Wielsbeke doet nu ook zelf een burgerbevraging

Het gemeentebestuur van Wielsbeke organiseert een burgerbevraging. “Een politiek neutrale peiling over wat goed is, beter kan en waar de inwoners van wakker liggen. Het beleid kan dan op de resultaten afgestemd worden”, klinkt het bij het bestuur.

Een burgerbevraging is niet nieuw in Wielsbeke. In 2011 en 2017 gebeurde dit al onder CD&V-vlag en in de tijdspanne september-oktober zette Team8710 de traditie verder. Toen werd onder meer ook gevraagd wat de mensen zouden doen, mochten ze één dag burgemeester zijn.

Stem van de inwoners

Maar nu komt er ook een bevraging door de gemeente zelf. “Het gemeentebestuur van Wielsbeke wil de stem van haar inwoners horen en daarom wordt een politiek neutrale burgerbevraging gelanceerd om de input van de Wielsbekenaren te verzamelen: wat is goed, wat kan beter, waar liggen de inwoners van Wielsbeke wakker van, … Via een on- en offline bevraging kunnen inwoners volledig anoniem hun mening geven over thema’s zoals betaalbaar wonen, mobiliteit, kinderopvang, ouderenzorg, communicatie en openbare ruimte”, klinkt het.

“Deelnemen duurt maximaal 10 minuten en kan tot en met 14 januari 2024. Aan de hand van de resultaten kan het toekomstige beleid afgestemd worden op nu misschien nog onbekende noden en wensen en kunnen er beslissingen genomen worden op basis van concrete cijfers”, aldus nog het bestuur.

Zowel online als offline

Meedoen is simpel en kan via een online bevraging op www.wielsbeke.be/mijnmening. Inwoners die de vragenlijst liever niet online invullen, kunnen een papieren versie verkrijgen in het gemeentehuis, in bibliotheek Bibox, in sportcentrum Hernieuwenburg en in het Sociaal Huis. Daar kunnen de ingevulde vragenlijsten ook terug ingediend worden.

Het lokaal bestuur van Wielsbeke werkt voor dit onderzoek samen met onderzoeksbureau Indiville en veldwerkbureau Bpact. Zij staan garant voor ieders privacy en de kwaliteit van aanpak. Deelnemen is steeds anoniem. Wie de vragenlijst compleet invult, maakt kans op 1 van de 50 Wielsbeke Cadeaubonnen ter waarde van 10 euro. (MI)

The post Wielsbeke doet nu ook zelf een burgerbevraging is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken

Het bufferbekken langs de Oude Kerkstraat in Ettelgem wordt een recreatieve hotspot voor fietsers en wandelaars. “Dankzij de ondersteuning van Westtoer kunnen we de site nieuw leven inblazen”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.
The post Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen

De Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee heeft de selectie van Michèle George uit Waregem en Manon Claeys uit Maldegem bevestigd voor een deelname aan de komende Paralympische Spelen in Parijs, van 28 augustus tot en met 8 september.
The post Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Terugkeer van Nigel Farage schudt Britse verkiezingscampagne door elkaar, maar haalt zijn partij ook veel zetels?

Sinds Nigel Farage enkele weken geleden heeft aangekondigd dat hij deelneemt aan de Britse verkiezingen, gaat zijn radicaal-rechtse partij Reform UK er fors op vooruit in de peilingen. Het ‘Farage-effect’ bewijst dat ‘Mister Brexit’ nog altijd een grote invloed heeft op de Britse politiek. De vraag is of Reform UK die gunstige peilingen zal kunnen verzilveren in een hoog aantal

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak biedt ontslag aan

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour nu de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje ook. “Een verpletterende overwinning”, voorspelt de exitpoll van de grote Britse media. De Conservative Party wordt zwaar afgestraft: de partij stevent af op

Lees meer »

Zon laat zich niet zien op dag vol wolken en buien

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ‘s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »

Frankrijk heeft ‘bunker’ Maignan, maar de Rode Duivels hebben Koen Casteels: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »