Julie (35) opent babyspeciaalzaak Petites Jubelles in Heist: “Geloof in combinatie tussen webshop en fysieke winkel”

Eind 2020 lanceerde Julie Verbouw (35) haar webshop ‘Petites Jubelles’. Drie jaar later is er nu ook een fysieke winkel in de Knokkestraat in Heist. En de omgeving is Julie niet onbekend want vlak naast haar pand baatten haar ouders de horecazaak Carrello uit. En dat is niet alles want haar zus heeft aan de overkant een interieurwinkel. “Ik huur deze ruimte voor een jaar en daarna is het de bedoeling dat ik een permanente locatie vind in de gemeente.”

Julie weet als geen ander wat het leven van een zelfstandige betekent, want haar ouders baatten al veertien jaar lang het Mexicaanse eet- en praatcafé Carrello in de Knokkestraat in Heist uit. Eind 2020 sloeg Julie de handen in elkaar met haar schoonzus Isabelle om de webshop Petites Jubelles te lanceren. “Isabelle was 30 jaar winkelverantwoordelijke van een babyspeciaalzaak in Eeklo, waar ze altijd instond voor de geboortelijsten”, vertelt Julie. “Maar haar werkgever besliste om de zaak uiteindelijk te sluiten. Wij hebben even getwijfeld of we ook al een fysieke winkel zouden openen, maar Isabelle vond een nieuwe professionele uitdaging in kledingboetiek Scara en in 2022 stapte ze uit Petites Jubelles. Ik had evenwel de smaak te pakken en besliste om op mijn eentje door te gaan.”

Zaterdag doorlopend, andere dagen op afspraak

De opening van haar winkel naast het pand waar Carrello gevestigd was, voelt voor Julie een beetje als thuiskomen, want de buren in de straat zijn nog steeds dezelfde. En er is nog een familielink. Haar zus baat aan de overkant, langs de Graaf d’Ursellaan, de interieurzaak De Houten Kruik uit. “Het is mijn mama die deze locatie zag. Bloemen Anja zat hier 29 jaar. Ik huur dit pand voor een jaar en daarna is het de bedoeling dat ik een permanente ruimte vind in de gemeente. Het is een belangrijke stap. Voorlopig doe ik dit nog steeds in bijberoep. De winkel is op zaterdag doorlopend open van 10 tot 18 uur en op de andere dagen kunnen de mensen langskomen op afspraak. Ik geloof sterk in de combinatie van een webshop en een fysieke winkel. Ik kan de artikelen nu ook aan de klanten tonen en zij kunnen me leren kennen.”

Natuurlijke tinten

Bij Petites Jubelles vind je vooral spulletjes voor baby’s en kinderen tot 4 jaar. Julie wil dit wel nog uitbreiden, zodat ze ook speelgoed en kledij kan aanbieden tot 6 jaar. En wat zijn de trends? “Ik merk dat de mensen tegenwoordig veel bewuster kopen. Je ziet dat ze de weg vinden naar de kleine detailhandel die heel hard zoekt naar de spullen die 100 procent betrouwbaar en in orde zijn voor hun baby. Het natuurlijke aspect is de rode draad in mijn gamma. We hechten daar ook belang aan bij de keuze van onze leveranciers. Zo willen we ook weten waar de artikelen gefabriceerd werden. Deze visie weerspiegelt zich ook wel in de kleuren. Je ziet hier vooral natuurlijke kleuren en geen onderscheid voor jongens en meisjes. We gaan meer voor het hippere.”

De shop ligt letterlijk aan de voet van de Heldentorens in Heist. “Ik zit nu nog wat weggestopt, maar ik hoop dat de winkel zichtbaarder wordt eenmaal de houten panelen rond de werf weggenomen worden. De Kursaalstraat wordt afgesloten en iedereen zal hier moeten passeren. Het is fijn om te weten dat mijn zus aan de overkant zit met haar zaak. We maken ook reclame voor elkaar. De bankjes, lampjes en tafels die hier staan, komen van bij haar”, glimlacht Julie. (FVDB)

The post Julie (35) opent babyspeciaalzaak Petites Jubelles in Heist: “Geloof in combinatie tussen webshop en fysieke winkel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Filip Dewinter (Vlaams Belang) neemt vandaag eed af van Vlaamse Parlementsleden

Vandaag leggen de 124 Vlaamse Parlementsleden – onder wie maar liefst 67 nieuwkomers – de eed af. Dat doen ze bij de tijdelijke voorzitter Filip Dewinter van het Vlaams Belang, een controversiële figuur. Meteen ook een drukke eerste zittingsdag voor het Vlaams Parlement, dat een nieuwe voorzitter moet verkiezen én moet beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Automobiliste dringt zelf aan op alcoholslot na nieuwe alcoholintoxicatie, maand na veroordeling: “Ik wil me bewijzen”

Amper een maand na een vorige veroordeling kon een 34-jarige automobiliste in Moen bij Zwevegem opnieuw met een glas teveel achter het stuur geklist worden. Alhoewel het niet nodig was, drong ze samen met haar advocaat zelf aan op een alcoholslot.
The post Automobiliste dringt zelf aan op alcoholslot na nieuwe alcoholintoxicatie, maand na veroordeling: “Ik wil me bewijzen”

Lees meer »

Neemt Cristiano Ronaldo met negatieve primeur afscheid bij Portugal? “Hij weet dat het er waarschijnlijk voor hem opzit”

Hij troostte Pepe, maar zat zelf in zak en as. Cristiano Ronaldo (39) heeft z’n laatste minuut op een EK gespeeld, misschien wel z’n laatste minuut als international. Dat laatste is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat EURO 2024 is uitgedraaid op een teleurstelling voor de Portugese vedette. Het leverde hem ook een (negatieve) primeur op.

Lees meer »

Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar

Net voor de oefenwedstrijd van de Belgian Cats in de Lange Munte ontving Pauline Bayart een aandenken als Belofte van het jaar. Als speelster van Waregem en Young Cat kreeg ze een erezitje op de match van de Cats tegen China, geflankeerd door haar trotse ouders.
The post Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar appeared first

Lees meer »

De macabere reden dat de nieuwe Britse premier een brief schrijft aan vier duikbootkapiteins als één van zijn eerste taken

In zijn eerste toespraak als premier beloofde Labour-leider Keir Starmer verandering. Hij wil het vertrouwen in de politiek herstellen en zijn land heropbouwen. Na zijn verhuis naar Downing Street 10, wordt net als bij andere nieuwe Britse premiers van hem verwacht om instructies te bezorgen aan de kapiteins van de vier Britse onderzeeërs met kernwapens.

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak kondigt ontslag aan

Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir Keir Starmer met nog maar 5 van de 650

Lees meer »

LIVE COPA AMÉRICA. Canada stoot door naar de halve finales, waar titelverdediger Argentinië en Messi wachten

Ook in Amerika wordt er gevoetbald, want in de Verenigde Staten wordt gebikkeld om de Copa América. Lionel Messi staat met Argentinië in de halve finale, al had het daar wel strafschoppen voor nodig tegen Ecuador. Messi miste knullig, maar werd gered door doelman ‘Dibu’ Martínez. Zij nemen het op tegen Canada – eveneens door na penalty’s. Volg al het

Lees meer »