Brandweer rukt uit voor heropflakkering in afgebrande villa, buren doen oproep om massaal boeken van Katia te kopen: “Naast leesplezier, help je ook mensen in nood”

De brandweer moest woensdagmorgen – anderhalve dag nadat een brand een hele villa verwoestte – opnieuw uitrukken naar dezelfde villa in de Vuurtorenwijk door een heropflakkering. Ondertussen roepen buren op om massaal boeken te bestellen van de eigenares van het pand en auteur Katia Van Cauwenberghe.

Afgelopen maandag verwoestte een brand de villa van Katia en Johan. De hitte moet enorm geweest zijn, want de stalen dakconstructie is gesmolten. De schade in het huis is dan ook enorm. De brand ging gepaard met enorme rookontwikkeling. Woensdagmorgen omstreeks 7.30 uur kreeg de brandweer opnieuw een oproep voor dezelfde villa in de Kwintebankstraat. “Het vuur was terug opgeflakkerd”, zegt kapitein Maertens van brandweerpost Oostende. “Dat gebeurt soms bij dergelijke felle branden. Ook na twee dagen kan dat nog. Uiteindelijk hebben we een en ander los kunnen maken om het vuur te blussen en de constructie af te koelen.”

Het was een toevallige wandelaar die het vuur opmerkte en de brandweer verwittigde. Na een uur was de interventie afgelopen en kon Johan, de man des huizes, opgelucht ademhalen. “Blij dat het uiteindelijk dat maar is. Na alle ellende die we over ons heen kregen, is het nu wel voldoende geweest”, zegt Johan. “Vandaag beginnen de opruimwerken zodat we zo snel mogelijk kunnen beginnen met opbouwen. Toch zullen we de eerste maanden niet terug kunnen naar onze thuis. Maar we proberen toch positief te blijven.”

Ondertussen lanceerden buren een oproep tot steun voor het koppel. “Katia is een Oostendse schrijfster, natuurgids en muzikante”, vertelt buurman Carlo. “Zelf ben ik een boekenwurm en daarom kwam ik op het idee om een oproep te lanceren om massaal boeken van Katia te bestellen. Al is het voor jezelf of om aan iemand te schenken tijdens de feestdagen. Je krijgt er niet alleen het leesplezier bij, maar je helpt er ook mensen in nood mee.”

Katia Van Cauwenberghe is in de ruime regio vooral bekend als De Zeeheks. In haar reeds uitgebrachte boeken snijdt ze telkens een actueel thema aan: van een vluchtelingenverhaal tot een fictief reisverhaal, filosofische gedachtenspinsels of zeeverhalen voor kinderen. Zo bracht ze al vijf boeken uit: Illusies, Wat een heksenleven, Vlucht uit het inferno, Wie is de zeeheks? en Ontworteld. Ook het script voor haar zesde boek ligt inmiddels klaar. Alle boeken zijn te koop via haar eigen website: www.katiavancauwenberghe.be.

The post Brandweer rukt uit voor heropflakkering in afgebrande villa, buren doen oproep om massaal boeken van Katia te kopen: “Naast leesplezier, help je ook mensen in nood” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad”

Recent werd de eerste Kortrijkse Scriptieprijs uitgereikt, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor studenten die onderzoek doen naar Kortrijkse thema’s. De winnaar is Abdelouarete Benammar. Hij won met zijn masterproef getiteld ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’.
The post Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad” appeared

Lees meer »

Biden geeft toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”: “Als je een klap krijgt, sta je weer op”

Een dag na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump (78) heeft de Amerikaanse president Joe Biden (81) een toespraak gehouden op een campagnebijeenkomst in de staat North Carolina. Biden reageerde op de kritiek op het “rampzalige” debat en gaf toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”. “Maar ik weet wel hoe ik de waarheid moet zeggen en

Lees meer »

ZOMERREEKS. Sylvia woont al 18 jaar in de brousse in Togo: “Ik kan niemand vertrouwen, voor je het beseft doen ze iets in je drankje”

Sylvia Roovers (63) werkte 23 jaar bij Umicore in Hoboken en was al een tijdje weduwe toen ze in 2006 haar leven een nieuwe, positieve twist wilde geven. Ze nam loopbaanonderbreking en trok naar Togo om vrijwilligerswerk te doen. Achttien jaar later runt ze in Wli, een klein dorpje in de brousse, met haar vzw Joko Togo een weeshuis en

Lees meer »

“Op vakantie ben ik echt lui. Ik bezoek helemaal niks”: Midzomernachten met ‘peetvader van de koers’ Patrick Lefevere

Morgen start de Tour. Het wordt al de 40ste Ronde van Frankrijk voor Patrick Lefevere (69), de ceo van Soudal Quick-Step, de wielerploeg van onze Belgische trots Remco Evenepoel. De grijze vos is en blijft de peetvader van de koers. Maar hoe lang nog? “Geen vijf jaar meer”, luidt het. Want het leven is meer dan koers. Of zou toch

Lees meer »

Peuter verdrinkt in zwembad in de tuin: broertje van vier sloeg alarm, maar tevergeefs

Twee dagen nog vocht het peutertje voor zijn leven, maar uiteindelijk kon geen hulp meer baten. Een jongetje van net geen twee jaar is gestorven nadat het thuis in het zwembad is beland in Zandvoorde (Oostende). Dat gebeurde zaterdagmiddag. Buren reanimeerden hem nog, maar hij stierf uiteindelijk maandagmorgen in het ziekenhuis. Alles wijst op een tragisch ongeval. “Maar de precieze

Lees meer »

China zal ‘nooit’ dossier 23 dopingpositieve zwemmers delen met Amerika

De Chinese antidopingautoriteiten zullen “nooit” instemmen met het verzoek uit de Verenigde Staten om details vrij te geven van het onderzoek naar de 23 Chinese zwemmers die vlak voor de Olympische Spelen in Tokio positief testten op een verboden middel. Het Amerikaanse antidopingbureau USADA en leden van het Congres hebben om publicatie van het dossier gevraagd.

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Alexandra en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet voor het

Lees meer »

Buurtbewoners plannen protest tegen wachthalte De Lijn in Keerbergen: “Wildplassende chauffeurs, uitlaatgassen en gevaarlijke situaties”

Buurtbewoners in Keerbergen plannen een protestactie tegen De Lijn omdat een wachthalte er leidt tot overlast. De buschauffeurs zouden er hun motor laten draaien, wat volgens de inwoners tot storende geluiden en uitlaatgassen leidt. Daarnaast zouden er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan en wildplassen de bestuurders er geregeld tegen een boom. De Lijn probeert het probleem op te lossen en vraagt om

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde Franse parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij haalde 33 procent van de stemmen binnen. Dat melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »