Minister Rutten slaat andere toon aan dan voorganger Somers: geen voorstander van verplichte fusies

Vlaams minister Gwendolyn Rutten (Open Vld) is geen voorstander van een verplichte fusie tussen gemeenten. Ze slaat daarmee een andere toon aan dan haar voorganger Bart Somers, die gemeenten wèl wilde verplichten te fuseren.

 

Meer krantenkoppen in België

Actie! stelt lijst en programmapunten voor: “Van en voor Diksmuide”

Op zondag 8 september opende Actie! in Diksmuide hun campagnehuis op de hoek van de Grote Markt, waarbij ze ook de hun thema’s en hun lijst voorstelden. Actie! trekt naar de kiezer met een flink aantal punten, voorgesteld door Koen Coupillie en Kurt Vanlerberghe. Hun slogan is ‘Van en voor Diksmuide’.
The post Actie! stelt lijst en programmapunten voor:

Lees meer »

NMBS en Infrabel brengen oorzaken van treinvertragingen nauwkeuriger in kaart: “Elke minuut telt voor de stiptheid”

De treinen in België hebben in augustus een stiptheidsgraad gehaald van 92,3 procent. Dat is de beste prestatie sinds januari 2022, zo blijkt uit cijfers die maandag werden gepubliceerd op de opendatawebsite van spoornetbeheerder Infrabel. Samen met spoorwegmaatschappij NMBS wil Infrabel voortaan de oorzaken van vertragingen op het spoor veel nauwkeuriger bijhouden en publiceren. Voor elke trein die onderweg anderhalve

Lees meer »

Zetus maakt werk van betaalbaar wonen in Blankenberge

Woonmaatschappij Zetus renoveerde recent twee woningen in het Boezingepad en brengt deze nu opnieuw in verhuur. De maatschappij komt zo tegemoet aan de nood aan betaalbare huisvesting. “De gerenoveerde woningen voldoen aan alle hedendaagse eisen inzake isolatie, technieken en comfort”, zegt covoorzitter Philip Konings.
The post Zetus maakt werk van betaalbaar wonen in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse Skeelerclub blaast Rollerparade nieuw leven in

De Brugse Skeelerclub en Stad Brugge zetten in samenwerking met de Sportdienst Brugge de schouders onder een nieuwe Brugse Rollerparade. Het wordt op zondag 15 september overigens een unieke editie, in samenwerking met de Autoloze Zondag en De Dag van de Sport.
The post Brugse Skeelerclub blaast Rollerparade nieuw leven in appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf oktober nog maximum 50 kilometer per uur op Parijse ring

Vanaf 1 oktober mag er op de ring rond Parijs nog maar 50 kilometer per uur gereden worden. Dat heeft burgemeester Anne Hidalgo maandag gezegd, die benadrukt dat een dergelijke maatregel wel degelijk binnen haar bevoegdheden valt. “We zijn er al achttien jaar mee bezig, dus het is niet nieuw”, verklaarde ze op RTL.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Kroont Laurens Devos zich voor derde Spelen op rij tot paralympisch kampioen?

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »