Paul Gheysens bedreigde bewoners die zich verzetten tegen zijn golf: “Ik weet hoe ik u kan hebben”

“Ik weet hoe ik u kan hebben”, zei vastgoedontwikkelaar Paul Gheysens tegen de vrouw van een van de tegenstanders van zijn golfproject in Knokke-Heist, waarop hij naar haar kindjes keek. Al jaren gaan er geruchten de ronde over bedreigingen door de Ghelamcobaas aan wie hem voor de voeten loopt. Nu praatten betrokkenen voor het eerst openlijk voor de camera’s van het VRT-programma ‘Pano’.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE WK VROUWEN. Kopecky moet achtervolgen na moeilijk moment, Ghekiere wel nog mee met Vollering en Vos

Vandaag gaat Lotte Kopecky in Zürich op zoek naar haar tweede regenboogtrui. Voor de uittredende kampioene is de wereldtitel reeds een afgevinkt doel op haar palmares en dat zou wel eens in haar voordeel kunnen spelen. “Het zorgt ergens wel voor een verlichting.” Rekent ze af met de Nederlandse brigade? En wie kroont zich in de elitewedstrijd tot wereldkampioen bij

Lees meer »

Dertigtal fietsers van Poperinge naar Antwerpen voor een beter klimaatbeleid

De leerlingen van de Poperingse Freinetschool De Torteltuin hebben het plan opgevat om de afstand tot de Noordpool per fiets af te leggen. De school wil daarmee leerlingen stimuleren om met de fiets naar school te komen, wat goed is voor het klimaat. De actie wordt georganiseerd in het kader van Ride The Tide, een fietstocht waarbij de deelnemers ijveren

Lees meer »

Ruim 375 miljoen euro aan investeringen voor opwaardering kanaal Roeselare-Leie

Het kanaal Roeselare-Leie krijgt een belangrijke opwaardering, met meer dan 375 miljoen euro aan investeringen. Dat hebben de Vlaamse Waterweg, de provincie West-Vlaanderen en andere regionale partners (waaronder POM West-Vlaanderen en Voka) vastgelegd in een charter dat maandag werd ondertekend. Het project is zowel op economische groei als ecologische duurzaamheid gericht.
The post Ruim 375 miljoen euro aan investeringen

Lees meer »

Expo in Gent pakt uit met 3D-gezichtsreconstructie van mogelijke stammoeder van graven van Vlaanderen: “Is het Judith of niet?”

Wetenschappers van de UGent hebben het gezicht gereconstrueerd van een adellijke vrouw uit de 9e eeuw, die mogelijk Judith van Vlaanderen is. Dat is de stammoeder van alle graven van Vlaanderen. De reconstructie kadert in een onderzoek dat werd heropend na een aflevering van het tv-programma ‘Het Verhaal van Vlaanderen’, met Tom Waes. De resultaten zijn nu te zien in

Lees meer »

KIJK. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst zijn volledige verhaal na gruwelijke nacht in Libanon: “Iemand riep dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kunt u het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

Is het kiezersbedrog wanneer een kandidaat-burgemeester toch kiest voor ministerpost? Theo Francken vindt van niet “als je het de kiezer vooraf uitlegt”

Kandidaat-burgemeester zijn, maar tegelijk weten dat je misschien minister wordt: valt dit met elkaar te verzoenen? Theo Francken, opnieuw kandidaat-burgemeester in Lubbeek voor N-VA Plus maar ook genoemd als mogelijke minister in de volgende federale regering, ziet er alvast geen graten in, "als je het de kiezer op voorhand uitlegt". Hij heeft de inwoners van Lubbeek daarom een brief gestuurd.

Lees meer »

Gert Verhulst onthult eerste details van nieuw Studio 100-theaterseizoen: “James Cooke, hou je zomer vrij”

Gert Verhulst (56) kondigt bij HLN Showbits in primeur het vervolg van zijn ‘ZomerRevue’ aan. “Wij en het publiek hebben er vorige zomer in Plopsaland zo van genoten, dat we gewoon niet anders konden,” glundert hij. Maar eerst richt de Studio 100-baas zich op ‘Tien om te Zien, de musical’, die in december al in première gaat. Ontdek het allemaal

Lees meer »

Cirque du Soleil lanceert nieuwe digitale ervaring exclusief voor België in samenwerking met Imagien

Cirque du Soleil werkt samen met Imagien om zijn wereldberoemde show KURIOS: Cabinet of Curiosities naar het digitale podium te brengen. Deze exclusieve, interactieve ervaring laat kijkers Cirque du Soleil op een geheel vernieuwende manier beleven. De digitale voorstelling is exclusief te zien in België. De opnames werden gemaakt tijdens de live shows van KURIOS: Cabinet of Curiosities in Brussel.<br

Lees meer »

Mario (49) en gezin moeten woning verlaten nadat auto door gevel rijdt en brand veroorzaakt: “We hopen rond Nieuwjaar te kunnen terugkeren”

De woning van Mario De Brouwer (49) in de Hoging in Oordegem, bij Lede, is tijdelijk onbewoonbaar. Een wagen knalde donderdagavond tegen de gevel en veroorzaakte brand aan het gebouw. “Ik zat rustig tv te kijken toen ik plots een enorme klap hoorde”, vertelt Mario, die met zijn gezin tijdelijk in de woning van vrienden terechtkan.

Lees meer »