Alle Vlaamse Bouwmeesters spreken zich uit tegen moderne Antwerpse Boerentoren van Fernand Huts

De Vlaamse Bouwmeester en zijn vier voorgangers blijven fel gekant tegen de plannen van Fernand Huts om de Antwerpse Boerentoren te verbouwen. Dat zeggen ze vandaag in een opiniestuk in de krant De Standaard. Zakenman Huts kocht de Boerentoren en stelde een jaar geleden de toekomstplannen voor met een moderne glazen spits. 

Meer krantenkoppen in België

Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken”

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dat werd voorgesteld tijdens het slotevent in Waregem. Ook Talent-Is Campus Engineering uit Veurne was van de partij.
The post Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken” appeared

Lees meer »

Lange wachtlijsten voor zwemlessen voor baby’s, peuters en kleuters: “Hen leren drijven kan levens redden”

Géraldine Saey (36) geeft met haar bedrijf NaGé al meer dan twee jaar zwemlessen in Kortrijk aan baby’s, peuters en kleuters en ziet de wachtlijst verder groeien. “Het is heel belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd al op een goede manier in contact leren komen met water. Het belangrijkste is dat ze leren om te drijven, zodat ze zelf

Lees meer »

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Oud-schooldirecteur viert diamanten huwelijksjubileum

Op donderdag 27 juni vierden Willy Vandevivere en Agnes Vanwildemeersch hun diamanten huwelijksjubileum. Ze trouwden op 27 juni 1964 in Beselare en gingen daarna in Boezinge wonen.
The post Oud-schooldirecteur viert diamanten huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van debuut waar hij zelf “verbaasd” over was tot die noodlottige owngoal: het parcours van Vertonghen als Rode Duivel in 10 momenten

Na 17 jaar en 157 caps zwaait Jan Vertonghen (37) af als Rode Duivel. Zijn carrière als international begon in juni 2007 met een “verrassende” basisplek tegen Portugal en eindigde met die jammerlijke owngoal tegen de Fransen. In al die jaren daartussen zorgde recordinternational Vertonghen voor nog veel meer onvergetelijke momenten. Ga zitten voor een trip down memory lane. De

Lees meer »

Niet één, maar twee zebrapaden in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster

In Ingelmunster diende Vooruit een aanvraag in om een zebrapad te verkrijgen ter hoogte van het Kruidvat in de Oostrozebekestraat. Schepen Trui Lambrecht zei dat er ook een zebrapad in dezelfde straat komt, ter hoogte van de centrumparking.
The post Niet één, maar twee zebrapaden in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israëlisch leger beveelt massa-evacuatie Khan Younis, 250.000 Palestijnen moeten (opnieuw) vluchten

Het Israëlisch leger heeft een massa-evacuatiebevel uitgevaardigd voor de Palestijnen in Khan Younis, de op 1 na grootste stad in Gaza. Volgens de VN wordt meer dan kwart miljoen mensen getroffen. Sinds de start van de oorlog hebben de Palestijnen zich al talloze keren gedwongen moeten verplaatsen. "De meesten zijn pas teruggekeerd of net van Rafah naar Khan Younis gevlucht

Lees meer »

Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat met toeters en bellen”

80 jaar Watermolenfeesten, verkiezing 60ste Tineke van de Watermolen: dat wordt knallen. Onder de vleugels van de kersverse voorzitter Pascal Verhamme laat het feestcomité een nieuwe wind waaien door Heule-Watermolen. “Het wordt anders. We willen alle Watermolenaren meer betrekken in het feestgebeuren en dat doen we met een aantrekkelijk programma.”
The post Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat

Lees meer »