Club15 schenkt 24.000 euro aan twee goede doelen

Club 15, een gezelschap van vijftien gedreven West-Vlaamse ondernemers, organiseert jaarlijks een aperitiefconcert ten voordele van een specifiek goed doel. Voor het eerst in jaren steunen ze dit jaar twee goede doelen: Linum Foundation en Cindy Verthé die getroffen werd door het noodlot. Samen krijgen ze 24.000 euro.

De naam Club 15 bevat een symbolische verwijzing naar het aantal leden dat de vereniging wil tellen: 15 personen, bij voorkeur uit verschillende beroepssectoren. In een maandelijkse bijeenkomst komen de leden samen, luisteren naar een gastspreker en bespreken er de komende activiteiten.

Linum Foundation

“De organisatie van het aperitiefconcert waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat is een van onze belangrijkste punten”, zegt voorzitter Claude Baert.

“Voor het eerst in jaren steunen we dit jaar niet één goed doel maar twee. Sinds 2015 steunen we Linum Foundation, een organisatie die kinderen met weesziektes helpt: zeldzame ziekten die slechts een beperkt aantal patiënten treffen.

“We mogen niet vergeten dat naast deze schrijnende gevallen er altijd verder lopende hulp is voor de kinderen die we de vorige jaren geholpen hebben. De medische kosten blijven lopen en zijn niet na een jaar afgelopen. Alleen al daarom blijft Club 15 Linum Foundation steunen.” Zij krijgen een schenking van 10.000 euro.

Intensieve behandeling

Het tweede goede doel draait rond Cindy Verthé die getroffen werd door een septische shock waardoor ze verschillende ledematen moest laten amputeren.

“In maart 2022 werd ik naar spoed gebracht met buikpijn die maar niet over ging. Een darmprobleem, gevolgd door een septische shock, heeft geleid tot het afsterven van weefsel op verschillende plaatsen op mijn lichaam”, vertelt Cindy.

Na negen dagen kunstmatige slaap, een pak operaties, een lange tijd op intensieve zorgen en een intensieve behandeling in het brandwondencentrum van UZ Gent, was het verdict zwaar.

Lange weg

“Van mijn handen en voeten konden enkel de linkerhandpalm en een stukje duim worden overgehouden. Ik ben praktisch vanaf nul opnieuw moeten beginnen. Amper 48 kg, weinig tot geen spiermassa meer, niet meer kunnen praten door toedoen van een canule en verminkt van lichaam en geest.”

“Met behulp van mijn partner en de steun van familie en vrienden vond ik de kracht om aan de lange weg te beginnen. Het revalidatiecentrum K7 in UZ Gent bleek hiervoor het meest geschikt. Veel hindernissen zijn reeds overwonnen. Stap voor stap naar een nieuwe toekomst toe.”

Om de daaraan verbonden gigantische kosten voor verzorging en broodnodige aanpassingen thuis te dragen, schenkt Club 15 haar 14.000 euro.

The post Club15 schenkt 24.000 euro aan twee goede doelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bekende Iraanse activiste ter dood veroordeeld

De Iraanse Sharifeh Mohammadi heeft op de vooravond van een tweede verkiezingsronde in Iran de doodstraf opgelegd gekregen wegens haar banden met een onafhankelijke vakbond. “Het regime probeert alle activisten het zwijgen op te leggen.”

Lees meer »

Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen

Het bekende hotel La Réserve in Knokke, eigendom van Marc Coucke en Bart Versluys, krijgt een jaar na de opening een ‘vijf sterren superior’-erkenning van Toerisme Vlaanderen. Het is meteen het eerste hotel aan de Belgische kust met deze erkenning.
The post Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen appeared

Lees meer »

Meer dan 13.000 bezoekers genieten van 33ste editie Feest in ‘t Park in vernieuwde festivalsetting: “Een onvergetelijke start van de zomer”

Een zomerse en gezellige sfeer, een prachtig vernieuwd park, de opzwepende dansbeats van nationale en internationale artiesten én het inhoudelijk lokaal mondiaal verhaal van Feest in ’t Park lokten zaterdag 13.000 bezoekers naar het Minnewaterpark en het Bargeplein. De derde editie georganiseerd door Brugge Plus en de 33ste editie sinds de start van het mondiaal festival was een groot succes.<br

Lees meer »

Peperdure sokken, nieuwe sprinttrein en avondwerk voor mecaniciens: hoe Cavendish en Astana al hele jaar lang ‘geobsedeerd’ zijn door ‘Project 35′

‘Project 35′. Een naam die niet zou misstaan voor de ontwikkeling van een of ander nieuw superwapen, maar het is het grote plan dat Astana-Qazaqstan bedacht om Mark Cavendish (39) aan zijn zo gegeerde Tourrecord te helpen. De ploeg zette alles in wat het kon. Een nieuwe sprinttrein, peperdure sokken of mecaniciens die tot laat op de avond aan zijn

Lees meer »

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »