Twee Belgische vissers redden vrouw uit zinkende wagen in Ierland: “Meteen het water in gesprongen”

Twee Belgische vissers hebben maandag een vrouw gered uit een zinkende wagen in Cork, in het zuiden van Ierland. 

Meer krantenkoppen in België

Dit zijn de eerste genomineerden voor Zomerhit 2024

De eerste genomineerden voor Zomerhit 2024 zijn bekend. Niels Destadsbader, Kim Debrie, Zita Wauters én de burgemeester van Blankenberge onthulden op Radio2 wie deze zomer de strijd aangaat voor de felbegeerde trofee. Van nieuwkomer Leez tot Laura Tesoro en Belle Perez: wij zetten de eerste kandidaten op een rij.

Lees meer »

Zes op tien bedrijven moesten in 2023 langdurig zieke medewerkers re-integreren: “‘Op maat’ is de sleutel”

Zes op de tien bedrijven in België hebben in 2023 te maken gekregen met de re-integratie van langdurig zieke werknemers. In de helft van die bedrijven gingen werknemers progressief in dezelfde functie aan de slag. In één op de vijf gevallen (18 procent) kregen werknemers die na lange tijd terug aan het werk gingen een nieuwe functie. Dat blijkt uit

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kinderziekenhuis in Kiev getroffen bij “massale” Russische raketaanvallen op Oekraïne

Rusland heeft maandag opnieuw “een massale raketaanval” op Oekraïne gelanceerd, meldt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky op X. Hij heeft het over meer dan veertig raketten van verschillende types die werden afgevuurd op Oekraïense steden als Kiev, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk en Kramatorsk. Bij de aanvallen zijn verschillende appartementsgebouwen beschadigd geraakt. In hoofdstad Kiev werd een kinderziekenhuis geraakt. Er is

Lees meer »

Aanklagers komen met opvallend element tijdens proces tegen Alec Baldwin: “Hij belde vlak na schietpartij op de set met zijn vrouw over ‘leuke’ vakantie in New Mexico”

De aanklagers op het proces tegen acteur Alec Baldwin hebben hem met een aantal opvallende elementen in het onderzoek geconfronteerd. Daarbij een verrassend telefoongesprek met zijn vrouw, waarin hij haar uitnodigde om naar New Mexico te komen voor een ‘leuke’ familievakantie. Het telefoontje werd kort na de fatale schietpartij op de filmset van ‘Rust’ gepleegd.

Lees meer »

Opvallend: Vlaamse huisartsenfederatie roept op om mínder snel op longkanker te screenen

Volgens huisartsenvereniging Domus Medica wordt er te snel ondoordacht op longkanker gescreend. “Er heerst soms een fetisj op ‘meten is weten’. Maar wat mensen vaak niet weten, is dat screenings soms echt nadelen voor de patiënt hebben”, zegt voorzitter Jeroen van den Brandt. Hij legt uit wat een Belgisch onderzoek over preventieve longkankerscreening ontdekt heeft.

Lees meer »