De Warmste Week leeft ook in Ardooie: verkoop van soep, glühwein en gesponsorde wandeling

De jaarlijkse goeddoelactie De Warmste Week van Studio Brussel vindt ook in Ardooie weerklank. Bart Ver Eecke en Hilde Serruys verkopen tijdens de zondagsmarkt op 17 december warme soep en warme wijn. En leerlingen van het IHK lieten zich sponsoren voor een wandeling – in de regen, zo bleek algauw.

Bart Ver Eecke en Hilde Serruys mogen zich de lokale sterkhouders noemen van de acties rond De Warmste Week van Studio Brussel door de jaren heen. De werkgroep die in dit kader de acties ‘Het is fijn op het Polenplein’ organiseerde, is wel niet meer actief, maar Bart en Hilde volharden in hun opzet om mee te werken aan de inzamelacties rond De Warmste Week. Dat doen ze ook dit jaar, samen met Hilde Claeys, op zondag 17 december tijdens de wekelijkse zondagse markt.

“De doelstellingen van De Warmste Week konden ons dit jaar opnieuw enthousiast maken om mee te werken en een inspanning te doen om financiële middelen bijeen te brengen”, zegt Bart Ver Eecke. “Aan café ’t Hoekske zullen we met de medewerking van de uitbaatster een standje mogen neerzetten om er verse warme soep te verkopen voor het goede doel.”

Heb je het liever wat straffer, dan staat er ook warme rode glühwein klaar.

Voor de prijs van zes euro per liter kun je ook soep meenemen, maar “je kunt ook vooraf een bestelling doen, met betaling op de rekening BE70 0012 4554 0725”, zegt Bart. “Vermeld daarbij ‘Soep’ met het aantal liter. Je kunt je bestelling dan afhalen aan de stand, voor 11.30 uur. Er is keuze tussen een milde groentesoep of een ietwat pittigere zuiderse soep.”

In de regen

Ook voor De Warmste week deden leerlingen van het IHK een flinke inspanning. Met veertig gingen ze op stap voor het goede doel, gesponsord als de Bende voor Oostende. De jongelui moesten wel de regen trotseren om de tocht van veertig kilometer tot een goed einde te brengen, maar dat schrikte hen niet af. De school is fier op hun sportieve prestatie.

Soep bestellen doe je in Café ‘t Hoekske, of via mail naar bart.vereecke@hotmail.be of [email protected].

The post De Warmste Week leeft ook in Ardooie: verkoop van soep, glühwein en gesponsorde wandeling is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Philipsen baalt na nieuwe tweede plaats, ook De Lie (derde) vloekt: “Had de benen om te winnen”

Andermaal nét niet voor Jasper Philipsen in de Tour. De sprinter van Alpecin-Deceuninck moest op de lastige aankomst van de achtste etappe z’n meerdere erkennen in Biniam Girmay, die ook opnieuw een tik uitdeelde in de strijd om groen. “Maar er komen in principe nog vier of vijf kansen”, probeerde Philipsen positief te blijven. Ook die andere Belgische sprinter, Arnaud

Lees meer »

Ultraloper Wannes Wylin vestigt wereldrecord buddylopen (maar moet daarna zelf in rolstoel geduwd worden om 24 uur te halen)

Ultraloper Wannes Wylin (48) uit Landegem, bij Deinze, heeft een nieuw wereldrecord buddylopen of rolstoelduwen op zak. Over 100 kilometer deed hij 12 uur en 2 minuten, een uur sneller dan het vorige wereldrecord. Voor de 2 andere wereldrecords die hij wou breken, moest hij passen. Hij was te uitgeput. Toch is hij niet teleurgesteld. "Ik ben superblij. Ik heb

Lees meer »

Erik Leyseele is op BK opnieuw goed voor vier mastertitels : “Goud op 400 is mijn vijftigste titel”

Op het voorbije Belgisch kampioenschap atletiek voor masters in Beveren liep Erik Leyseele, ondertussen 76 jaar, in zijn categorie naar vier nationale titels. Zijn totale aantal komt hiermee op vijftig. “Ik doe cross, pistewerk en indoor. Stratenlopen liggen mij iets minder, al doe ik begin augustus in Lokeren wel mee aan het BK 10 kilometer.”
The post Erik Leyseele

Lees meer »

Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate

Achttien oude huisjes van vzw Havenzate waar achttien personen op redelijk zelfstandige basis konden wonen, gingen onder de sloophamer en maakten plaats voor nieuwbouw Portus. Havenzate is een autonoom ondersteuningscentrum met verschillende woonvormen en individuele en groepsbegeleiding voor een 80-tal volwassenen met een beperking.
The post Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Verlengingen in Hamburg, Ronaldo mist reuzenkans

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »

KIJK. Bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani (26) spreekt voor het eerst: “We moeten leren om lief te hebben in plaats van te haten”

De bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani heeft in een videoboodschap opgeroepen om de overgebleven gevangenen in Gaza niet te vergeten. Argamani liet voor het eerst publiekelijk van zich horen sinds ze op 8 juni gered werd door Israëlische strijdkrachten. De 26-jarige werd op 7 oktober door Palestijnse miitanten van Hamas ontvoerd van een muziekfestival, achterop een motor. De hartverscheurende beelden

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Laatste tickets voor Jasper Steverlinck op Blender

Voor de eerste editie van Blender bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk de krachten voor een zomerse concertreeks in Bolwerk. Deze muzikale mix serveert 12 concerten van alle genres gedurende drie weken. Op het programma staat onder meer Jasper Steverlinck op donderdag 4 juli vanaf 20 uur. Een goedgevulde bar en foodtrucks zorgen voor extra beleving.
The post Laatste

Lees meer »

DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’

Het Guldensporencollege DAS in Kortrijk lanceert de nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’. “Het is een theoretisch artistiek-creatieve richting met een doorstroomfinaliteit. Wanneer je afstudeert, heb je dus een stevige basis en zijn er verschillende mogelijkheden in zowel professionele als academische bacheloropleidingen”, legt directeur Inge Gorré uit.
The post DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’ appeared first

Lees meer »

KIJK. Deze BV kon Erik Van Looy niet overtuigen om mee te doen aan ‘De slimste mens’: “Hij wilde liever nieuwe BBQ-technieken leren”

Het nieuwe seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’ gaat pas op 14 oktober van start, maar van de deelnames van Xander De Rycke, Aster Nzeyimana, Bo Van Spilbeeck en Hannelore Knuts zijn we nu al zeker. Wie nog meer meedoet, kan presentator Erik Van Looy (62) momenteel niet vertellen. Wel verklapt hij in de podcast ‘Mid Mid’ wie niet

Lees meer »