Einde van een tijdperk: de hoogtepunten uit twaalf jaar Vincent Mannaert bij Club Brugge

Vincent Mannaert verlaat op het einde van het seizoen Club Brugge na een periode van 12 jaar, gelardeerd met successen op en naast het veld. Begin 2011 werd hij er algemeen manager, een overzicht van de hoogtepunten uit zijn Brugse carrière.

De komst van Preud’homme

Na heel wat seizoenen zonder prijzen besefte Mannaert dat het tij moest keren. In september 2013 werd Michel Preud’homme aangesteld om Brugge weer te laten meestrijden voor de prijzen. In 2015 volgde de Beker van België, de eerste trofee sinds 2007.

Zijn eerste landstitel

Een seizoen later volgt de oppergaai voor Mannaert. Michel Preud’homme brengt heel Brugge in een delirium na de eerste landstitel in elf jaar. Als kers op de taart haalt Brugge de titel in eigen huis binnen na een klinkende 4-0-zege tegen aartsrivaal Anderlecht.

Het kampioenenbal

In 2016 weerklinkt op Jan Breydel voor het eerst sinds 2005 weer de hymne van het kampioenenbal. Club wordt gespaard tijdens de loting maar eindigt wel troosteloos laatste met 0 punten in een groep met Leicester, Kopenhagen en Porto.

Het Belfius Basecamp

In 2019 neemt Club Brugge zijn intrek in het Belfius Basecamp. De trainingsvelden en de infrastructuur kennen zijn gelijke niet in België, een nieuwe stap op weg naar nationale dominantie. Heel wat nieuwe transfers trekken grote ogen als ze een rondleiding krijgen.

Preud’homme en Mannaert. (foto Belga) © KURT DESPLENTER BELGA

Drie op een rij

Tussen 2019 en 2022 valt Club Brugge niet af te stoppen in de eigen competitie. Onder Philippe Clement haalt blauw-zwart voor het eerst sinds eind jaren 70 en een zekere Ernst Happel drie landstitel op een rij. De Brugse dominantie doet pijn bij de concurrenten.

Lucratieve Champions League

Niet enkel de landstitels zijn een doorn in het oog voor de andere titelpretendenten, de vele miljoenen die Brugge oogst in de Champions League maken het extra pijnlijk. Vijf seizoenen op rij maakt Brugge deel uit van de Europese elite. Het hoogtepunt kwam in 2023 met een Europese overwintering op het allerhoogste niveau.

Keiharde onderhandelaar

Prijzen en trofeeën doen ook de marktwaardes van de spelers stijgen. Mannaert toont zich een keiharde onderhandelaar die het onderste uit de kan weet te halen. Paolo Maldini kwam meerdere keren naar België om uiteindelijk De Ketelaere los te weken voor een recordbedrag van 32 miljoen euro.

Mannaert met Leopold Lippens. (foto Belga) © KURT DESPLENTER BELGA

Mislukte beursgang

Niet alles wat Mannaert aanraakte, veranderde in goud. In maart 2021 probeerde Club als eerste Belgische ploeg naar de beurs te trekken, in navolging van ploegen zoals Ajax. De interesse was echter te karig en de beursgang kwam er uiteindelijk niet.

De recordomzet

176 miljoen euro, een bedrag om van te duizelen. Nooit eerder boekte een Belgische club zoveel inkomsten als Club Brugge in 2022-2023, ook het vorige record stond al op naam van Club. Mannaert maakte van Club een commercieel bedrijf dat steevast groene cijfers kan voorleggen.

Het nieuwe stadion?

Om nog verder te kunnen doorgroeien en eventueel te wedijveren met de Europese elite is een nieuw stadion nodig. Mannaert besefte als geen ander dat dit voor nog meer inkomsten zou zorgen. Twaalf jaar na zijn aanstelling is er echter nog steeds geen witte rook, een domper voor de prima zakenman die Mannaert is. (JT)

The post Einde van een tijdperk: de hoogtepunten uit twaalf jaar Vincent Mannaert bij Club Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Roeselare is klaar voor Godelievefeesten

Op zondag 7 juli zijn er de jaarlijkse Godelievefeesten. Er staan opnieuw tal van activiteiten met de nodige animatie op het programma. Door de recente werken moest het stratenplan voor de rommelmarkt wat hertekend worden.
The post Roeselare is klaar voor Godelievefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere rock en punk”

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde studeerde dit schooljaar af aan MUDA, richting singer-songwriter. Voor haar zangexamen mocht ze optreden in Missy Sippy. Daarnaast zingt ze in de band Junkyjardpool, die deze zomer optreedt tijdens de Gentse Feesten.
The post Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere

Lees meer »

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Geluidssignaal, trilling of knippering: nieuwe auto moet je voortaan verplicht waarschuwen wanneer je te snel rijdt

Elke nieuw verkochte auto moet voortaan uitgerust zijn met een zogenoemde ‘intelligente snelheidsassistentie’. Dat betekent dat de auto zelf aangeeft wanneer je te snel rijdt, bijvoorbeeld door een lichtje, een trilling of een geluid. Dat de auto zelf met jou gaat meedenken, heeft zo zijn voordelen, al staat die aanbeveling nog niet altijd en overal op punt, zegt Filip Rylant

Lees meer »

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Demiral twee wedstrijden geschorst na omstreden gebaar, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij krijgt een schorsing van twee wedstrijden opgelegd. Turkse president Erdogan is alvast aandachtig toeschouwer bij Nederland-Turkije.

Lees meer »

KIJK. De kop is eraf: festivalterrein Rock Werchter officieel geopend

Geduld wordt beloond. Na opnieuw een jaar wachten, zwierde Rock Werchter vanmiddag om 12 uur de poorten open, en is editie 2024 gestart. Vandaag verwacht de weide 88.000 festivalgangers in de Vlaams-Brabantse gemeente, en ook de komende dagen zijn dat er telkens zoveel. En die hebben er – weer of geen weer – zin in. “We zijn zo blij om

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Maignan houdt Fernandes én Vitinha van de openingsgoal met twee geweldige saves, ook Kolo Muani kan niet scoren

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »

Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan: “Activiteiten plannen die de hele buurt ten goede komen”

Het buurtcomité Wijk Duinenrand in Middelkerke viert haar vijfjarig bestaan met een subsidie van 5.000 euro van het project ‘Buurten op den Buiten’. De nieuwe wijk, gelegen aan de Jutterstraat en Kruiersstraat in Middelkerke, bevindt zich tussen de Duinenweg en de Oostendelaan, achter garage Roland en het WZC De Ril.
The post Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan:

Lees meer »

Tweede editie van Kruiseke Kerremesse wordt driedaagse: “Met Gilberke en Marcellineke”

Na de succesvolle eerste editie van Kruiseke Kerremesse vorig jaar bieden de organisatoren dit keer een driedaags evenement aan. De bestuursploeg is ondertussen uitgebreid. Voor de kinderkoers waren er op de vorige editie meer dan honderd deelnemers en het evenement wordt dit jaar herhaald. Het feestplein bevindt zich naast het voetbalterrein van Sparta Kruiseke.
The post Tweede editie van

Lees meer »

“Niveau Waalse basisscholieren blijft (wel) stabiel”

Na de kritiek op het niveau van onze leerlingen in het basisonderwijs, klinkt er uit Waalse hoek wel positief nieuws. Uit de resultaten van algemene testen die Waalse leerlingen uit het zesde leerjaar jaarlijks afleggen, blijkt dat meer dan 87 procent van de scholieren geslaagd is.

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »