Ploeterbad in de zomer van 2024 op Zeebrugs strand?

Krijgt het Zeebrugse strand in de zomer van 2024 een ploeterbad? De dam die in augustus voor het festival WECANDANCE geplaatst werd houdt stand, daarachter heeft zich een vijvertje gevormd.

Dat vijvertje noopte raadslid An Braem (VB) om tijdens de Brugse gemeenteraad te vragen om dichter bij de strandcabines een ploeterbad voor kleuters aan te leggen in de zomer van 2024 op het Zeebrugse strand.

Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) liet de deur op een kier: “Een echt getijdenbad is geen optie. Studenten bouwkunde van de KULeuven hebben dit op onze vraag bestudeerd. een getijdenbad zou om jaarlijks moeten verlegd worden wegens de verzanding van Zeebrugge. Dat zou teveel kosten.”

Dam

“Een dam aanleggen op een andere plaats? We onderzoeken het, maar er zijn voorwaarden aan verbonden. Reliëfwijzigingen vereisen een omgevingsvergunning. We hebben ook het advies nodig van Natuur en Bos wegens mogelijk effect op de waterhuishouding op de duinen die zich aan het vormen zijn tussen de Londenstraat en de surfclub.”

“Dicht bij de cabines kan niet. En er zal moeten gezorgd worden voor natuurlijke verversing van het water, want stilstaand water is een bron van besmetting. dat is uiterst gevaarlijk voor kleuters in een ploeterbad…”, aldus Dirk De fauw.

The post Ploeterbad in de zomer van 2024 op Zeebrugs strand? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me echt niet goed”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

Katje Rambo (15) twee keer beschoten met loodjesgeweer, eigenaar waarschuwt voor kattenhater in Menenstraat in Izegem

Rambo, de 15-jarige kater van Maité Slambrouck uit Izegem, werd tot twee keer toe beschoten met een loodjesgeweer. Dat werd deze week duidelijk bij een bezoek aan de dierenarts. “Wie doet er nu zoiets”, aldus Maité die graag andere dierenliefhebbers waarschuwt voor een kattenhater in de omgeving van de Menenstraat in Izegem.
The post Katje Rambo (15) twee keer

Lees meer »

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tractorbestuurder wijkt uit voor tegenligger en rijdt elektriciteitspaal omver in Handzame: “Jammer, ik wou wél plaats maken”

Een bestuurder van een tractor met aalkar reed dinsdagochtend een elektriciteitspaal omver in de Amersveldestraat in Handzame bij Kortemark. De paal knakte af en kwam over de volledige breedte van de weg te liggen met de kabels over de grond. “Ik moest uitwijken voor een personenauto die geen plaats wilde maken. Bij het achteruit rijden, reed ik de paal omver”,

Lees meer »