BoekenVoordeel heropent in de Lange-Steenstraat

Na drie maanden is de boeken-, hobby en cadeauwinkel terug in het winkelwandelgebied van Kortrijk. Eerder zat BoekenVoordeel op -1 in winkelcentrum K in Kortrijk. “De eerste 100 klanten die voor 10 euro kopen, krijgen een pakje kerstkaarten”, zegt manager Pieter Gladinez (44).

Het Nederlands familiebedrijf BoekenVoordeel is 40 jaar oud met in totaal 100 winkels. Pieter Gladinez is verantwoordelijk voor 25 winkels in Vlaanderen, waaronder Kortrijk. “Het team is blij dat ze terug naar hun Kortrijkse winkel kunnen komen. Toen ons huurcontract afliep in K in Kortrijk hebben we van de gelegenheid gebruikgemaakt om terug naar de begane grond te komen. Het is altijd leuker om in een winkelstraat te zitten. Toevallig kwam net dan dit pand te huur.”

“Het bedrijf is ooit gestart als marktkraam. De eigenaar verkocht de overschotten van uitgeverijen door aan een voordelige prijs”

Zoals de naam het doet vermoeden, staat de winkel voor voordeel zoals twee boeken voor 15 euro of stukprijzen die doorgaans onder de 10 euro blijven. “Het bedrijf is ooit gestart als marktkraam. De eigenaar verkocht de overschotten van uitgeverijen door aan een voordelige prijs. Niet veel later volgende een eerste winkel en de rest is geschiede.” BoekenVoordeel koopt restpartijen op bij uitgeverijen om die vervolgens aan een beduidend lagere prijs te verkopen. “Daarnaast kopen we ook populaire titels, maar die kopen we aan in grote oplages om ze nog steeds aan een voordelige prijs te kunnen aanbieden.”

Het begon met boeken, maar het aanbod is intussen uitgebreid met wenskaarten, gezelschapspelletjes, puzzels, kruiswoordraadsels, dvd’s en cd’s. “Hoewel die laatste stilaan verdwijnen, is het bij ons nog steeds belangrijk. Er zijn nog collectioneurs die bij ons hun gading vinden, zowel nieuwe als oude titels, aan bijvoorbeeld 3 stuks voor 20 euro. Daarnaast hebben we ons assortiment hobby uitgebreid en kan je ook je eigen wenskaarten knutselen of hier materiaal vinden voor diamond painting. Onze doelgroep is heel divers. Van jonge gezinnen tot oudere generaties.”

BoekenVoordeel is open van 9.30 tot 18 uur, maandag vanaf 9 uur in functie van de Maandagmarkt. Zondag is de winkel gesloten.

The post BoekenVoordeel heropent in de Lange-Steenstraat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt nieuwe terreinwinst bij strategisch belangrijke Tsjasiv Jar

Rusland heeft donderdag nieuwe terreinwinst gemeld bij het strategisch belangrijke Tsjasiv Jar. Het hooggelegen Tsjasiv Jar was voor de oorlog een relatief kleine plaats met 12.000 inwoners, maar wordt door de ligging inmiddels gezien als een belangrijk militair doelwit. Als Rusland de plaats in handen krijgt, zou dat de weg vrijmaken voor een verdere Russische opmars in Donetsk. Volg hier

Lees meer »

Paradise City klokt af op 43.000 bezoekers

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Op zaterdag waren er een aantal stevige regenbuien, maar die zaten de positieve energie waar het festival voor bekendstaat, niet in de weg.

Lees meer »

Katy Parmentier is de flamboyante ster van ‘B&B zoekt lief’: “Sommige dingen waren echt niet voor uitzending geschikt”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

KAART. Van Mil in Mol tot Emma in Malle: deze namen kregen baby’s de voorbije 10 jaar het vaakst in jouw gemeente

Olivia en Noah waren in 2023 de meest gegeven babynamen in Vlaanderen en bij uitbreiding in heel België. Een stad als Mortsel kan dan ook als representatief worden gezien, want tussen 2014 en 2023 waren Noah (19 keer) en Olivia (16) de meest gegeven voornamen aan pasgeboren baby’s. Maar in heel wat andere steden en gemeenten voeren andere meisjes- en

Lees meer »

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »