Escaperoom The GamePost in Izegem zoekt overnemers: “De combinatie met onze andere jobs werd te zwaar”

Hou je van spelletjes en vloeit er ook wat ondernemerschap door je aderen? Dan kan je in Izegem momenteel een goede slag slaan. De bekende escape room The GamePost in het oude postgebouw staat er te koop. Oprichters Dimitri, Fabrice en Peter kunnen de uitbating niet langer combineren met hun dagelijkse job.

Het oude postgebouw op de hoek van de Roeselaarse- en Baron de Pélichystraat stond de voorbije decennia te verloederen, tot ondernemer Dimitri Vandorpe het opkocht en renoveerde. Op het gelijkvloers kwam er een kledingzaak en niet veel later ging Dimitri in zee met leraars Peter Van Vooren en Fabrice Vandenbogaerde om een eigen escaperoom op te richten. Die kwam in de kelder van het gebouw te liggen en sloot daarmee perfect aan op het lugubere thema: ontsnappen uit een gevangenis of op de elektrische stoel belanden. Sinds de start in 2019 waagden tal van groepen zich aan de pittige uitdaging, maar daar komt straks een eind aan. Eind december stoppen de drie oprichters er mee.

Te druk

“We deden het enorm graag, maar de escaperoom werd steeds populairder en de combinatie met onze andere jobs werd te zwaar”, vertelt Dimitri, die werkruimtes inricht voor bedrijven. “Een voltijdse job combineren met de escaperoom lukt ons niet meer. We nemen deze beslissing met spijt in het hart, want The GamePost draait goed en krijgt goede recensies. Je kan dit als een wat uit de hand gelopen hobby van ons zien. We hebben met hart en ziel aan het concept en de uitbating gewerkt, maar nu is het tijd om keuzes te maken. We bieden overnemers een unieke indoor escaperoom met drie moeilijkheidsniveaus. We beschikken ook over een outdoor escape game met de stad Izegem als decor en een gezelschapsspel in boekvorm voor gezinnen. Wij baten de escaperoom nog tot eind 2023 uit. Wie interesse heeft, kan ze dus direct in gebruik nemen op dezelfde locatie of alles ontmantelen en op een andere locatie alles terug opbouwen. Blijf je hier, dan is het decor een fantastisch pand dat als beschermd monument voor de nodige bekendheid en uitstraling zorgt. Het gebouw biedt tal van extra mogelijkheden om uitbreidingen te realiseren.”

25.000 euro

Naast de eigenlijke escaperoom is er op het gelijkvloers ook een ontvangstruimte, die bezoekers de mogelijkheid biedt na te kaarten met een drankje. “De overname kan zowel het handelsfonds omvatten als ook de overdracht van de aandelen”, vertelt Dimitri. “We vinden 25.000 euro een billijke overnameprijs, zeker als je weet dat de omzet ongeveer 28.000 euro bedraagt. Blijf je de escaperoom op deze locatie uitbaten, dan is er ook een huurprijs van 700 euro per maand, want ik blijf eigenaar van het gebouw. Er komt binnenkort overigens een tweede handelsruimte in het gebouw vrij, want kledingzaak Outrance Fashion verhuist begin volgend jaar naar Rumbeke. Geïnteresseerden mogen zich altijd melden.”

The post Escaperoom The GamePost in Izegem zoekt overnemers: “De combinatie met onze andere jobs werd te zwaar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

DEME gaat groenewaterstoffabriek bouwen in Egypte

Het Belgische bedrijf DEME, dat vooral bekend is als baggeraar, gaat in Egypte een fabriek voor de productie van groene waterstof bouwen. Het heeft daarover een akkoord gesloten met de Egyptische regering. De fabriek zal worden gebouwd in de haven van Gargoub, aan de Middellandse Zeekust. De energie die nodig is voor de productie van de groene waterstof zal komen

Lees meer »

“Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet

In de Sint-Jacobuskerk in Lichtervelde werd afscheid genomen van Gilbert Desmet. De voormalige profwielrenner overleed op 93-jarige leeftijd. Hij was de oudste nog levende Belgische geletruiwinnaar van de Ronde van Frankrijk, maar overleed op zondag 30 juni.
The post “Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet appeared first on KW.be.

Lees meer »

VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar

De partij VOOR Koekelare heeft haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Dit gebeurde op de jaarlijkse Chateaubriand-avond, waar lijsttrekker en schepen Jan Lievens de kandidaten voorstelde aan 400 aanwezigen.
The post VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen licht voor fusie tussen GZA en ZNA: Ziekenhuis aan de Stroom wordt een van grootste van Europa

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft groen licht gegeven voor de plannen van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en GZA Ziekenhuizen om te fuseren tot Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS). Nadat vorige week de artsen van ZNA zich akkoord hadden verklaard met een nieuwe financiële regeling, werd nu de laatste horde genomen. De BMA koppelde wel voorwaarden aan haar goedkeuring.

Lees meer »

Familie moedigt Biden na debatdebacle aan om niet op te geven

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn moeizaam verlopen verkiezingsdebat met familie overlegd in Camp David. Hij trok zich met zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen terug in dat buitenverblijf, bericht The New York Times. De familie van Biden moedigt hem volgens bronnen van de krant aan om niet op te geven.

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Blonde god met blauw bloed en beeldschoon bikinimodel: Griekse prins Alexios verbergt liefde voor Brooks Nader niet langer

Zij deed in een rood Baywatch-badpak al veel mannen zwijmelen. Nu is ook de kleinzoon van de laatste Griekse koning, petekind van de Britse kroonprins William en de voormalige toyboy van Poppy Delevingne, voor haar gevallen. De begeerlijke Griekse prins Constantijn Alexios (25) en het Amerikaanse model Brooks Nader (27) vormen het nieuwe ‘it-koppel’ in de royalty- en societywereld.

Lees meer »

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »