Federale, Vlaamse, en Brusselse regering veroordeeld voor ontoereikend klimaatbeleid

Het Brusselse hof van beroep heeft donderdag de Belgische staat, het Vlaams Gewest, en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest veroordeeld omdat ze te weinig inspanningen hebben gedaan en doen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Dat meldt persmagistraat Anne Leclerc. In eerste aanleg was ook het Waals Gewest veroordeeld, maar volgens het hof van beroep heeft dat gewest wel de nodige vooruitgang geboekt in het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt nieuwe terreinwinst bij strategisch belangrijke Tsjasiv Jar

Rusland heeft donderdag nieuwe terreinwinst gemeld bij het strategisch belangrijke Tsjasiv Jar. Het hooggelegen Tsjasiv Jar was voor de oorlog een relatief kleine plaats met 12.000 inwoners, maar wordt door de ligging inmiddels gezien als een belangrijk militair doelwit. Als Rusland de plaats in handen krijgt, zou dat de weg vrijmaken voor een verdere Russische opmars in Donetsk. Volg hier

Lees meer »

Tweede alzheimermedicijn goedgekeurd in de VS

Het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen van toezichthouder FDA om een nieuw alzheimermedicijn op de markt te brengen. Het gaat om het tweede goedgekeurde medicijn dat de progressie van de slopende hersenziekte vertraagt.

Lees meer »

De eerste beelden van Ruth Beeckmans als kwaadaardige koningin in ‘Sneeuwwitje’: “Dit doe ik voor kinderen die me te eng vinden”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne strikte was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Vlaming Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond de Vlaming Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

“Om Brahim op zijn bakkes te slaan kwam ik met plezier terug”: maar maakt Niko ook comeback in seizoensfinale ‘Familie’?

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om hen

Lees meer »

‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust”

De huidige cd&v gaat naar de gemeenteraadsverkiezingen onder de naam ‘cd&v Lendelede 2030’. “Om de lokale verankering van de partij te benadrukken”, zegt burgemeester en toekomstig lijsttrekker Carine Dewaele.
The post ‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust” appeared first on KW.be.

Lees meer »