Dakloos duo breekt vakantiewoning in Koksijde binnen: “Amper een kwartier aanwezig”

Twee daklozen die oorspronkelijk uit Brussel en Wallonië komen, riskeren een celstraf nadat ze een vakantiewoning in Koksijde openbraken en er overnachtten. Alhoewel alles er op wees dat ze er al langere tijd verbleven, ontkenden ze dat. “Ik was amper een kwartier aanwezig toen de politie hier binnenviel”, zei een van hen.

Opgemerkt door politiepatrouille

Het was een politiepatrouille van zone Westkust die op 28 april van dit jaar passeerde in de Edgard Tytgatstraat in Koksijde die schade aan een garagepoort opmerkte. Het ging om een vakantiewoning van een vrouw uit het Gentse, maar er bleek niemand aanwezig te zijn. Omdat het onduidelijk was wat er gebeurde besloot de politie korte tijd later terug te keren.

“Ze gingen later op een dag nog tweemaal langs tot ze duidelijk aanwezigheid binnen zagen”, sprak de procureur. “Daarop ging de politie de woning binnen. Daar stelden ze toen ook vast dat de garage binnen zwaar beschadigd was, er een kipraam vernield was en enkele deuren waren opengebroken. Binnen troffen ze de 65-jarige G.G. aan die oorspronkelijk uit het Brusselse kwam. Hij beweerde er pas een kwartier te verblijven, maar maakte wel gebruik van het water en de elektriciteit. De 29-jarge M.B., oorspronkelijk uit Wallonië, beweerde er drie dagen te verblijven. Alles weer er wel op dat ze er al langer aanwezig waren.”

Straffen

G.G riskeert vier maanden cel en 800 euro boete, en M.B. zes maanden cel en 800 euro boete. De eigenares van de vakantiewoning, een vrouw uit het Gentse, vroeg een euro voorlopige schadevergoeding. Vonnis op 19 december. (JH)

The post Dakloos duo breekt vakantiewoning in Koksijde binnen: “Amper een kwartier aanwezig” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede

Het is duidelijk goed en gezond wonen in wzc Sint-Jozef in Ruiselede, want er mocht weer een 100-jarige gevierd worden: Maria Deschamphelaere.
The post Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht!

Over één week is het zover, op vrijdag 12 juli gaat ‘Grand Show Folie Royale’ in wereldpremière in Knokke-Heist. De voorstelling in het Grand Casino Knokke pakt uit met indrukwekkende topstemmen, internationale acts en wervelende choreografieën.
The post Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hooggerechtshof geeft Donald Trump deels gelijk over presidentiële immuniteit

Donald Trump kan slechts deels aanspraak maken op presidentiële immuniteit. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof maandag bekendgemaakt. En dat oordeel kan een impact hebben op zijn vervolging voor de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Het Hof stuurt de zaak terug naar de lagere rechtbank die moet uitmaken welke zaken wel en welke niet berecht mogen worden.

Lees meer »