Extra fietsparkings voor Winter in Oostende en kerstshopping in het centrum

Oostende is dé winterstad bij uitstek, met dit jaar een schaatspiste in het Leopoldpark, een kerstmarkt op het Wapenplein en de Lichttunnel als grootste publiekstrekker. Tegelijk zien we in december traditioneel extra eindejaarsdrukte bij de Oostendse horeca en handel. Om iedereen een veilige plek te bieden om de fiets te parkeren en om de mobiliteit te optimaliseren, plaatst de stad nieuwe tijdelijke fietsenstallingen op de Zeeparking en op het Wapenplein. Nadien volgt een evaluatie om te beslissen of dit proefproject voor herhaling vatbaar is.

Proefproject

In Oostende plaatst de stad vanaf 1 december een nieuwe tijdelijke fietsparking om het extra fietsverkeer naar het Leopoldpark en het stadscentrum op te vangen. Met verschillende winteractiviteiten als Winter in het Park in het Leopoldpark, de Kerstmarkt op het Wapenplein en de Lichttunnel in de Adolf Buylstraat zullen heel wat mensen naar het stadscentrum trekken. De handelaars verwachten ook extra volk voor de eindejaarsaankopen.

De fietsenstalling komt op het laatste stukje van de Zeeparking, ter hoogte van de ingang van Winter in Oostende, op de hoek van de Karel Janssenslaan en de Leopold-II-laan. Met deze nieuwe proefopstelling wil de stad een oplossing bieden aan al wie met de fiets naar het centrum komt. Een eerste opstelling zal een zestig-tal fietsen kunnen ontvangen, maar er kan bij grote interesse indien nodig bijgestuurd worden naar meer dan 200 plaatsen. Om de locatie duidelijk aan te geven, werd er een tijdelijke structuur aan de ingang geplaatst ter hoogte van de Leopold-II-laan.

Ook op het Wapenplein komt er een extra fietsenstalling ter hoogte van de hoek Breydelstraat en Kerkstraat. Daar zullen een 100-tal fietsen kunnen staan. Vanaf 3 december zal de constructie daar geplaatst worden.

Burgemeester Bart Tommelein: “Aangezien veel mensen zich met de fiets verplaatsen in Oostende, is het logisch dat we extra fietsenstalling voorzien bij grote evenementen. Als je in december naar het centrum van Oostende komt, zal je je fiets dus veilig kunnen stallen. Deze proefopstelling zullen we nadien evalueren om te beslissen of dit voor herhaling vatbaar is. “

The post Extra fietsparkings voor Winter in Oostende en kerstshopping in het centrum is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lucien (49) verliest zijn trouwring net voor huwelijksverjaardag, maar metaaldetector brengt redding: “Ik had bijna een scheiding aan mijn been”

Een balletje trappen met zijn zoon en diens vrienden draaide voor Lucien Maxy bijna op een ernstige ruzie met zijn vrouw uit. De man verloor terwijl hij de bal wou stoppen, zijn trouwring. Met hulp van een metaaldetector werd het kleinood gelukkig teruggevonden. “Ik mocht er niet aan denken om straks mijn 18de huwelijksverjaardag te vieren zonder mijn trouwring.”

Lees meer »

Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is een batje”

Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een uitbater voor jeugdhuis Den Teirlinck op de Marktplaats in Moorslede. Door een gebrek aan voldoende bestellers stopte de uitbating in mei. De concessie komt neer op 500 euro huur per maand. “Dat is een batje”, merkt Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) op.
The post Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is

Lees meer »

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste”: onderzoek toont aan dat wielertoeristen niet erg sympathiek zijn

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

63ste Cartoonfestival van start in Knokke-Heist

Van 6 juli tot 1 september kun je in Knokke-Heist opnieuw terecht voor het Cartoonfestival. Thema van deze 63ste editie is ‘Choose life’, over de essentiële vraag hoe we ons leven vormgeven. Nieuwe hoofdlocatie van het gratis evenement is zaal Ravelingen, vlakbij het station van Heist.
The post 63ste Cartoonfestival van start in Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt

Westtoer huldigde 624 vrijwilligers naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van het meter- en peterprogramma. Zij controleren hun traject minutieus en zorgen er zo voor dat de miljoenen recreanten die jaarlijks komen wandelen en fietsen in West-Vlaanderen optimaal kunnen genieten.
The post Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt appeared

Lees meer »

Huiveringwekkende beelden tonen hoe haaien bloedende vrouw ‘stalken’ na aanval voor Amerikaanse kust

Tijdens de nationale feestdag in de Verenigde Staten speelde zich donderdag een huiveringwekkende situatie af. Vier strandgangers die voor de kust van South Padre Island in Texas aan het zwemmen waren, werden aangevallen door haaien. Twee van hen raakten zwaargewond en twee anderen konden nog op tijd uit het water springen. Op sociale media gaan beelden rond van de twee

Lees meer »

Vandaag politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken vandaag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Coldplay treft eindelijk een schikking met voormalige manager: band moet miljoenen betalen

Coldplay en hun voormalige manager, Dave Holmes, hebben eindelijk een schikking getroffen. Al in 2023 spande Holmes een rechtszaak aan tegen de muziekband en eiste hij tien miljoen dollar (9,2 miljoen euro) als schadevergoeding voor onbetaalde commissies. Holmes en de muziekband zijn intussen dus tot een overeenkomst gekomen en hij zal effectief miljoenen van Chris Martin en Co ontvangen.

Lees meer »

Buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco: “Zijn tactische kunde? Niets van te zien”

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »