Deze ochtend problemen met treinen tussen Kortrijk en Antwerpen door vrieskou: “Treinbestuurder raakte zelf niet met de trein in het station”

Donderdagochtend waren er wat problemen met de treinen tussen Kortrijk en Antwerpen door de vrieskou. “De treinbestuurder kwam zelf met de trein naar Kortrijk vanuit Antwerpen. De bovenleidingen wisten van de vrieskou, waardoor de trein niet kon doorrijden en moest terugkeren naar Antwerpen. De bestuurder kon onmogelijk op tijd in Kortrijk raken, waardoor wij helaas de trein moesten beperken”, zegt Bart Crols, woordvoerder van de NMBS.

Donderdagochtend werd de trein van 6.58 uur in Kortrijk richting Antwerpen geschrapt. “Ik neem normaal dagelijks de trein en kom dan in Antwerpen aan om 8.23 uur. Maar deze ochtend helaas al weer niet. We zaten al aan boord van de trein toen we te horen kregen van de conducteur dat de trein niet zou vertrekken. “We kunnen niet vertrekken, omdat we geen bestuurder hebben. Hij komt zelf met de trein en heeft vertraging. Het zal nog minstens 30 minuten duren voor we kunnen vertrekken”, klonk het in de trein”, beschrijft een pendelaarster.

“We zaten al op de trein, toen we te horen kregen dat die niet zou kunnen vertrekken omdat er geen bestuurder was”

Even later werd de trein uiteindelijk volledig afgeschaft. “We moesten dan maar overstappen op een andere trein, die al overvol zat en dan nog eens in Gent ook overstappen op een veel te volle stoptrein. In plaats van om 8.23 uur ben ik nu om 9.15 uur aangekomen in het station van Antwerpen, maar van daaruit ben ik nog een half uur onderweg”, zucht de pendelaarster.

“Het klopt inderdaad dat de trein niet kon rijden, zoals gepland. Onze werknemers maken inderdaad zelf soms gebruik van de trein om op hun beginpunt te raken. Als zij vertragingen hebben, proberen we dat op te lossen met taxi’s of dergelijke, maar dat lukt niet altijd. In dit geval waren er problemen door de weersomstandigheden. De bestuurder kon er door de vorst niet raken, waardoor we de trein helaas moesten beperken”, legt Bart Crols, woordvoerder NMBS uit.

Klacht indienen

De betrokken pendelaarster diende ondertussen al klacht in bij de NMBS. “Helaas is de gemiddelde antwoordtermijn ook lang, namelijk 20 dagen”, zucht ze. “We raden de passagiers zeker aan om ons dit te laten weten, hetzij via een klacht of via sociale media. Wij bundelen al die klachten, analyseren dit en brengen dit ook in kaart. Dat is nuttige informatie voor ons. Dat gaan we niet gewoon klasseren, maar we reageren ook op de mensen, zo krijgen we een volledig inzicht op de situatie”, stelt Crols.

“De ideale situatie zou natuurlijk zijn als er geen klacht moet ingediend worden, maar de weersomstandigheden zaten deze ochtend niet mee”

“De ideale situatie zou natuurlijk zijn als er geen klacht moet ingediend worden en de treinen op tijd rijden. We raden de mensen ook aan om compensatie aan te vragen. Van zodra je een half uur vertraging hebt, kan je de helft van de kostprijs van jouw ticket terugkrijgen. Als je meer dan een uur vertraging hebt of omwille van omstandigheden niet op jouw bestemming geraakt, dan kan je jouw volledige ticket terugvragen. Als mensen voor hun ticket betalen en dan gebeurt dit, dan hebben ze daar het recht op”, besluit Crols.

Compensatie aanvragen kan je doen via volgende link.

The post Deze ochtend problemen met treinen tussen Kortrijk en Antwerpen door vrieskou: “Treinbestuurder raakte zelf niet met de trein in het station” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Europa wil spotgoedkope Chinese webwinkels als Shein, AliExpress en Temu zwaarder belasten

De Europese Commissie wil de douanevrijstelling voor e-commercepakketjes van minder dan 150 euro schrappen. Dit plan richt zich vooral op Chinese webwinkels zoals Shein, Temu en AliExpress, die met hun spotgoedkope en gesubsidieerde producten concurreren met Europese bedrijven. Op dit moment zijn de pakjes van minder dan 150 euro uit landen buiten de Europese Unie vrijgesteld van douanebelastingen. De Commissie

Lees meer »

Amerikaans Hooggerechtshof verklaart Trump (gedeeltelijk) “absoluut immuun” voor vervolging

Donald Trump is “absoluut onschendbaar” voor officiële handelingen die hij stelde als president, zegt het Supreme Court – al is hij dat niet voor privéhandelingen. Dit ophefmakende arrest is een enorme overwinning voor Trump, want daardoor is het haast onmogelijk dat het belangrijkste proces tegen hem – waarin hij twintig jaar cel riskeert – nog voor de verkiezingen van start

Lees meer »

IN KAART – 49 gemeenten hebben sportclub voor mensen met beperking: West-Vlaanderen telt zo al meer dan 2.000 G-sporters

Deelnemen is belangrijker dan winnen. Het lijken holle woorden in tijden van een Europees kampioenschap voetbal en de Ronde van Frankrijk, maar in de G-sport is de olympische gedachte nog altijd heilig. “Goed kunnen voetballen is niet belangrijk, de G-sporter moet zich vooral goed voelen in de groep”, klinkt het bij de G-werking van Club Brugge, één van de 205

Lees meer »

Stinkend rijk luxeleventje in LA, maar veel trauma uit het verleden: ‘Kaulitz & Kaulitz’ onhult hoe het gaat met Tokio Hotel

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Bijna helft winkeliers wil solden verplaatsen naar augustus: “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”

Uit een bevraging van 463 handelaren door het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat 42 procent van hen de start van de solden wil verplaatsen naar 1 augustus. “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”, klinkt het. Het NSZ wil de timing van de koopjesperiode binnenkort bespreken met de bevoegde minister.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-27-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum

De Blankenbergse oppositiepartij CD&V verlangt van de meerderheid dat het autoluw centrum beter aangegeven zou worden. “De communicatie is ondermaats en verwarrend. Het stadsbestuur misbruikt het woord ‘veiligheid’ om de stadskas te vullen”, klinkt het. De partij zette daarom zelf een actie op het getouw.
The post Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grote banken in de Verenigde Staten doorstaan stresstest van centrale bank

De grootste Amerikaanse banken zijn volgens de Federal Reserve nog steeds bestand tegen een zware economische en financiële crisis. De centrale bank van de Verenigde Staten maakte de resultaten van de jaarlijkse stresstest woensdag bekend. De verliezen die de kredietverstrekkers zouden lijden waren bij de test dit jaar wel groter dan vorig jaar, verklaarde vicevoorzitter voor bankentoezicht Michael Barr.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Hoe is de relatie van ‘coole opa’ Albert en ‘hippe oma’ Paola met Elisabeth en hun andere kleinkinderen écht?

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »