Brugge heeft de voetpaden in 41 straten heraangelegd, binnenkort worden ze weer opengebroken

Brugge moet eindelijk werk maken van een voetpadenplan. Dat eiste raadslid Ilse Coopman (N-VA) tijdens de gemeenteraad dinsdagavond. Schepen voor Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD) counterde die vraag: “We hebben al de voetpaden in 41 Brugse straten heraangelegd.”

Als argument voor haar pleidooi haalde Ilse Coopman (N-VA) een recente enquête van de Voetgangersbeweging aan, waaruit blijkt dat de Bruggelingen niet tevreden zijn over de toestand van de voetpaden: “Ikzelf heb het met mijn kinderwagen zelf ook al aan den lijve ondervonden.”

Burgemeester Dirk De Fauw (CD&V) relativeerde het belang van die rondvraag: “Er hebben amper 89 Bruggelingen aan deelgenomen. Brugge staat op de vierde plaats van de centrumsteden met 10,8 op 20. Kortrijk is de beste met 12 op 20…”

Fiber en Fluvius

Volgens schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD) is het stadsbudget voor de heraanleg van voetpaden deze legislatuur verdrievoudigd. We hebben al 3,7 miljoen euro geïnvesteerd in de heraanleg van voetpaden in 41 Brugse straten, in alle deelgemeenten! Het is natuurlijk nooit genoeg..”

“Maar de energie is in transitie. Fiber investeert 10 miljard in Vlaanderen en zal elk voetpad in de stad openleggen om leidingen te voorzien. En tegen 2026 moeten alle bedrijfswagens elektrisch zijn: al die laadpalen zullen moeten aangesloten worden door Fluvius, dat hierin 4 miljard euro investeert. Ook daarvoor moeten voetpaden opengebroken worden…”

Janos Braem (Groen) en Jos Demarest (CD&V) stelden dat voetgangers in Brugge voorrang moeten krijgen op de andere weggebruikers: “Zorg voor bredere voetpaden!”

The post Brugge heeft de voetpaden in 41 straten heraangelegd, binnenkort worden ze weer opengebroken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

“Niets is onmogelijk, maar elk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels om over de Mont Blanc te geraken”

Wordt het een scenario zoals tegen Wales in 2016 of krijgen we opnieuw ‘A Night to Remember’ zoals tegen Brazilië? Onze chef voetbal heeft zijn koffers nog niét gepakt, maar waarschuwt dat élk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels. “Iedere seconde zullen de Duivels scherp moeten zijn. Eenieder gaat zijn beste niveau moeten halen. Er zal optimaal geprofiteerd

Lees meer »

Als koppel samen met pensioen na een onderwijscarrière van ruim 40 jaar: “Samen onze hobby’s uitoefenen”

Op dezelfde dag samen met pensioen gaan: daar kunnen de meeste koppels enkel van dromen. Na een loopbaan van meer dan veertig jaar in het onderwijs is het echter precies wat Patrick Schoonbaert (61) en Leen Walschap (61) uit Assebroek konden doen.
The post Als koppel samen met pensioen na een onderwijscarrière van ruim 40 jaar: “Samen onze hobby’s

Lees meer »

Gehavende Thor De Baene ambieert ereplaatsen in Vichte: “Blij dat ik meer kan dan gewoon in het peloton blijven”

Thor De Baene koerst komende zondag voor eigen volk in de junioreskoers van Vichte. Als alles goed gaat tenminste, want afgelopen weekend kwam hij zwaar ten val in de Acht van Bladel, met veel averij als gevolg. De tweedejaarsjunior was nochtans best tevreden over zijn seizoen en hoopt de komende weken en maanden nog eens dichte ereplaatsen in de wacht

Lees meer »

Lifesavers meten zich in zee in Oostende

Zaterdag 6 en zondag 7 juli vormen het strand en de zee in Oostende het decor voor Filcow waarin zo’n vierhonderd lifesaving sporters uit heel Europa het tegen elkaar opnemen. “Het is spectaculair want vele proeven vragen behendigheid, evenwicht, techniek, tactiek, snelheid en inzicht.”
The post Lifesavers meten zich in zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw (24) mag dag na fataal ongeval ziekenhuis verlaten maar sterft paar uur later thuis: autopsie moet meer duidelijkheid brengen

Een 24-jarige vrouw uit Turnhout is zondagnamiddag overleden in haar woning. De avond ervoor was ze nog betrokken bij een aanrijding in het Nederlandse Baarle-Nassau. Daarbij had een 41-jarige vrouw uit Minderhout het leven gelaten. Het gerecht laat een autopsie uitvoeren om de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen.

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd”

Zo’n 143 dagen lang zette Dimitri Carpentier een straat van Hooglede in de kijker. Nu bundelt Carpentier die 143 straatgedichten in het boek ‘Ik ben in alle straten’.
The post Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »