Bar Ran uit Brugge verkozen tot Cocktailbar van het Jaar

“De erkenning van een instituut als Gault Millau is top, het is de bekroning van het vele werk dat we al jaren in onze bar steken”, zegt Bruggeling Ran Van Ongevalle (31), wiens Bar Ran door deze culinaire gids tot beste cocktailbar van het land verkozen werd.

“Nadat mijn vrouw Janah Van Cleven en ikzelf enkele jaren ervaring opgedaan hadden in The Pharmacy in Knokke-Heist, de zaak van mijn vader en zussen, hebben we een wereldreis gemaakt en samen in 2019 Bar Ran geopend in de Kuipersstraat in Brugge.”

Conceptueel menu

“Er waait daar sinds maart een nieuwe windrichting, die mee te danken is aan onze jonge bartender MatthisVerhaeghe. We hebben een conceptueel menu op poten gezet onder de naam Chroma. Vertrekkend vanuit de kleurenwetenschap hebben we 14 nieuwe cocktails gecreëerd.”

“Geïnspireerd op kleuren als Dragon’s Blood, Mummy Brown en Peach Black. Mijn schoonvader, de bekende aquarellist Paul Van Cleven, heeft zich op die kleuren geïnspireerd om nieuwe kunstwerken te maken. Ze komen terug in onze menukaarten.”

King Kong Milk Punch

“Mijn favoriet? Je mag Bar Ran niet verlaten zonder een King Kong Milk Punch geproefd te hebben: een drank op basis van rum, koffie, passievrucht amandel, geklaard met melk”, aldus Ran, die sinds juli 2022 ook restaurant Màs in de Academiestraat runt en in maart voor de tweede keer papa wordt.

The post Bar Ran uit Brugge verkozen tot Cocktailbar van het Jaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ook Karl uit Lendelede ligt uit Baekelandt Universalis

Karl moest vorige week als twaalfde deelnemer het spel Baekelandt Universalis verlaten. “Ik hou wel van een uitdaging en overtuigde mijn vrouw ook om mee te doen”, aldus Karl.
The post Ook Karl uit Lendelede ligt uit Baekelandt Universalis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit zijn de populairste dagen waarop werknemers extra dagje vrij nemen

Hoop je op vrijdag 19 juli of op vrijdag 16 augustus nog vrij te nemen om een extra lang weekend te hebben, zal je op je collega’s moeten rekenen. “Want het zijn de twee populairste snipperdagen van de zomer”, zegt HR-bedrijf Attentia. Vrijdag is sowieso de dag waarop graag thuisblijven. En opvallend: het weer geen daar weinig invloed op.

Lees meer »

Wie is dé nieuwe, geheimzinnige Britse premier? “Mijn achtergrond is op geen enkele manier geprivilegieerd”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

Drie toffe uitstapjes met kinderen aan de kust

Op zoek naar inspiratie voor boeiende trips met kinderen die ook interessant zijn voor de volwassenen? Wij selecteerden drie belevingen die je deze zomer zeker niet mag missen.
The post Drie toffe uitstapjes met kinderen aan de kust appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beruchte klimaatactivist probeert zich vast te lijmen in Sporza-studio tijdens uitzending van het EK voetbal

De beruchte klimaatactivist Wouter Mouton heeft weer toegeslagen. Tijdens de live-uitzending van Sporza over de EK-match Nederland – Engeland probeerde hij zich vast te lijmen aan de presentatietafel tijdens de voorbeschouwing van Imke Courtois en co. Volgens Mouton was het niet alleen een actie voor het klimaat, maar ook tegen de VRT. “De VRT stelt niet de juiste prioriteiten in

Lees meer »