Vertrek Vincent Mannaert niet echt verrassend

Eind oktober raakte bekend dat Club Brugge vorig seizoen een recordopbrengst van 176 miljoen euro kon boeken – nooit eerder boekte een Belgische voetbalclub zoveel inkomsten. Het is bijna een afscheidcadeautje: precies een maand later maakt Club Brugge bekend dat CEO Vincent Mannaert op het einde van dit seizoen opstapt.

Samen met voorzitter Bart Verhaeghe maakte hij van Club Brugge sedert maart 2011 niet alleen een soevereine topclub – vijf landstitels, tot anderhalf seizoen geleden nog het Bayern van België genoemd Mannaert maakte vooral onder impuls van Verhaeghe van Club Brugge (in 2011 een vzw met 20 werknemers) een moderne en lucratieve nv met meer dan honderd werknemers. Club is més que un club (naar FC Barcelona): meer dan een club. Club is vandaag volgens zijn Chief Commercial Bob Madou het grootste sport-, media-, en eventbedrijf van het land.

Hulde voor Mannaert, die twaalf jaar de club met uitzonderlijk veel voetbalkennis én ondernemersschap leidde. Met daarbovenop evenveel passie en werklust, dat hij in zijn tomeloze ambities wel eens overdreef – zo was hij een controlefreak zonder weerga en er vielen er op Club ook wel eens woorden als ‘angstcultuur’ – moest men er in Westkapelle bijnemen. Westkapelle, het state of the art oefencomplex: ook daar heeft hij onmetelijk veel verdienste aan.

Het vertrek van Vincent Mannaert is geen volslagen verrassing

Dat beseffen de fans van Club, twee seizoenen geleden werd het Anderlecht van Kompany nog verwelkomd met ‘Our Vince is the Prince!’

Maar toch is zijn vertrek geen volslagen verrassing.

1) Club staat te koop en Mannaert bezit samen met Verhaeghe, Jan Boone en Peter Vanhecke via de vennootschap Grizzly Sports 71,89 procent van de aandelen van Club. Het verkoopproces kan voor Mannaert, – hij factureert via zijn eigen vennootschap Vincere – die wel aandeelhouder blijft, zijn beslissing op te stappen versneld hebben.

2) Sedert zijn bekentenis in april van dit jaar in HUMO te worstelen met een alcoholprobleem – was in de voetbalwereld al langer bekend – lijken er barsten te zijn gekomen in zijn hechte relatie met Verhaeghe – ook dat kan gespeeld hebben.

3) De kroon op het werk, een nieuw stadion, is nog niet voor morgen, die ambitie wordt bijna uitzichtloos.

4) En tenslotte: clubs als Antwerp, Gent, zelfs Anderlecht en Union worden steeds grotere bedreigingen voor het ‘Bayern van België’ en Club staat na een reeks mislukte transfers, ook op zijn conto, momenteel maar twaalfde, misschien word je dan toch eens op je 49ste, als vader van drie kinderen, doodmoe na twaalf bijzonder intense en heftige jaren, met uiteindelijk meer successen dan mislukkingen. Verhaeghe en co moeten nu op zoek naar een opvolger, er wachten Mannaert straks nieuwe interessante uitdagingen, ongetwijfeld nog steeds in de (internationale?) voetbalwereld.

Maar er wacht de Opwijkenaar ongetwijfeld eerst nog een groots en verdiend afscheid, op het einde van het seizoen. Vince, Our Prince.

The post Vertrek Vincent Mannaert niet echt verrassend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-57-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar”

Zondag 30 juni werd met start en finish aan De Leest een tweede herdenkingswandeling gehouden voor Atreyu Bral. De opbrengt gaat daarbij opnieuw naar het Kinderkankerfonds. “Ik vermoed dat we het bedrag van vorige keer zullen overtreffen.”
The post Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slib in kasteelpark Mariënstede wordt geruimd: “Hopen dat het park in het voorjaar kan openbloeien”

In het kasteelpark Mariënstede in Dadizele wordt slib geruimd en de vijver, grachten en omwalling gesaneerd. De broodnodige werken zijn geraamd op 340.000 euro. “Ik ben blij dat we eindelijk kunnen overgaan tot deze werken”, geeft burgemeester Ward Vergote (Visie) aan. “Er zijn voor de uitvoering 40 werkdagen voorzien. We hopen eind september te starten, zodat het park in het

Lees meer »

Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem

Het echtpaar Marcel Vincke en Ginette Vermaut konden onlangs hun diamanten huwelijksjubileum vieren. Ze waren op 18 juni 60 jaar gehuwd.
The post Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De teleurstelling is groot, niet in het minst bij Jan Vertonghen, wiens ongelukkige owngoal het verdict voor de duivels betekende.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

? “Kan Evenepoel de cadans op de Galibier volgen?”

De Tour duikt vandaag voor het eerst de bergen in. In de Alpen wacht een lastige tocht met drie beklimmingen, goed voor net geen 4.000 hoogtemeters. Dé scherprechter is de mythische Col du Galibier. Voor de klassementsmannen wordt dit de eerste serieuze test. Kan Remco Evenepoel de beste klimmers volgen? Die vraag stellen ook Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck zich

Lees meer »

Oppositie vol ongeloof nadat Wilders eigen premier “slappe hap” noemt: “Schoof werd eerst vernederd en dan gevierendeeld”

In de Nederlandse Tweede Kamer heeft PVV-leider Geert Wilders de kersverse premier Dick Schoof aangevallen op de tweede dag van het regeringsdebat over het nieuwe kabinet. Volgens Wilders neemt Schoof niet genoeg afstand nemen van aantijgingen uit de oppositie die ministers racistisch noemen. Hij noemde het optreden van de premier “slappe hap”, wat hem niet in dank werd afgenomen door

Lees meer »