Aanpassing openbare verlichting stevig voor op schema: Ruim een maand voor de deadline brandt de verlichting in alle deelgemeenten

Sinds dinsdag 24 oktober is Fluvius op vraag van Stad Kortrijk van start gegaan met het aanpassen van de branduren van de openbare verlichting. De deadline van eind december zal makkelijk gehaald worden. Ten laatste 15 december ligt overal in Kortrijk opnieuw de openbare verlichting aan in het donker.

Zoals beslist door de Kortrijkzaan in het digitaal referendum van oktober, zal de straatverlichting voortaan weer altijd branden wanneer het donker is. Om de verlichting overal opnieuw aan te steken zodra het donker is, zijn aanpassingen nodig in 600 cabines die stapsgewijs worden aangepakt sinds 24 oktober.

Er werd gestart in het noorden van Kortrijk, in Heule en vandaar werd in tegenwijzerzin verder gewerkt met achtereenvolgens Bissegem, Marke, Aalbeke, Rollegem, Bellegem, Kooigem en Kortrijk. Deze manier van werken werd uitgewerkt door Fluvius om zo snel als mogelijk de cabines aan te passen en degenen die eerst in het donker werden gezet ook als eerste weer te verlichten.

De timing om alle cabines aan te pakken werd gezet op het einde van het jaar. Ondertussen is duidelijk dat ten laatste tegen 15 december opnieuw alle openbare verlichting zal ontstoken zijn. In de deelgemeenten werd alle verlichting al volledig ontstoken, meer dan een maand voor de deadline.

“In alle deelgemeenten brandt opnieuw de openbare straatverlichting. Het laatste deel van Kortrijk wordt de komende dagen aangepakt. Dankzij de goede samenwerking tussen Fluvius en onze stadsdiensten slagen we er in om het resultaat van het digitaal referendum meer dan 2 weken sneller uit te voeren dan voorzien. Mooi op tijd dus voor we de feesten inzetten!”, zegt Ruth Vandenberghe, eerste schepen, bevoegd voor Energie.

“De Kortrijkzanen hebben gekozen. Samen met Fluvius en de stadsdiensten zijn we zo snel mogelijk aan de slag gegaan om die keuze door te voeren op het terrein. Ondanks de barre weersomstandigheden van de voorbije weken kregen ze dit huzarenstukje vroeger geklaard. Dankjewel!”, klinkt het bij Axel Weydts, schepen van Mobiliteit en Openbare Werken.

De meest actuele info vind je terug op www.kortrijk.be/openbare-verlichting

The post Aanpassing openbare verlichting stevig voor op schema: Ruim een maand voor de deadline brandt de verlichting in alle deelgemeenten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden

Gilbert Desmet is vannacht op 93-jarige leeftijd overleden. Desmet, sinds 2021 ereburger van Lichtervelde, was de oudste nog in leven zijnde geletruidrager. In zijn ganse carrière behaalde Smetje 101 overwinningen, zowel in eendagskoersen als in rittenkoersen.
The post Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen en investeert 320.000 euro in samenwerkingsplatform

Het project EMERGE werd goedgekeurd binnen Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het is het eerste project van culturele spelers sinds 2015 dat wordt erkend binnen deze Europese subsidielijn. BUDA is één van de 3 Vlaamse kunstorganisaties die daardoor middelen binnenhaalt om in totaal 12 onafhankelijke theater- of dansgezelschappen uit deze euregio te begeleiden en ondersteunen.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese

Lees meer »

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste”: onderzoek toont aan dat wielertoeristen niet erg sympathiek zijn

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen. Trump: “Grote overwinning voor grondwet en democratie”

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Twee overnemers voor failliet TGL Cleaning Services uit Menen, personeel kan blijven

De ondernemingsrechtbank heeft TGL Cleaning Services uit de Ieperstraat in Menen failliet verklaard. Opmerkelijk: nog voor de uitspraak van het faillissement is er al een overnemer gevonden. Zowel voor de afdeling ramenwas als voor de afdeling algemene schoonmaak. Op één bediende na, blijven alle medewerkers in dienst. TGL Cleaning Services bevond zich in een unit van het Tyberpark en werd

Lees meer »

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »