Huis in Sint-Gillis-Waas licht beschadigd door brandbommen

In Sint-Pauwels, bij Sint-Gillis-Waas, is een huis beschadigd geraakt toen er twee brandbommen tegen gegooid werden. De bewoner was op het moment van de feiten niet thuis. Tegen die bewoner liep een klacht, maar die was net geseponeerd. Twee verdachten werden opgepakt. 

Meer krantenkoppen in België

Bestuurder trekt spoor van vernieling: voertuig crasht met hoge snelheid tegen gevel, lantaarnpaal en verschillende voertuigen

Een bestuurder heeft zondagmorgen vroeg met zijn wagen een spoor van vernieling getrokken op de Westdijk in Kapelle-op-den-Bos. Hij ramde eerst een lantaarnpaal en de gevel van een woning, waarna hij frontaal op een geparkeerde wagen botste. Meerdere voertuigen raakten beschadigd, en de brandweer moest de bestuurder bevrijden uit zijn zwaar gehavende Volvo.

Lees meer »

Gemeentelijke waardering voor Mooimakers in Ardooie

Vrijwilligers, verenigingen en veel schoolgaande jongeren zorgen er in de gemeente al jaren voor dat de straten, de bermen en de grachten af en toe een schoonmaakbeurt krijgen.
The post Gemeentelijke waardering voor Mooimakers in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sekssymbool, dierenrechtenactiviste, maar ook raciste: zo verging het Brigitte Bardot (90) na het einde van haar filmcarrière

Het leven van filmster Brigitte Bardot (90), de meest sexy vrouw van haar generatie, leest als een dieptragische roman. ‘Story’ blikt in twee delen terug op haar leven. Van haar luxueuze jeugd over haar desastreuze relaties tot het schandaal die haar een fikse boete en bijna een celstraf heeft opgeleverd. Want nadat ze abrupt een punt had gezet achter haar

Lees meer »

Vier organisaties officieel erkend als Brugse dierenwelzijnsvereniging

Vrijdag kregen vier organisaties de officiële erkenning als Brugse dierenwelzijnsvereniging uit handen van schepen van Dierenwelzijn Mathijs Goderis. Het gaat om vzw Poespartoe, vzw Kat Zoekt Thuis, vzw Cathz en vzw SOS Reptiel. “Die laatste is niet gehuisvest in Brugge, maar vangt wel veel dieren op vanuit onze stad”, aldus schepen Goderis.
The post Vier organisaties officieel erkend als

Lees meer »

Feestelijke opening Waregemstraat: “Het daveren is gedaan en de geluidsoverlast is minder”

Deze week opende de burgemeester de vernieuwde Waregemstraat. “Midden juli ging deze grondig aangepakte straat terug open voor alle verkeer. Daarom heffen we met plezier vanuit de gemeente het glas met jullie, de inwoners”, klonk het bij burgemeester Gino Devogelaere (Samenéén).
The post Feestelijke opening Waregemstraat: “Het daveren is gedaan en de geluidsoverlast is minder” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dronken bestuurder veroorzaakt dodelijk ongeval na derby: 33-jarige man overleden, andere persoon in levensgevaar

In de Middelmolenlaan in Deurne, vlak bij het Bosuilstadion, heeft zondagnamiddag een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een chauffeur onder invloed van alcohol reed met hoge snelheid tegen een stilstaande auto, die vervolgens weggeslingerd werd. Een 33-jarige persoon die met de chauffeur van de stilstaande wagen stond te praten, werd geraakt en overleed ter plaatse.

Lees meer »

Nog nooit zag Vlaamse regering er zo vrouwelijk uit: Demir (N-VA) minister van Onderwijs, Caroline Gennez (Vooruit) krijgt Welzijn

Nu de op een na langste Vlaamse formatie eropzit en de drie coalitiepartners hun casting bekend hebben gemaakt, wordt duidelijk hoe de volgende Vlaamse regering eruit zal zien. Opvallend: zes van de negen ministers zijn vrouwen. Voor het eerst zijn er dus meer vrouwen dan mannen in de Vlaamse regering. Hieronder een overzicht van alle ministers.

Lees meer »

Toch koers tijdens de kermis

Door het afhaken van De Sint-Ritatrappers zag het er naar uit dat er géén koers meer zou zijn tijdens Moerkerke Kermis. Gelukkig zetten Wouter Moeraert, Wim Goudesaboos en Frank Lehouck er toch nog hun schouders onder. “Met onder meer een tandemkoers willen we het ook wat ludiek maken en openstellen voor iedereen”, klinkt het.
The post Toch koers tijdens

Lees meer »

Eerste bijeenkomst De Gezelligheid Zelve is onmiddellijk een succes

In dienstencentrum De Kring vond op dinsdag 10 september een eerste activiteit van De Gezelligheid Zelve Plaats. Voor die vriendengroep is er op maandelijkse basis een activiteit. De groep bestaat uit mensen met een beperkte mobiliteit die bij het bestaande aanbod van activiteiten uit de boot vallen. “Ik ondervind serieuze last door een heupprobleem en
The post Eerste bijeenkomst

Lees meer »

Paul Magnette “beledigd” door uitspraken van de paus over vrouwen

PS-voorzitter Paul Magnette is misnoegd over uitspraken die paus Franciscus tijdens zijn bezoek aan ons land heeft gedaan over vrouwenrechten. Dat zei hij zondag bij RTL-TVi. Magnette trad niet in detail, maar verwees wellicht naar de conservatieve standpunten die de paus uit de doeken deed in zijn toespraak bij de UCLouvain.

Lees meer »

Samenstelling gemeenteraad Lo-Reninge kende voorbije legislatuur amper wissels: twee jonge raadsleden verlaten stad

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 13 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Lo-Reninge, zetelen er vandaag nog 11 in de gemeenteraad.
The post Samenstelling gemeenteraad Lo-Reninge kende voorbije

Lees meer »