Dune Hotel organiseert driedaagse rond zanger/imitator Olivier Laurent: “Onterecht hier amper bekend”

“In zijn geboorteland is hij helemaal niet populair, terwijl hij wereldberoemd is.” En dus gaan Peter Bruneel en Heidi Huys van het Dune Hotel daar iets aan doen: ze ontvangen zanger en stemmen-imitator Olivier Laurent voor een driedaags evenement, op 8, 9 en 10 december. De Gentenaar brengt dan in het Kursaal Oostende ‘Jacques Brel Hommage/45 ans/Ne Me Quitte Pas’. Wees erbij.

Peter (50) en Heidi (46) hebben een hechte band met Olivier Laurent, die Oostendse roots heeft. “In 2021 nodigden we in onze Champagne Résidence Pierre in Rosières-prés-Troyes (Frankrijk) voor het Fête de la musique The Gibson Brothers uit”, vertellen ze. “Die groep was al bij ons geweest tijdens de Nacht van de Champagne in Tielt. Maar toen kwam, in volle coronatijd, de drummer van The Gibson Brothers plots te overlijden, en zaten we dus zonder artiesten. Toen kwam Marc Stoffelen, de gitarist van de liveband die dan ook ging spelen, met de naam Olivier Laurent op de proppen.”

Meer dan 85 stemmen

“Voor ons was dat een gok, maar wat een ervaring, wat een artiest… met meer dan 85 stemmen. Meteen was iedereen onder de indruk. Ook wij waren ondersteboven van het talent van die Belg, die nu in Zuid-Frankrijk woont. Tussen ons was er direct een klik. We vroegen hem om op te treden in België. We kwamen tot de vaststelling dat hij in zijn geboorteland helemaal niet populair is, terwijl hij wereldberoemd is. Check maar zijn muzikaal palmares. Olivier stond al op het podium in onder meer Frankrijk (waar hij onlangs nog mocht optreden voor president Macron, red.), Spanje, Canada, Israël, Engeland, Nederland… Hij pakt niet enkel uit met zijn Brel-repertoire, maar ook met al die andere stemmen die hij perfect kan imiteren.”

Polonaise

De band tussen Peter, Heidi en Olivier werd hechter. “Ik zeg dat niet graag, maar door de talrijke samenwerkingen en optredens zijn we wel echte vrienden geworden. We horen elkaar bijna iedere dag”, zegt Peter. “Toen we nog in Frankrijk woonden, reden we al met een autobus met gasten naar het zuiden, waar hij verblijft. Ook in Orange kwam hij al optreden. We ontdekten ook samen Le Grand Buffet in Narbonne.”

“Toen we hem voor de eerste keer zagen optreden: wat een ervaring!”

“En we hebben nog een pak leuke projecten in petto. Ik kan nu al verklappen dat er binnenkort een Nederlandstalig liedje uitkomt, inclusief een clip. Olivier schreef dat liedje op maat van onze ex-Résidence Pierre-fans, met een knipoog naar de zee, de Loftrompetten, enzovoort. Ik ben er zeker van dat veel mensen erop de polonaise zullen dansen. Aangezien Olivier in Vlaanderen niet zo bekend is, ga ik mij er persoonlijk voor inzetten en hem promoten bij de Vlaamse organisatoren.”

Peter en Heide dokterden om te beginnen een weekendje aan zee uit in de sfeer van Jacques Brel en met culinaire verwennerijen, met als eregast Olivier Laurent.

Verwennerij

Het programma voor vrijdag 8 december: exclusieve plaatsen op het concert van Olivier Laurent in Kursaal Oostende, rondleiding achter de schermen van het casino, walking dinner, en na het concert dessert en bubbels. Op zaterdag 9 december is er een culinaire wandeling met Olivier Laurent in het polderland en een bezoek aan de koekjesfabriek Jules Destrooper. Tussendoor geniet je van degustaties van de biertjes van Jus de Mer en een lunch. ’s Avonds is er een viergangendiner met lekkers uit de Noordzee, met een gastoptreden van de drie zusjes Verschueren. Ymke, Femke en Anke – gekend van hoofdrollen in Louise op VTM en de musical Red Star Line – zullen present zijn. Op zondagmorgen 10 december is er nog ontbijt en brunch. Late check-out om 16 uur.

Het arrangement kost 375 euro per persoon, alles inclusief (ook de viptickets voor Kursaal Oostende, meet & greet met Olivier Laurent, diner in het Dune Hotel, inclusief wijnen, bieren, frisdranken en koffie). De kamers in het hotel zijn beschikbaar vanaf de middag, inclusief parking voor twee nachten en een welkomstdrankje. In het arrangement zitten ook twee overnachtingen, twee keer ontbijtbuffet, het vervoer vanuit het hotel naar Oostende en terug, en alle bezoeken.

Interesse? 058 69 00 62, [email protected]

[email protected][email protected]

The post Dune Hotel organiseert driedaagse rond zanger/imitator Olivier Laurent: “Onterecht hier amper bekend” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer hetzelfde”

Wie de Leiebrug tussen Sint-Eloois-Vijve en Sint-Baafs-Vijve overrijdt, landt als het ware in de Q8-shop van Lindsay Nicque en Jurgen Anno. De zaak werd onlangs grondig verbouwd en heringericht en biedt naast een Delhaize ook onderdak aan een Panos en een koffiehoek van Starbucks.
The post Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer

Lees meer »

“We spenderen meer tijd met elkaar dan met onze vrouwen”: deze Belg is de beste vriend van Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Een gesprek over koers, vriendschap, koffiebars en open deuren. “‘Lieven, ik vertrouw je

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daarvoor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me verschrikkelijk”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »

Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate

Achttien oude huisjes van vzw Havenzate waar achttien personen op redelijk zelfstandige basis konden wonen, gingen onder de sloophamer en maakten plaats voor nieuwbouw Portus. Havenzate is een autonoom ondersteuningscentrum met verschillende woonvormen en individuele en groepsbegeleiding voor een 80-tal volwassenen met een beperking.
The post Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate appeared first on KW.be.

Lees meer »