Nieuw politiek initiatief team8680 gelanceerd in Koekelare

Team8680 wordt boven de doopvont gehouden. Daarin bundelen bestaande Koekelaarse partijen en politieke gezichten de krachten om Koekelare mee vorm te geven vanaf de komende legislatuur. Tom Pollentier, Henk Dejonghe en Jolien Lootens trekken schouder aan schouder naar de kiezer. “We trekken eensgezind en gezamenlijk naar de Koekelaarse kiezer”, klinkt het bij de nieuwe partij.

Dinsdagavond werd de nieuwe partij – of beter: het nieuw politiek initiatief – voorgesteld. Tom Pollentier (CD&V), Henk Dejonghe (Open Liberaal) en Jolien Lootens – als onafhankelijke – trekken schouder aan schouder naar de kiezer. “Koekelare is een gemeente waar we graag wonen, werken en ontspannen. Om ook in de komende decennia een aangename, zorgzame en aantrekkelijke gemeente te blijven, dienen we hiertoe de nodige stappen te zetten”, klinkt het. “Er is nood aan een duidelijke langetermijnvisie voor onze gemeente: een visie op en een vernieuwing van onze dorpskern, een visie op vlak van mobiliteit en leefbaarheid in de deelkernen, ruimte voor jeugd, ondersteuning voor gezinnen en senioren, reële steun voor ondernemerschap, een echt aanklampend en activerend sociaal beleid.”

Durf

“Verder is er ook durf nodig. Durf om keuzes te maken, durf om te investeren in projecten en durf om een beleid te voeren dat ons trots maakt op onze gemeente. Er is nood om terug aan te knopen bij de ambitie van Koekelare enkele decennia geleden: een voorbeeldfunctie vervullen voor andere gemeenten.”

“‘Koekelare kent zijn mensen’ is de baseline van het gemeentebestuur. De vraag is echter of deze vlag nog voldoende de lading dekt? We stellen immers vast dat verzuchtingen van burgers, ondernemers en verenigingen vaak niet gehoord worden. Ze stoten op een vastgeroest beleid.”

“We moeten opnieuw oprecht luisteren naar de Koekelarenaars. De mensen moeten terug centraal staan in het beleid. We hebben hiervoor nood aan een bestuur dat ook aanwezig is buiten de muren van het gemeentehuis. Door terug naar de inwoners te luisteren, kunnen we voldoende gehoor geven aan ieders bekommernis: de verzuchtingen van burgers, de vragen van ondernemers, het ondersteunen van onze verenigingen en allerlei particuliere initiatieven, het creëren van het juiste recreatief aanbod voor zowel jong als oud, het omarmen van iedereen die uit de boot dreigt te vallen.”

Dynamisch

“Om dit alles te realiseren is er nood aan een dynamisch bestuur dat met visie, durf, overtuiging en realisme de uitdagingen van de toekomst aanpakt. We zijn ervan overtuigd dat dit enkel kan met een nieuwe bestuursploeg. Er is nood aan een nieuwe ploeg die de leidende rol opneemt in onze gemeente, een ambitie die we met “Team8680” met volle overtuiging willen opnemen.”

“Hiervoor bundelen we de krachten met diegenen die op een positieve manier willen werken aan een goed en degelijk toekomstverhaal voor Koekelare. Samen met CD&V, Open Liberaal en Jolien Lootens, als onafhankelijke, verenigen we ons tot één groep om zo te komen tot één gemeenschappelijke lijst bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.”

Transparantie

“Dit is een gedurfde keuze, waarbij we niet over één nacht ijs zijn gegaan. Door dit op minder dan een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend te maken, is het ook een keuze van openheid en transparantie naar de kiezer. Hierbij leggen we zeer duidelijk al onze troeven op tafel. We trekken eensgezind en gezamenlijk naar de Koekelaarse kiezer.”

“De komende weken maken we verder werk van een stevig en onderbouwd programma voor Koekelare en zijn deelkernen Bovekerke, Zande en De Mokker. We zullen samen werk maken van een goede en sterke kandidatenlijst: een combinatie van ervaring en vernieuwing. Hierbij gaan Tom Pollentier, Jolien Lootens en Henk Dejonghe schouder aan schouder voorop. Klaar om samen Koekelare te vormen.”

The post Nieuw politiek initiatief team8680 gelanceerd in Koekelare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar

Net voor de oefenwedstrijd van de Belgian Cats in de Lange Munte ontving Pauline Bayart een aandenken als Belofte van het jaar. Als speelster van Waregem en Young Cat kreeg ze een erezitje op de match van de Cats tegen China, geflankeerd door haar trotse ouders.
The post Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar appeared first

Lees meer »

Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt

Westtoer huldigde 624 vrijwilligers naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van het meter- en peterprogramma. Zij controleren hun traject minutieus en zorgen er zo voor dat de miljoenen recreanten die jaarlijks komen wandelen en fietsen in West-Vlaanderen optimaal kunnen genieten.
The post Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt appeared

Lees meer »

KIJK. Serena Williams doet nieuwe poging om in jeansrok te passen na zwangerschap en krijgt steun: “Gooi die rok weg, je lichaam is perfect”

Oud-toptennisster Serena Williams (42) heeft het haar doel gemaakt opnieuw te passen in een jeansrok van Valentino. Williams deelde eerder al twee video’s over pogingen om af te vallen na haar zwangerschap en doet dat nu opnieuw. Verschillende fans vinden het alvast niet nodig dat de zangeres haar doel verderzet. “Koop een nieuwe rok, je ziet er geweldig uit” en

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

“Face yoga is niet zweverig, zoals veel mensen denken”: Soy Bean Sisters Inge (47) en Charlotte (42) stimuleren je natuurlijke schoonheid

Deze zomer bundelen Inge Deceuninck (47), oprichter van de Natural Face Lifting Academy, en haar zus Charlotte (42), zaakvoerster van restaurant Zaag en Zeef, de krachten in Roeselare. Onder de naam ‘The Soy Bean Sisters’ organiseren ze workshops face yoga waarvan enkele gecombineerd worden met een kookdemo gezonde voeding.
The post “Face yoga is niet zweverig, zoals veel mensen

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige schepenen krijgen prominente plek

De knoop is doorgehakt. Voor 8930, het kartel waarmee Open VLD en Vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt in Menen, heeft zijn eerste pionnen op de lijst uitgezet. Huidig burgemeester Eddy Lust wordt uitgespeeld als lijsttrekker, schepen Angelique Declercq op plaats twee en ‘onafhankelijke’ Renaat Vandenbulcke als duwer.
The post Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige

Lees meer »

“Wie op 13 oktober thuis blijft, moet niet zes jaar lang klagen dat het gemeentebestuur het verprutst”

Naast het doorbreken van het cordon sanitaire bij de lokale verkiezingen heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken nog een doel voor ogen: op 13 oktober zo veel mogelijk Vlamingen naar de stembus krijgen. In Frankrijk heeft dat ‘zijn goeie vriendin’ Marine Le Pen geen windeieren gelegd. Haar slogan: ‘si le peuple vote, le peuple gagne’. En ze heeft gelijk, schrijft

Lees meer »