Waarom de wankele gevechtspauze tussen Israël en Hamas wel eens langer kan duren dan gepland

Hamas liet al 58 gijzelaars vrij in ruil voor 177 Palestijnse gevangen. De gevechtspauze eindigt normaal gezien morgenochtend. Vanaf dan mogen beide partijen de wapens opnieuw laten kletteren. Maar zullen ze dat ook doen? Want de menselijke tol is gigantisch en de kritiek op Israël neemt toe. “Israëlisch premier Netanyahu dreigt het gevecht op een ander front te verliezen”, zegt Midden-Oosten-expert Koert Debeuf (VUB). 

Meer krantenkoppen in België

Duinsenioren zetten hun eeuwelingen in de bloemetjes

De Duinsenioren huldigden twee leden die een zeer respectabele verjaardag vierden: Willy Golle werd 100 en Madeleine De Klerck mocht zelfs 103 kaarsjes uitblazen.
The post Duinsenioren zetten hun eeuwelingen in de bloemetjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kogelvrije vesten met schimmel en munitie uit 1983: Taiwan niet te spreken over “onbruikbare” Amerikaans wapenlevering

Taiwan, het eiland in de Oost-Chinese Zee vlakbij China, heeft een "onbruikbaar" wapenpakket ontvangen uit de Verenigde Staten. Dat meldt het Bureau van de Inspecteur-generaal van de VS in een rapport. Het militaire materieel werd niet goed verpakt, en door waterschade en schimmel zijn wapens en kogelvrije vesten onbruikbaar. Taiwan heeft nu honderdduizenden euro’s vrijgemaakt om de lading te herstellen.

Lees meer »

Derde verdachte (17) van joyride met ambulance gearresteerd: “Criminele houding heeft medische interventie in gevaar gebracht”

De 21-jarige chauffeur van de gestolen ambulance afgelopen weekend in Antwerpen moet een maand langer in de gevangenis blijven. Dat heeft de raadkamer zopas beslist. Volgens zijn advocate is de jongeman in zijn cel tot schuldinzicht gekomen. Donderdag is ook een derde verdachte, een minderjarige van 17 jaar opgepakt en in een gesloten instelling geplaatst.

Lees meer »

Oscar Piastri triomfeert na knotsgekke GP van Azerbeidzjan, Carlos Sainz en Sergio Perez rijden elkaar in de vernieling

Oscar Piastri (McLaren) heeft zondagmiddag de Grote Prijs van Azerbeidzjan, de zeventiende manche van het seizoen in de Formule 1, op zijn naam geschreven. De Australiër bleef op het stratencircuit in de hoofdstad Bakoe de Monegask Charles Leclerc (Ferrari) en de Brit George Russell (Mercedes) voor na een knotsgekke race. Lando Norris (McLaren) kwam op de vierde plaats terecht na

Lees meer »

Dankzij Jo Lernout kan je Jean-Marie Pfaff in huis halen: oprichter Lernout & Hauspie richt zich nu op hologrammen en robots

Jo Lernout (76), een van de oprichters van het failliet gegane spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie, wil opnieuw zijn stempel drukken. De Ieperling heeft zich met een tiental investeerders helemaal op de wereld van hologramtechnologie en robotica gegooid. Eind deze maand opent in het centrum van zijn thuisstad een eerste showroom. “Als dit een succesverhaal wordt, wil ik hiermee een deel

Lees meer »