aan om de veiligheid van de bestuurders, hulpdiensten en onszelf als takeldienst te optimaliseren. Het signalisatievoertuig vormt dan eigenlijk een buffer voor de rest. Maar een garantie is er nooit, zeker niet nu mensen nog verstrooider lijken in het verkeer.”

“Zo’n aanrijding gebeurt natuurlijk nooit expres. Vroeger was er meer gebrek aan respect dan nu. Nu worden we wel geapprecieerd, maar zitten mensen verstrooid achter hun stuur. ze zijn met van alles en nog wat bezig dat niet nodig is en dan duikt er plots een signalisatiewagen op. Het is van levensbelang dat mensen zeer aandachtig blijven in het verkeer, ook voor onze veiligheid”, besluit Pieter.

The post Na ongeval met signalisatiewagen doet zaakvoerder Pieter oproep: “Altijd, maar dan ook altijd opletten in het verkeer” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Yves Ngabu verdedigt met bravoure zijn IBO-wereldtitel; tegenstander Martinez geeft er in zevende ronde de brui aan

Yves Ngabu (35) heeft met verve zjin IBO-wereldtitel bij de cruisergewichten verdedigd, uitdager Kevin Martinez (24) was in de zesde ronde tegen het canvas gegaan en besloot niet meer aan te treden in de zevende ronde. De juryleden kenden alle drie het maximum van de punten toe aan de Roeselarenaar, al was dat door de opgave van Martinez nog van

Lees meer »

Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter

Cercle Brugge heeft een akkoord bereikt met de 20-jarige Ibrahim Diakité. Hij ondertekende een contract voor vier seizoenen tot medio 2028. Hugo Siquet verliet als rechtsachter groen-zwart na een uitleenbeurt en keerde terug naar het Duitse Freiburg. Diakité zal zijn plaats innemen.
The post Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp

In mei draaide alles om de campagne 10.000 stappen, elke stap telt in Oostkamp met als doel zoveel mogelijk inwoners aanzetten om te bewegen en hun stappen te registreren. Inge Sercu zette de meeste stappen.
The post Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »