R.Plaza bekroond met kunstwerk van Maarten Schaubroeck

De derde kantoortoren van R.Plaza inclusief hotel langs de rijksweg is zo goed als klaar en bezet en ook de plannen voor de vierde toren zijn aan het rijpen. Maandag werd een kunstwerk, een grote R in cortenstaal van Maarten Schaubroeck, onthuld aan het rondpunt aan de Koestraat.

Waar ooit Sportline te vinden was verrees de voorbije jaren op 30.000 vierkante meter het nieuwe kantoren- en handelscomplex R.Plaza, een samenwerking tussen STO Real Estate en projectontwikkelaar Steenoven. De derde toren is net opgeleverd. Momenteel zijn al tien nationale en lokale spelers actief op de site goed voor zo’n 250 werknemers waaronder een Albert Heyn. “Dit moet een plek worden waar mensen werken, winkelen en zelfs verblijven”, legt Katleen Spriet van STO Real Estate uit. “Momenteel is 85 procent van de panden in de drie gebouwen bezet. In januari openen we de coworking place R.Connect voor starters en jonge bedrijven met privékantoren, vergaderruimtes, parkeerplaatsen en zelfs een gedeelde keuken. Later in 2024 opent hier ook het hotel met zeventig kamers en zestien zogeheten long-stay-studio’s voor werknemers met een langdurige opdracht in Roeselare en omstreken. Die studio’s zijn ook bedoeld voor familieleden van patiënten die langdurig in AZ Delta verblijven.”

Cortenstaal

“Momenteel lopen ook de eerste gesprekken met kandidaat-kopers voor de vierde en meteen ook laatste toren op de site. Eens er een overeenkomst op maat is gevonden kunnen we aan de bouw beginnen.”

Aan het rondpunt van de Koestraat en de rijksweg prijkt sinds deze week een 3,5 meter hoge R uit stevig cortenstaal, een ontwerp van de Roeselaarse kunstenaar Maarten Schaubroeck. “Het werk staat symbool voor het sterke en onwrikbare Roeselaarse ondernemerschap en zin voor innovatie, twee zaken die mooi samenkomen in R.Plaza”, aldus Maarten Schaubroeck.

Ook burgemeester Kris Declercq, die samen met schepen Nathalie Muylle het kunstwerk kwam onthullen, is in zijn nopjes over wat er op de site van R.Plaza gebeurt. “Dit is echt een project van bij ons gerealiseerd door mensen van bij ons en voor mensen van bij ons en uit de hele regio”, aldus nog de burgemeester.

The post R.Plaza bekroond met kunstwerk van Maarten Schaubroeck is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Geen klamme tent voor deze jongeren: luxueus cruisekamp van 1.350 euro is een groot succes

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »

Gemiddelde studentenjob verdient 2.100 per jaar

Wie een studentenjob doet, verdient daar op jaarbasis gemiddeld 2.100 euro netto mee. Studentenjobs zijn populair: veertig procent van wie ervoor in aanmerking komt, doet het. Bij kotstudenten ligt dat cijfer zelfs nóg hoger. Daar is het bijna de helft. Dat blijkt uit onderzoek van MyFamily, de uitbetaler van kinderbijslag. “Maar de focus moet op studeren blijven”, klinkt het.

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Alexandra en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet voor het

Lees meer »