Broers Serge en Didier Daels in Ypres Historic Regularity: “Constant alert zijn”

Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 december kunnen de liefhebbers van oudere wagens hun hartje ophalen in Ieper en de Westhoek. Dan staat immers de vijfde editie van de Ypres Historic Regularity op de kalender, een wedstrijd die teruggrijpt naar de basisprincipes van het rallyrijden. De broers Serge en Didier Daels willen deze afspraak absoluut niet missen.

Naast heel wat toppers uit binnen- en buitenland zien we ook een deel streekrijders op de startlijst staan. Onder hen ook Serge en Didier Daels, twee broers uit Zillebeke, die respectievelijk een Toyota Celica en een Lancia Delta Integrale besturen. Serge laat zich begeleiden door Bjorn Doolaeghe uit Voormezele, Didier rekent op de hulp van Els Delva, afkomstig uit de Westhoek, maar nu woonachtig in Otegem.

“In mijn jonge jaren reed ik wat regionale rally’s”, aldus Serge. “Maar toen kwam de periode dat je een gezin sticht en werd alles wat aan de kant geschoven. Begin jaren 2000 nam ik dan de draad weer op door wat rittensport te gaan doen. En gaandeweg werden de ambities telkens wat bijgeschroefd. Mijn Toyota Celica is een replica van de wagen waarmee fabrieksrijder Hannu Mikkola in Ieper 1977 meereed. Voor mij was het een droom om die ook in de kattenstad eens aan de start te kunnen brengen. Ondertussen zal ik aan mijn vierde deelname toe zijn.”

Kick

Didier, die vier jaar geleden begon met een Ford Escort, is vooral beducht voor het rondtoeren in eigen streek. “Je denkt dat je het parcours in je achtertuin door en door kent en net dan zal je je laten verrassen. Voor mij is deze wedstrijd toch wel een van de hoogst aangeschreven proeven en starten op de Grote Markt van Ieper geeft nog altijd een kick. Flink wat kilometers, over drie dagen, veel in het donker, zorgt ervoor dat je constant alert moet zijn. Een tel de concentratie verliezen kan al noodlottig zijn.”

“We moeten echt op tijd rijden, en worden constant gevolgd door een satelliet. Een tripmeter voor de co is dan ook een noodzakelijk werkinstrument, net zoals een gewoon meetlatje je veilig door het traject kan loodsen. Te laat betekent één strafpunt per seconde, te vroeg is het dubbele, want dat betekent dat je te snel hebt gereden.” (DT)

The post Broers Serge en Didier Daels in Ypres Historic Regularity: “Constant alert zijn” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oprichter Antwerps modemerk reageert op faillissement: “Mocht ik 50 jaar zijn, ik zou Gigue terugkopen”

Gigue is door het faillissement van Duror Fashion Group het slachtoffer geworden van “te veel management”. Dat zegt oud-designer Jo Wyckmans (79). De oprichter van het merk was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie. In 2017 kwam zijn Gigue in handen van Duror, de groep die modemerk Terre Bleue oprichtte. “Toen zag ik het onheil

Lees meer »

Britten wilden en krijgen “verandering”: Labour verplettert Conservatieven en haalt absolute meerderheid

De centrumlinkse partij Labour heeft de Britse verkiezingen met een absolute meerderheid gewonnen, net zoals de peilingen hadden voorspeld. De partij heeft meer dan 326 zetels in het parlement gehaald, waardoor ze niet in een coalitie moet stappen om te regeren. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan vooruit. De Conservatieven zijn de grote verliezers: zij haalden bij de

Lees meer »

Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in ons DNA”

Cercle Brugge organiseerde zaterdag de traditionele fandag. Iedereen die groen-zwart een warm hart toedraagt, kon genieten van verschillende activiteiten in en rond het Jan Breydelstadion. De fans waren talrijk opgekomen. Een ‘galawedstrijd’ was er niet. Op het oefenterrein werd onderling door de spelers wel een wedstrijd gespeeld.
The post Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in

Lees meer »

KIJK. Liesbeth Homans vergeet microfoon uit te zetten in Vlaams Parlement: “Pak uw rommel eens mee”

N-VA-parlementslid Liesbeth Homans is vandaag aan het slot van de installatievergadering van het Vlaams Parlement aangeduid als parlementsvoorzitter. Homans vergat haar microfoon uit te zetten terwijl ze plaatsnam voor een toespraak. “Pak uw rommel eens mee”, zegt ze tegen Filip Dewinter (Vlaams Belang). Daarna beseft ze dat iedereen haar opmerking kon horen.

Lees meer »

Grens tussen Frankrijk en België gaat in tien gemeentes dicht tijdens wedstrijd op EK voetbal

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

De jurk van koningin Máxima kost amper 47 euro: dit zijn de meest betaalbare outfits van de royals

Designermerken als Natan, Armani en Jenny Packham doen vaak gouden zaken door de royals van vandaag. Maar niet elke outfit hoeft een fortuin te kosten. Het gebeurt dat koninginnen en prinsessen (voor hun doen dan toch) extreem goedkoop gaan. Onze koninklijke mode-experte Jelka Van Duyse duikt in de kleerkast van de royals en zoekt naar hun meest betaalbare outfits, die

Lees meer »

Van debuut waar hij zelf “verbaasd” over was tot die noodlottige owngoal: het parcours van Vertonghen als Rode Duivel in 10 momenten

Na 17 jaar en 157 caps zwaait Jan Vertonghen (37) af als Rode Duivel. Zijn carrière als international begon in juni 2007 met een “verrassende” basisplek tegen Portugal en eindigde met die jammerlijke owngoal tegen de Fransen. In al die jaren daartussen zorgde recordinternational Vertonghen voor nog veel meer onvergetelijke momenten. Ga zitten voor een trip down memory lane. De

Lees meer »

Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik

Sinds februari is de gemeente Beernem volle eigenaar van een extra doorgangswoning. Het pand zal dienen als noodwoning voor mensen die plotseling dakloos worden. “Dit is een goede zaak, maar de noodwoningen zitten allemaal vol”, reageert schepen van Sociale Zaken Vicky Reynaert (Vooruit).
The post Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »