Koninginnenrit van Renewi Tour vertrekt vanuit Menen

De Renewi Tour, de enige UCI WorldTour-rittenkoers in België en Nederland, verwelkomt volgend jaar voor het eerst Menen als gaststad. Op zondag 1 september is Menen de startplaats van de koninginnenrit, die traditioneel eindigt op de Vesten in Geraardsbergen. Dat bevestigt organisator Golazo woensdag.

Het startschot van de slotetappe zal weerklinken vanop de markt van het West-Vlaamse Menen. De renners zullen eerst een lokale ronde in het centrum van Menen en langs deelgemeenten Rekkem en Lauwe afleggen, alvorens koers te zetten richting Henegouwen. In het Pays des Collines kunnen stevige kuitenbijters zoals de Hameau des Papins en de Bourliquet voor een eerste schifting zorgen. Vervolgens gaat het naar Geraardsbergen. In de Oost-Vlaamse wielerstad wacht het peloton de traditionele lokale ronde over de Denderoordstraat, Onkerzele Berg, Bosberg, Muur van Geraardsbergen en Vesten.

“De Renewi Tour is verheugd met het partnership met de Stad Menen”, zegt Christophe Impens van organisator Golazo. “De passages door het centrum van Menen, Lauwe en Rekkem zullen een waar feest worden. Bij het verlaten van Menen trekken we dwars door het mooie, maar zware Pays des Collines, waar we de vele steile hellingen gaan opzoeken. Om vervolgens een spetterende finale in te duiken in en rond Geraardsbergen. De aankomst op de Vesten is inmiddels een klassieker op de UCI WorldTour-kalender.”

De Renewi Tour 2024 start op woensdag 28 augustus en eindigt op zondag 1 september. Het volledige rittenschema met alle start- en aankomstplaatsen zal later bekendgemaakt worden. Dit jaar ging de eindzege voor de derde keer naar Tim Wellens.

The post Koninginnenrit van Renewi Tour vertrekt vanuit Menen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Getroffen inwoners tijdens infoavond over overstroming in Voeren: “spoorbrug en autostrade zorgen voor flessenhals in rivier Berwijn”

In Voeren hebben het gemeentebestuur en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) gisteren tijdens een infoavond onder meer 5 maatregelen voorgesteld om wateroverlast beter de baas te kunnen in de toekomst. Tijdens de vragenronde hebben een aantal inwoners dan weer zelf hun bezorgdheid aangekaart over de flessenhals in de rivier de Berwijn, die wordt veroorzaakt door een spoorwegbrug en de autostrade E25.

Lees meer »

Financiële geletterdheid Vlaamse scholieren afgelopen tien jaar gedaald

De financiële geletterdheid van Vlaamse scholieren is op tien jaar tijd gedaald. Dat blijkt uit het PISA-onderzoek van de vakgroep Onderwijskunde van de UGent. Vlaanderen blijft wel bij de toppresteerders van Europa op het vlak van inzicht in financiële concepten en risico’s. Alleen leeftijdsgenoten uit Denemarken en Nederland doen het even goed als Vlaamse jongeren.

Lees meer »

Luxemburg krijgt Belgische groothertogin: groothertog Henri maakt weg vrij voor nieuw tijdperk

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein in Oostkamp: zomerse vibes met circustent, strand, zomerbar en podium

Op het evenementenplein achter Oostcampus is de aftrap gegeven voor een bruisende zomer in Oostkamp. Net zoals de vorige jaren is het plein omgetoverd tot een sfeervolle en gezellige ontmoetingsplaats met een strand, circustent, zomerbar en een podium. Tot en met 14 juli is er bijna dagelijks iets te beleven.
The post Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein

Lees meer »