Verdachte blijft in cel voor moord in Oostendse prostitutiebuurt

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 33-jarige Franse Algerijn met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte blijft volhouden dat het slachtoffer hem in de Oostendse prostitutiebuurt aanviel met een mes.

De feiten speelden zich af in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 oktober 2021 in de Vooruitgangstraat. In de prostitutiebuurt kreeg een dertigjarige Fransman het rond 5.45 uur aan de stok met twee landgenoten. Bij de steekpartij liep het slachtoffer levensbedreigende verwondingen op. Hij werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar bezweek daar een uur later.

De twee andere betrokkenen werden gearresteerd en later ook aangehouden door de onderzoeksrechter. Uit de eerste verklaringen bleek dat een banaal conflict aan de basis van de steekpartij lag. Enkele dagen na de feiten werd M.S. door de raadkamer al onder voorwaarden vrijgelaten.

Chaher B. (33) zit wel nog steeds in de gevangenis. Volgens zijn advocaat werd de verdachte door het slachtoffer aangevallen met een mes. De fatale messteek zou per ongeluk zijn toegebracht toen hij tijdens de schermutseling op het slachtoffer viel. B. beweert ook dat er tussen S. en het slachtoffer een onenigheid over een vrouw zou zijn geweest.

Het is ondertussen nog steeds wachten op de bevindingen van de gerechtspsychiater. In die omstandigheden vroeg meester Isaac Miller dinsdagochtend om zijn cliënt onder elektronisch toezicht te plaatsen. B. zou met een enkelband bij een kennis in Pittem willen verblijven. De raadkamer ging echter niet in op het verzoek van de verdediging.

The post Verdachte blijft in cel voor moord in Oostendse prostitutiebuurt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

IN KAART West-Vlaanderen waardeert open ruimte het meest: aandeel lintbebouwing ligt hier het laagst

Zo’n 22 procent van alle gebouwen in West-Vlaanderen maken deel uit van lintbebouwing of verspreide bebouwing buiten de stadskern, dat blijkt uit een analyse van buurtontwikkelaar Matexi. Dat is niet weinig, maar wel een pak minder dan alle andere Vlaamse provincies. Positief nieuws, want zowel op economisch als ecologisch vlak is het voordeliger om nieuwbouw zoveel mogelijk in de stads-

Lees meer »

Franse wijnoogst ligt nog lager dan verwacht

De wijnoogst in Frankrijk ligt waarschijnlijk nog lager dan een maand geleden werd verwacht. Nu gaat men uit van een productie van 39,3 miljoen hectoliter, of 18 procent minder dan vorig jaar, zo maakte het Franse ministerie van Landbouw vrijdag bekend. Een maand geleden werd de oogst nog op 40 à 43 miljoen hectoliter geschat.

Lees meer »

Toch nog een voorwaardelijke celstraf voor dertiger die met mes op Kortrijkse perron loopt: “Sukkel al helft van mijn leven met alcoholprobleem”

“Door de drankduivel verloor hij zijn job, zijn relatie, zijn kinderen en zijn vrienden.” Niettegenstaande hij door twee eerdere veroordelingen al onder probatie stond, liep een 34-jarige man dit voorjaar opnieuw met een mes rond op het Kortrijkse perron. Omdat hij nu wél nuchter is, kreeg hij toch nog een kans met een volledig voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden.

Lees meer »

Groep 82 verwent de bejaarden met seniorenfeest

De leden van Groep 82 hebben alle Ardooise en Koolskampse bejaarden uitgenodigd voor een seniorenfeest. Met ruim 300 gingen ze op de uitnodiging in. Groep 82 had Didier Feys op de affiche gezet en hij kroop nog eens in de kleren van zanger Hein Didioffsky. Iedereen werd verwend met koffie en gebak. Er waren bloemen
The post Groep 82

Lees meer »

Aftellen naar de verkiezingen in Roeselare (1): Drie bomen voor elke bewoner en een ecoduct aan het Sterrebos

In de aanloop naar de verkiezingen op 13 oktober leggen we de lijsttrekkers van de verschillende partijen een ‘heet hangijzer’ voor. Een item dat in Roeselare wel eens voor discussie zorgt. Beginnen doen we met Roeselare als grijze stad. Of net niet? Er worden inspanningen gedaan, maar zijn die genoeg? En hoe ziet elke partij dat?
The post Aftellen

Lees meer »

“Zij is net als Beyoncé, een koningin”: tweelingzus van rolstoelatlete Léa Bayekula (29) hoopt mee op tweede goud

‘Léa de Belgique’. Zo noemt Léa Bayekula (29) zichzelf op Instagram. “Omdat ik een koningin ben.” Zeker na vanavond mag ze dat luidop zeggen, als ze twee gouden Olympische medailles rond haar nek draagt – gisteren won ze al de 100 meter sprint in Parijs, vandaag misschien de 400 meter. Maar wie is de rolstoelatlete die advies kreeg van Marieke

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Een stapel nieuwe boeken, papieren, mappen, extra gerief… Zeker op de eerste schooldagen is het sleuren en zwoegen met die boekentas!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ze kan niet zingen en heeft hits dankzij ‘money van pa’: ‘Sugardaddy’-zangeres Roxy Dekker gaat viraal met lied over haatreacties

De Nederlandse zangeres Roxy Dekker (19) – bekend van het nummer ‘Sugardaddy’ – heeft in korte tijd 1 miljoen views getrokken met een eerste voorproefje van haar nieuwe single. Daarop zingt de succesvolste Nederlandse artiest van dit moment over de complottheorie dat ze alleen hits scoort omdat ze een ‘industry plant’ is. Wat betekent dat en is Roxy het inderdaad?

Lees meer »

Oostenrijk wil net als Duitsland veroordeelde Afghaanse criminelen deporteren naar thuisland

Oostenrijk wil veroordeelde Afghaanse criminelen terugsturen naar hun land van herkomst. Dat heeft het Federaal Bureau voor Immigratie en Asiel aangekondigd. De veranderende veiligheidssituatie in het land is de voornaamste reden voor die beslissing, klinkt het. Oostenrijk wil voor de deportaties samenwerken met Duitsland, dat vorige week voor het eerst 28 veroordeelde Afghanen op een vliegtuig naar Kaboel heeft gezet.

Lees meer »

Barbara Sarafian werd door theatericoon Dora Van der Groen van toneelschool gestuurd: “Ik weet nog altijd niet waarom”

“Ik was vooral erg zoekende”, vat Barbara Sarafian (56), de nieuwe kotmadam van VTM, haar eigen studententijd samen. Die verdeelde ze over Brussel, Gent en Antwerpen om uiteindelijk als selfmade actrice en ondernemer haar plaats te vinden. Een verhaal van vallen en opstaan dankzij een prof die haar op de juiste weg zetten tijdens een examen en de boycot door

Lees meer »

“Urenlang afgemat en uitgescholden en ze kreeg bierdouche over zich”: zo beleefde prinses Amalia haar studentendoop

Haar grote droom is in vervulling gegaan. De Nederlandse kroonprinses Amalia (20) is officieel lid geworden van het Amsterdamsch Studenten Corps, de grootste studentenclub van het land. Om er écht bij te horen, moest de oudste dochter van Willem-Alexander (57) en Máxima (53) een studentendoop ondergaan. En volgens ‘Story NL’ had haar ‘koninklijke status’ daar geen enkele waarde. “Amalia zal

Lees meer »

Uw vraag aan de nieuwsombudsman: “Is de fameuze bloedbad-quote van Donald Trump correct weergegeven in Terzake?”

Het gonst op sociale media en een fikse regenbui met klachten plenst in mijn mailbox. Veel reacties op een Terzake-reportage vanuit de VS, met de Amerikaanse politiciloog en Harvard-professor Daniël Ziblatt. Hij is bezorgd over de neergang van de democratie in Amerika. We zien in de reportage ook Donald Trump die in een korte quote “waarschuwt voor een bloedbad” als

Lees meer »

Laatste nakomeling van Yvonne Serruys schenkt Menen 26 kunstwerken: “Een collectie van onschatbare waarde”

2023 werd voor Menen het jaar van Yvonne Serruys. Een unieke tentoonstelling over de vooruitstrevende artieste, bracht meer dan 7.500 bezoekers naar de grensstad. In het verlengde hiervan heeft haar laatste nakomeling 26 kunstwerken aan de stad geschonken.
The post Laatste nakomeling van Yvonne Serruys schenkt Menen 26 kunstwerken: “Een collectie van onschatbare waarde” appeared first on KW.be.

Lees meer »