Coeur d’Amis duikt voor het eerst op in Gault&Millau: “Wij zijn totaal verrast”

Het restaurant Coeur d’Amis aan de Kortrijksesteenweg in Zwevezele staat voor het eerst in negen jaar in de Gault&Millau met een quotering van 13/20. “We zijn ook totaal verrast”, vertelt zaakvoerder Sander Dewandelaere die de zaak met vennoot Paul Degroote uitbaat. “Maar uiteraard is ons team in de wolken met dit prachtige resultaat.”

“Eigenlijk hadden we nooit verwacht ooit in de culinaire gids te komen”, laat Dewandelaere verrassend genoeg weten. “Ons toch speciale concept van restaurant in combinatie met een bar past eigenlijk niet zo best in het format. Wat niet belet dat we de voorbije twee jaar zwaar hebben geïnvesteerd in meer verfijning en meer kwaliteit. Zo hebben we de wijnkaart verdriedubbeld met extra aandacht voor Belgische wijnen. De menukaart wordt om de vier à zes weken aangepast. We hanteren een Franse klassieke keuken met dagverse producten en royale porties. Dat weten onze klanten ten zeerste te waarderen.”

Authenticiteit behouden

In het midden van het restaurant Coeur d’Amis staat een grill, waarop vis en vlees in een open vuur gebakken wordt. Ook de kreeftgerechten doen het goed in de commentaren. Wat zijn de volgende ambities? Zo snel mogelijk naar 14/20 stijgen? “Dat is een moeilijke vraag”, stelt Dewandelaere. “Tot gisteren waren we ons nog nergens van bewust, vanaf morgen zullen de verwachtingen van de klanten een stuk hoger liggen. Maar als team willen we in ieder geval onze authenticiteit behouden. Zowel het concept als het verhaal van Coeur d’Amis moet blijven, zoals het negen jaar geleden is gestart. Ik zie deze bekroning eerder als een eerbetoon voor het hele team, want we hebben die mooie quotering met z’n allen verdiend. Als we die quotering kunnen behouden, ben ik best tevreden.”

Extra laadpalen

Wordt de menukaart nu een stuk duurder? “Ik zou niet weten waarom”, protesteert Dewandelaere. “We hanteren al negen jaar dezelfde prijzen en dat blijft wel even zo. We hebben de voorbije twee jaar zwaar geïnvesteerd in de bar en het terras. We plannen volgend jaar extra laadpalen voor de elektrische wagens van onze klanten en ik wil ook een heuse wijnkamer installeren. Wat overigens nog opmerkelijk is: ik werk al negen jaar met exact dezelfde équipe, en dat is in onze sector toch uitzonderlijk.” (GGM)

Meer info: www.coeurdamis.be.

The post Coeur d’Amis duikt voor het eerst op in Gault&Millau: “Wij zijn totaal verrast” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Philipsen (2de) en De Lie (4de) kijken vol bewondering naar recordzege Cavendish: “Bijna 40! Maar Mark rijdt rond alsof het zijn eerste Tour is”

Bevoorrechte Belgische getuigen van Mark Cavendish’s recordzege in Saint-Vulbas: Jasper Philipsen (tweede) en Arnaud De Lie (vierde). Zij beleefden de historische sprint vanop de eerste rij. En kwamen diep onder de indruk. “Ongelooflijk dat hij dit nog voor mekaar krijgt. Dit gaan er hem niet veel meer nadoen.”

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken: “Paar keer weggegleden in afdaling”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Telex sport

AtletiekDe atletiekcarrière van Jonathan Borlée (36) zit erop. De 400 meterloper kan niet deelnemen aan de Olympische Spelen door een blessure aan de hamstrings. Het missen van de Spelen betekent ook het einde van de loopbaan van Borlée, die normaal ging stoppen na Parijs. Dat is bijzonder zuur voor Jonathan Borlée, want normaal zouden de Spelen van Parijs met vader

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We worden steeds meer belaagd”: topman van Douane wil betere beveiliging na tweede inbraak in loods op Brucargo

De administrateur-generaal van de Douane, Kristian Vanderwaeren, zegt dat de Douane steeds vaker een doelwit wordt van criminele bendes. Hij reageert daarmee op de inbraak in een Douane-depot in Brucargo. Dieven gingen daar aan de haal met kilo’s in beslag genomen drugs. Dat de Douane niet de eigenaar is van de meeste depots omschrijft de administrateur-generaal als een ‘zwakke plek’.

Lees meer »

KIJK. De snelste in de tussenspurt, de eerste waaier gemist en een declassering: de bewogen dag van Jasper Philipsen in beeld

Een declassering voor Jasper Philipsen. Nadat hij Wout van Aert hinderde in de spurt, werd zijn tweede plek door de wedstrijdjury afgenomen. In de openingsfase van de etappe reed Philipsen zich in de kijker door de tussensprint te winnen. Nadien was er even paniek, toen ie in de tweede waaier belandde. Alles werd gelukkig voor hem snel rechtgezet. In Dijon

Lees meer »

Staande ovatie voor afscheidnemend schepen Hedwig Kerckhove in Wingene: “Dubbel gevoel, want de politieke ‘goesting’ is er nog”

Een van de headlines tijdens de jongste gemeenteraad was de kwartaalrapportering van het fusietraject tussen Wingene en Ruiselede, dat door technisch falen een presentatie werd in mineur. Maar het talrijk opgekomen publiek – voor de gelegenheid in CC De Wissel – zag een emotionele schepen Hedwig Kerckhove afscheid nemen. De charmante, ervaren politicus werd geëerd door meerderheid en oppositie en

Lees meer »

“Who else?”: Bellingham behoedt Engeland van voetbaltrauma met wonderlijke omhaal in 95ste minuut

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in het slot van de reguliere toegevoegde tijd. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Bellingham, die het na zijn doelpunt uitschreeuwde (“Who else?” Wie anders?, red.), en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en

Lees meer »