Problemen met dieselpomp bij tankstation Q8 in Roeselare te wijten aan lek: “Inmiddels alles terug hersteld”

De problemen die bestuurders vorige week ondervonden na diesel getankt te hebben aan het Q8-tankstation langs de Meensesteenweg in Roeselare werden veroorzaakt door een lek. Inmiddels is alles hersteld en kan de dieselpomp wellicht woensdag al terug opgestart worden.

Vorige week vielen verschillende autobestuurders in de regio met hun wagen stil nadat ze even voordien diesel getankt hadden aan het Q8-tankstation langs de Meensesteenweg in Roeselare. Al snel bleek dat er water in de dieseltanks was gelopen. “We nemen dit voorval heel ernstig. Alle slachtoffers zullen vergoed worden en wij gaan onmiddellijk op zoek naar hetgeen er foutgelopen is”, aldus woordvoerster Katia Van Bouwel vorige week.

Lek

Inmiddels werd duidelijk hoe het probleem ontstaan is. “Er werd een lek geconstateerd. Inmiddels werd alles hersteld. Daarna werd er een nieuwe product gelost. We doen nu eerst nog een analyse van de stalen die genomen zijn van het nieuwe geloste product. Wanneer uit deze uitslagen blijkt dat alles in orde is, kunnen de dieselpompen terug opgestart worden. We gaan ervan uit dat dit in de loop van woensdag kan”, aldus de woordvoerster.

The post Problemen met dieselpomp bij tankstation Q8 in Roeselare te wijten aan lek: “Inmiddels alles terug hersteld” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Spermadonor die 550 kinderen verwekte, overweegt juridische stappen tegen Netflix: “‘The Man With 1000 Kids zit vol onwaarheden”

Het gespreksonderwerp van dit moment is ongetwijfeld de nieuwe Netflix-docu ‘The Man with 1000 Kids’. De reeks vertelt het verhaal van de Nederlander Jonathan Meijer, die maar liefst 550 kinderen heeft verwekt met zijn zaad. Jonathan is het echter niet eens met het beeld dat van hem wordt neergezet. In een interview met ‘Veronica Superguide’ beweert hij dat de documentaire

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Gevangenenruil: Rusland en Oekraïne wisselen onder meer priesters uit

Rusland en Oekraïne hebben verschillende gevangenen geruild, onder wie ook enkele priesters. De zeldzame ruil van burgers komt na de ruil van tientallen soldaten eerder deze week. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky had vrijdag al bekendgemaakt dat Rusland tien burgers had vrijgelaten. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben Noord-Korea op de vingers getikt om wapenleveringen aan Rusland.

Lees meer »

Jumbo-baas al veel eerder verdacht van witwassen. Dit kwam nooit naar buiten. Maar bedrijfstop én familie wisten het wél

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »

Bekende fietsenzaak moet monsterboete van 13 miljoen euro betalen na “bewuste fraude” met Chinese fietsen: “Totaal gebrek aan respect voor de regels”

Fietsenzaak Prestige uit Wetteren is veroordeeld tot een boete van 13,6 miljoen euro. Ze zou douanekosten ontdoken hebben bij de invoer van elektrische fietsen uit China. De rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen spreekt van “ernstige, al dan niet georganiseerde fiscale fraude, die zorgt voor oneerlijke concurrentie”.

Lees meer »

KIJK. Koken uit een beerput en slapen in oude treinwagons: de strijd barst los in de eerste week van ‘Met vier in bed’

De bedden zijn opgemaakt, het aperitief staat koud en de ontbijttafels zijn gedekt. De B&B-uitbaters uit het nieuwe seizoen van ‘Met vier in bed’, vanaf maandag 1 juli bij VTM, gooien al hun charmes in de strijd om hun concullega’s te imponeren met een betoverende overnachting. Welke B&B-uitbaters verzamelen de meeste bedjes en mogen de ‘Met vier in bed’-trofee aan

Lees meer »

Negen doden door auto die in mensenmassa rijdt in Seoel

In de Zuid-Koreaanse miljoenenstad Seoel zijn negen mensen overleden nadat een auto in een mensenmassa reed. Dat meldt de politie. Zes personen overleden ter plaatse, drie anderen werden dood verklaard bij hun aankomst in het ziekenhuis. Nog eens vier mensen raakten gewond.

Lees meer »