Annick Moyaert bedient al 30 jaar klanten in ’t Voorland: “Je moet veel geduld hebben”

Zondag 3 december viert Annick Moyaert met haar klanten de 30ste verjaardag van haar volkscafé ’t Voorland. “Na een jaar leegstand besloten mijn man Patrick Spriet en ikzelf om dit café nieuw leven in te blazen. We openden op 3 december 1993 en vandaag sta ik hier nog altijd met even grote goesting, zij het wel alleen, want ik moest Patrick vorig jaar door ziekte afgeven”, vertelt Annick.

Annick Moyaert (57) kijkt uit naar het feest van zondag 3 december ter gelegenheid van 30 jaar café ’t Voorland. “Ik heb lange tijd in een restaurant op de zeedijk van Middelkerke gewerkt en kende al wat de knepen van de horeca. Intussen had ik Patrick Spriet leren kennen. We zochten iets om samen te runnen en kwamen zo hier in Westkerke terecht. Het was niet evident om dit café over te nemen, want het stond al een jaar leeg”, blikt Annick terug.

En nog altijd staat Annick met veel goesting en plezier achter haar toog, aan de tapkraan, om haar vele trouwe klanten te bedienen. “Ik heb heel veel mooie herinneringen aan de voorbije 30 jaar. Hier vonden veel leuke dansavonden, spontane feestjes en plezante bijeenkomsten plaats. Een zwarte bladzijde was de dag, 13 jaar geleden, dat Wilfried Pollet – een heel goede klant – hier bij het oversteken van de straat werd aangereden en overleed. Dat is het ergste dat ik heb meegemaakt en dat blijft me nog altijd bij”, zegt Annick.

Naam café

Hoe het café de naam ’t Voorland kreeg – vroeger was dat Sportwereld – heeft Annick te danken aan haar Patrick. “Hij was afkomstig van Pittem en kende bepaalde woorden die ik gebruikte niet. Toen ik het eens had over het voorland, wist hij niet wat dat was. Ik zei, wel de stoep. En ’t Voorland vond hij dan ook een goede naam voor ons café.”

Wat de eigenschappen van een goede cafébazin zijn, wilden we wel eens weten. “Veel geduld hebben, goed kunnen luisteren en soms, als er wat geruzied wordt, bemiddelaar spelen”, lacht Annick die het uitgaansleven op café de jongste jaren veel heeft zien veranderen. “De huidige generatie gaat niet meer naar het volkscafé. Na het werk is het rap naar huis. Maar ik ben dankbaar voor mijn vaste klanten en hoop ze nog vijf jaar te kunnen bedienen. Zo komen vissers en jagers en bouwvakkers hier graag hun pintje drinken.”

Dankbaar

Zondag 3 december wordt een feestdag voor Annick Moyaert. Ter gelegenheid van 30 jaar ’t Voorland heeft ze van 11 tot 16 uur een receptie met drankjes en hapjes. “Als dankbaarheid voor de trouw van mijn klanten. Iedereen is welkom”, nodigt Annick uit.

The post Annick Moyaert bedient al 30 jaar klanten in ’t Voorland: “Je moet veel geduld hebben” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso”

De food start-up The Nutty Farmer uit Zwevegem heeft de award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer 2024 van gemeente Zwevegem in de wacht gesleept tijdens de Tranzformer awards.
The post Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Meest exclusieve rusthuis van Amerika”: Amerikaanse Congres maakt kloof tussen jong en oud pijnlijk zichtbaar

Vannacht nemen Joe Biden en Donald Trump het tegen elkaar op in het eerste presidentiële verkiezingsdebat. Een clash met woorden tussen 2 mannen, van wie de hoge leeftijd een belangrijk punt van kritiek is. De Verenigde Staten hebben trouwens niet alleen de oudste president, maar ook een grote groep oudere senatoren en afgevaardigden. Het levert Amerika de titel ‘gerontocratie’ op,

Lees meer »

Verkoop H&M valt tegen door slechte weer, aandeel krijgt klappen

Modeketen H&M heeft donderdag een waarschuwing uitgestuurd voor tegenvallende verkopen in juni als gevolg van het wisselvallige weer dat veel shoppers thuis houdt. Het Zweedse budgetmerk zegt ook dat het moeilijker wordt om zijn winstdoelstelling te halen. Het aandeel zakte tot 15 procent op de beurs in Stockholm.

Lees meer »

‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort

Tot op het allerlaatste moment legden zowat 180 werklui de laatste hand aan het stadhuis. Wij lieten enkele mensen die de voorbije twee jaar van dichtbij betrokken waren bij de realisatie van de (ver)nieuwbouw hun favoriete plekje aanduiden.
The post ‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort appeared first on

Lees meer »

Meer dan 13.000 bezoekers genieten van 33ste editie Feest in ‘t Park in vernieuwde festivalsetting: “Een onvergetelijke start van de zomer”

Een zomerse en gezellige sfeer, een prachtig vernieuwd park, de opzwepende dansbeats van nationale en internationale artiesten én het inhoudelijk lokaal mondiaal verhaal van Feest in ’t Park lokten zaterdag 13.000 bezoekers naar het Minnewaterpark en het Bargeplein. De derde editie georganiseerd door Brugge Plus en de 33ste editie sinds de start van het mondiaal festival was een groot succes.<br

Lees meer »

Prins Harry moet vernietigde berichtjes terug boven tafel zien te krijgen voor rechtszaak tegen ‘The Sun’

De Britse prins Harry (39) moet aan de rechter uitleggen waarom berichten die hij uitwisselde met de ghostwriter van zijn memoires zijn vernietigd. Ook heeft de hertog van Sussex de opdracht gekregen om te proberen de berichtjes terug te halen, dat werd volgens Britse media gezegd tijdens een hoorzitting in zijn zaak tegen de Britse uitgever News Group Newspapers (NGN).

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos: “Deze formatie is uiterst ongewoon: precies wat nodig is”

“De euforie over de formaties ruimt plaats voor realisme. Er zijn – momenteel – geen andere coalities mogelijk, dat wil niet zeggen dat ze daarom onmogelijk zijn”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Door de uiteenliggende standpunten van de betrokken partijen, blijkt de federale formatie allesbehalve een sinecure te zijn. Want hoe ongewoon is deze formatie nu juist? En wie is

Lees meer »

Bistro Van Gogh ziet concertgangers van Rammstein graag komen: “Het zijn heel productieve dagen voor ons”

De Torhoutsesteenweg werd ter hoogte van de Duinkerkseweg donderdag vanaf 16 uur afgesloten voor het concert van Rammstein. Bistro Van Gogh is daardoor niet meer bereikbaar voor klanten, maar daar had de zaak geen last van. In plaats van bij de pakken te blijven zitten, plaatsten ze buiten een barbecue en verkopen ze hotdogs, braadworsten en drankjes aan de vele

Lees meer »

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »