Grote Markt werd slechts enkele jaren geleden vernieuwd, maar nu al doemen loszittende en kapotte tegels op

De vernieuwde Grote Markt en Generaal Baron Jacquesstraat in Diksmuide werden op het einde van vorige legislatuur nog geopend. Nu al zitten er op meerdere plaatsen beschadigde of loszittende tegels. Het probleem werd maandagavond aangekaart op de gemeenteraad.

Op het einde van vorige legislatuur werden de vernieuwde Grote Markt en Generaal Baron Jacquesstraat nog feestelijk geopend. Toch doemt er nu al een probleem op: loszittende en beschadigde tegels van het wegdek en de voetpaden.

Dat kaartte ook oppositieraadslid Thierry Hardy (Vooruit) aan op de gemeenteraad. “We herinneren ons nog allemaal de opening van de vernieuwde Grote Markt en de Generaal Baron Jacquesstraat eind vorige legislatuur. Maar als ik nu even doorloop lijkt het me toch dat er daar zorgen rond zijn. Ik zie zowel op het wegdek als op de voetpaden beschadigingen. Dit gaat van loszittende voegen tot stenen die gebroken zijn. Ik stel mij daarom de vraag of er plaats is voor enige vorm van onderhoud of herstel. Want met de aankomende winter kan ik mij moeilijk voorstellen dat vocht en vorst dit proces niet zal verergeren. Aangezien dit nog niet zo lang werd aangelegd, stel ik mij ook de vraag of de aannemer hier nog aansprakelijk kan voor zijn.”

Schepen van Openbare Werken Marc Deprez (Idee Diksmuide) is zich naar eigen zeggen bewust van de opduikende problemen. “Het volledige schadebeeld werd begin november volledig opgemeten en in kaart gebracht. Dit omdat we enerzijds nog in overleg zijn met de aannemer en het studiebureau om dit opgelost te krijgen. Omdat de oorzaak van de problematiek nog altijd in onderzoek zit, waardoor we weinig vooruitgang boeken, zijn we ook een dossier aan het voorbereiden om onze rechten in deze zaak te vrijwaren.” (DM)

The post Grote Markt werd slechts enkele jaren geleden vernieuwd, maar nu al doemen loszittende en kapotte tegels op is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hou je mond, kale eikel”: Declan Rice in de clinch na affluiten, ook obsceen gebaar van Bellingham toont spanning bij Engelsen

Engeland ontsnapte op een onwaarschijnlijke wijze aan een nederlaag tegen Slovakije. De spelers lieten hun emoties dan ook de vrije loop, op alle mogelijke manieren. Jude Bellingham vierde zijn doelpunt met een obsceen gebaar richting de Slovaakse bank, Declan Rice ging zelfs fysiek in de clinch met de Slovaakse bondscoach en noemde hem “een kale eikel”.

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Signe Maene debuteert met ‘Flemish Folktales Retold’: “Ik schuimde markten af op zoek naar oude volksverhalen”

Signe Maene ging op zoek naar Vlaamse volksverhalen, herschreef ze met een eigen twist, vertaalde ze in het Engels en bundelde ze in het boek ‘Flemish Folktales Retold’. “Tijdens mijn studies Engelse literatuur in Schotland raakte ik in de ban van folklore en volksverhalen.”
The post Signe Maene debuteert met ‘Flemish Folktales Retold’: “Ik schuimde markten af op zoek

Lees meer »

‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust”

De huidige cd&v gaat naar de gemeenteraadsverkiezingen onder de naam ‘cd&v Lendelede 2030’. “Om de lokale verankering van de partij te benadrukken”, zegt burgemeester en toekomstig lijsttrekker Carine Dewaele.
The post ‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Open Wijngaardfeesten énWijnfeesten in Heuvelland

Op 6 en 7 juli vinden de Open Wijngaardfeesten plaats in Heuvelland. Ontdek een veelheid aan Heuvellandse wijnen en neem een exclusieve kijk achter de schermen op tal van wijndomeinen. Op 15 augustus wordt er weer wijn geproefd in Heuvelland, want dan vinden de Wijnfeesten plaats in het Warandepark in Kemmel. Kuier tussen de verschillende
The post Open Wijngaardfeesten

Lees meer »

Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem

Tijdens de zomermaanden stelt Irénée Duriez (74), internationaal bekend omwille van zijn monumentale bronzen beelden en houtskooltekeningen, opnieuw zijn beeldentuin, inclusief de expositiehal en het museum in de Oude Melkerij in Ichtegem open voor het publiek.
The post Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »