Brouwerij De Leite viert 15de verjaardag met uniek bier: “Blonde tripel met vleugje rum”

Brouwerij De Leite uit Ruddervoorde bestaat 15 jaar en brengt voor deze gelegenheid het verjaardagsbier 15 uit. Het werd een exclusieve Magnumfles met een rum-infused blonde tripel met een alcoholpercentage van 12 procent.

Luc Vermeersch richtte in 2008 Brouwerij De Leite op. Het was de logische stap na een periode van gepassioneerd hobbybrouwen. In de nieuwe gebouwen van hun toenmalig bedrijf Helbig Luc, creëerden ze in 2004 een hartelijke ontmoetingsplaats. Het kleine brouwerijtje van 30 liter verhuisde daarom van het tuinhuis naar de showroom van het bedrijf. De brouwinstallatie van 30 liter werd er al gauw eentje van 500 liter. De markt reageerde enthousiast en de vraag nam toe, waarop Luc opnieuw investeerde om in dezelfde gebouwen een brouwerij met een capaciteit van 6.000 liter op poten te zetten. In december 2021 liet de brouwer zijn eerste liefde, het bedrijf Helbig, over. “Het plan was om mij volop te smijten in het brouwavontuur, meteen ook mijn ‘verzekering’ tegen het gapende zwarte gat”, lacht Luc. “Maar corona temperde tijdelijk mijn enthousiasme. De hele horecamarkt lag immers plat. Maar dat keerde vlug. De eerste tekenen van herstel waren nog niet helemaal zichtbaar toen ik de overname van Paljas bekent maakte.” De bieren van Paljas werden voor de overname door derden gebrouwen. Daarna vloeiden ze uit de Ruddervoordse tanks.

Brouwerij De Leite telt ondertussen veel bieren in zijn assortiment. De meeste luisteren naar heel speciale familienamen. Zo vind je bij brouwerij De Leite naast het Paljas-gamma, een Femme fatale, Enfant Terriple, Ma Mère Spéciale en zure bieren zoals Cuvée Mam’Zelle en Cuvée Oncle Pol.

eenvoud

Het verjaardagsbier kreeg een sober en fijn gestileerd etiket. De Leite koos voor een diep uitgegiste tripel en voegde er rum aan toe. De fijne smaak van deze exclusieve godendrank geeft aan het bier met een alcoholpercentage van twaalf procent, een zeer mooie en warme gloed. Deze keer koos het team niet voor een speelse Franse naam, maar prijkt op het zwarte etiket eenvoudigweg 15. Ook de fles is uniek. Voor het eerst in haar geschiedenis brengt Brouwerij De Leite een magnumfles uit. Elk van de slechts 100 flessen kreeg een nummer en de handtekening van brouwer Luc Vermeersch.

The post Brouwerij De Leite viert 15de verjaardag met uniek bier: “Blonde tripel met vleugje rum” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie-interventie bij paleis van Versailles door geschil tussen verkopers

Er heeft donderdagnamiddag een interventie van de veiligheidsdiensten plaatsgevonden bij het paleis van Versailles, in de buurt van Parijs. Dat zou het gevolg zijn van een geschil tussen twee verkopers, waarbij een van hen een mes had getrokken. Dat meldt de krant Le Figaro, die sprak met een politiebron. Er zou geen sprake zijn van terreur.

Lees meer »

Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso”

De food start-up The Nutty Farmer uit Zwevegem heeft de award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer 2024 van gemeente Zwevegem in de wacht gesleept tijdens de Tranzformer awards.
The post Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De toekomst van Bpost

19:17 Bpost en zijn hoofdaandeelhouder, de overheid, kunnen fundamentele vragen over welke toekomst er nog is voor het bedrijf niet meer uit de weg gaan.

Lees meer »

Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid”

Op vrijdag 12 juli vindt in Pittem de vierde editie van Soirée Congé plaats, op de vertrouwde locatie van DelmoFarm in de Meulebekestraat. Met een aantal nieuwigheden wil de organisatie nog meer mensen een spetterende avond bezorgen.
The post Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israëlisch leger beveelt massa-evacuatie Khan Younis, 250.000 Palestijnen moeten (opnieuw) vluchten

Het Israëlisch leger heeft een massa-evacuatiebevel uitgevaardigd voor de Palestijnen in Khan Younis, de op 1 na grootste stad in Gaza. Volgens de VN wordt meer dan kwart miljoen mensen getroffen. Sinds de start van de oorlog hebben de Palestijnen zich al talloze keren gedwongen moeten verplaatsen. "De meesten zijn pas teruggekeerd of net van Rafah naar Khan Younis gevlucht

Lees meer »

Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal

De vzw Parochiale Werken Decanaat Torhout koopt in de Ravenhofstraat het pand waaruit recent het verzekeringskantoor Q&O Pauwels is verhuisd naar een nieuwbouw in de Langepijpestraat. Het is de bedoeling er een decanaal administratief centrum in onder te brengen. Met inbegrip van een onthaalbalie.
The post Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal appeared first on KW.be.

Lees meer »