Een Brugs leugentje om bestwil over het parkeerbeleid

Tijdens de gemeenteraad dinsdagavond hekelde Yves Buysse (VB) dat het stadsbestuur een ‘leugentje om bestwil’ vertelt: “Ten onrechte wordt gemeld dat de ondergrondse parkings volzet zijn, om auto’s uit de binnenstad te houden. Die leugen zorgt voor internationale ophef en gelach tot in het buitenland.”

Pol Van Den Driessche (N-VA) vroeg zich af waar Brugge naartoe wil met zijn parkeerbeleid: “Op het Guido Gezelleplein worden parkeerplaatsen afgeschaft, op het Walplein mogen ze niet wijken voor een Brugse Place du Tertre ! Neem een voorbeeld aan Antwerpen, waar enkel nog bewoners bovengronds in het stadscentrum mogen parkeren. In één commerciële straat is er een shop&go systeem. Onderzoek dit!”

Fake berichten

Ook Chris Marain (Open VLD) laakte de fake berichten van het Brugs stadsbestuur inzake parkeren: “Velen vinden dit vreemd. Vrije plaatsen worden niet gevuld, passen wij dat financieel tekort bij als stadsbestuur? De parkinguitbaters zullen niet tevreden zijn. Tegelijkertijd zien we nogb altijd buitenlandse toeristen in de binnenstad rondrijden.”

Janos Braem (Groen) vond het bizar dat dit leugentje een ‘hot item’ is: “Maar er is nood aan een ander parkeerbeleid. Laat bezoekers niet meer bovengronds parkeren in de binnenstad. Er is geen plaats, er zijn andere noden, onder meer voor zorgverstrekkers.”

Bocht

Sandra Wentein (Vooruit) gaf een plaagstoot aan N-VA: “Die oppositiepartij klaagde in de vorige legislatuur dat de bezoekers niet meer op restaurant zouden gaan wegens het schrappen van enkele parkeerplaatsen. Nu neemt die partij een bocht van 180 graden en wil ze geen bovengrondse parkeerplaatsen meer. We moeten politiek correct blijven.”

Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) gaf Janos Braem gelijk: “De kleine parkings worden vanaf 11 uur als volzet aangeduid. Niet de grote parking van het Station en ‘t Zand. Dat wordt al twee jaren zo toegepast. Een journalist uit Blankenberge is daarover gevallen. We doen die mededeling in overleg met Interparking. Want anders kunnen de abonnees niet meer binnen. Interparking moet een aantal plaatsen vrijhouden voor de abonnees. ‘t is a drop in the emmer, zou Theo Francken zeggen….”

Antwerpen

“Een parkeerbeleid invoeren zoals in Antwerpen? Dat willen de Bruggelingen niet”, vervolgt Dirk De fauw. “Want de bezoekers van de Antwerpenaren moeten veel betalen in de Sinjorenstad. Als ik dat zeg aan de Bruggelingen, wensen ze geen exclusief bewonersparkeren met dure vouchers voor familie en vrienden meer. Misschien kunnen we dit invoeren in een afgebakend deel van de stad, op plekken waar geen horeca is. Want de horecasector is ertegen! IK heb de mobiliteitsdienst gevraagd dit te onderzoeken.”

“In Kopenhagen zijn massaal ondergrondse parkings aangelegd, ook op de site van brouwerij Carlsberg! In het Unesco werelderfgoed kan dit slechts op kleine schaal, zoals we op ‘t Zand gedaan hebben. Daardoor konden we de Steenstraat parkeervrij maken. Op termijn kunnen er misschien extra ondergrondse parkings voor bewoners bij, zodat we de binnenstad nog meer kunnen vergroenen”, aldus Dirk De fauw.

The post Een Brugs leugentje om bestwil over het parkeerbeleid is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar rekent op steun van fans: “We moeten samen eenheid vormen”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Armoedeorganisatie Pelicano kan voorlopig geen fiscale attesten uitdelen voor giften: zo krijg je toch nog belastingvermindering

Kinderarmoedestichting Pelicano mag geen fiscale attesten uitschrijven voor giften die ze in 2023 heeft ontvangen. Haar erkenning werd niet hernieuwd door de overheid. Daardoor kunnen mensen die vorig jaar geld hebben gedoneerd daar voorlopig geen belastingvermindering voor krijgen. De FOD Financiën legt uit hoe je achteraf toch nog een belastingvermindering kunt krijgen voor uitgaven waarvoor je op het moment van

Lees meer »

Actrice Nora Dari is bevallen van haar eerste kindje

Nora Dari, bekend van haar rol in de jongerenserie ‘wtFock’ en haar deelname aan het VTM-programma ‘De verraders’, is bevallen van haar eerste kindje. Dat heeft de actrice zelf laten weten op haar Instagramaccount. “Welcome Meya”, klinkt het bij een filmpje op sociale media.

Lees meer »

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

Groen hekelt openstellen Ketelstraat in Izegem voor verkeer: “Onnodige stap”

Arbeiders zijn volop bezig het laatste stukje Centrumbrug over het spoor te belijnen zodat ook dat terug open gezet kan worden voor alle verkeer. Vanaf dan zal het mogelijk zijn vanuit Emelgem richting Korenmarkt te rijden, maar dan moet je voortaan wel afslaan richting Ketelstraat. Vooruit-Groen vreest dat daar problemen van zullen komen.
The post Groen hekelt openstellen Ketelstraat

Lees meer »

Hij was haar grote jeugdliefde, maar hun relatie liep toch op de klippen: het liefdesparcours van Julia van K3 en haar ex Ben

“Na zo’n romantisch gebaar moeten we wel bij elkaar blijven.” Zo’n 2,5 jaar geleden verraste Ben ‘zijn’ Julia nog met een grote ruiker rozen op haar allereerste K3-show. Inmiddels is gebleken dat de twee niet langer een koppel vormen. Afgelopen weekend bevestigde de K3-zangeres op de première van ‘Sneeuwwitje’ dat ze al een half jaar single is. Een overzicht van

Lees meer »