Vrije basisschool Madonna renoveert vier klassen

In de vrije basisschool van Madonna zijn de werken begonnen aan de renovatie van de kleuterklassen.

De klassen krijgen nieuw pleisterwerk, vloeren en nutsvoorzieningen. Directeur Mieke Deraedt hoopt dat de klassen klaar zijn tegen het schoolfeest in juni. Vbs Madonna kreeg via Agion een subsidie voor de renovatie van vier klaslokalen, en misschien nog een vijfde. “Het gaat om een ingrijpende vernieuwing van de lokalen waarbij dat het pleisterwerk, de vloer, elektriciteit, de aansluitingen… op punt worden gezet”, zegt directeur Mieke Deraedt. “In een van de lokalen wordt ook een extra raam gestoken om extra licht binnen te trekken. In een andere lokaal komt een extra deur om een doorgang te creëren naar de tuin. We hopen ook alles beter te kunnen isoleren.”

Recupereren

Onder ander de tweede kleuterklas met de houten tussenverdieping wordt onder handen genomen. “De klassen zagen er nog hetzelfde uit als toen de ouders van de huidige kleuters hier naar school gingen, dus het was eens tijd voor een opfrisbeurt”, vervolgt Mieke Deraedt. “Anderzijds is het ook wel een stukje nostalgie die verdwijnt. De ramen en de deuren waren wel al eens vernieuwd, net als de radiatoren. Die zullen we dus kunnen recupereren.” Deze week zijn de werken begonnen. “Eerder hebben we met het personeel al zelf de klassen zoveel mogelijk gestript. Voorlopig zitten de tweede en derde kleuterklas in een ander lokaal. We hopen tegen het schoolfeest in juni de klassen af te hebben, maar veel zal afhangen van de droogtijd van de verf. Mogelijks zullen de lokalen pas weer beschikbaar zijn tegen begin volgend schooljaar.”

Logische volgorde

Juffen Heidi en Iris van het tweede en derde kleuter zullen echter niet meer kunnen terugkeren naar hun vertrouwde klas. “We maken van de gelegenheid gebruik om de klassen een logische volgorde te geven. Zo worden de klassen van K2 en K3 vanaf volgend schooljaar de klassen van het eerste en het tweede leerjaar”, besluit directeur Mieke Deraedt.

The post Vrije basisschool Madonna renoveert vier klassen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van duo Huybrechts-Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Politie-interventie bij paleis van Versailles door geschil tussen verkopers

Er heeft donderdagnamiddag een interventie van de veiligheidsdiensten plaatsgevonden bij het paleis van Versailles, in de buurt van Parijs. Dat zou het gevolg zijn van een geschil tussen twee verkopers, waarbij een van hen een mes had getrokken. Dat meldt de krant ‘Le Figaro’, die sprak met een politiebron. Er zou geen sprake zijn van terreur.

Lees meer »

Luxemburg krijgt Belgische groothertogin: groothertog Henri maakt weg vrij voor nieuw tijdperk

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Ex-minister Pieter De Crem spreekt na vier jaar op zijn tanden bijten: “De kiezer heeft Vlaams en rechts gestemd, maar niet op CD&V. Dat moet een belletje doen afgaan”

“Dit was het slechtste resultaat voor CD&V sinds 1946.” Vier jaar beet ex-minister voor CD&V Pieter De Crem (61) op zijn tanden, maar ‘Crembo’ is noch zijn streken noch zijn strijdvaardigheid kwijt. “Voor wat moderniteit zijn we ons programma uit het oog verloren.” En: “CD&V moet de lokale verkiezingen winnen, of de partij verliest nog meer haar handelsfonds.” De Crem

Lees meer »

“De perceptie rond de VAR zit verkeerd”: expert Werner Helsen neemt het op voor nieuwe technologie

De 3D-muur en chip in de bal zorgen voor nieuwe technologische snufjes op dit EK, al blijven de meningen verdeeld. Voor de ene haalt het de charme weg, voor de andere is het een stap in de goede richting. Sportwetenschapper en VAR-expert Werner Helsen (64) behoort tot het tweede kamp en duidt de nieuwe technologische mogelijkheden. “De meetfouten zijn verminderd,

Lees meer »

Jettie Pallettie stopt ‘Qu Sera Mi Vida’ in een feestelijk Nederlandstalig jasje met een knipoog naar ‘Crazy Frog’

Geen feestje zonder Jettie Pallettie, wereldberoemd in Vlaanderen met haar versies van o.a. ‘Ik Zit In Een Cafeetje’, ‘Hey Knul’ en ‘Hopeloos’. Samen met topproducer Waylon van der Heijden stak ze de Gibson Brothers-klassieker ‘Que Sera Mi Vida’ uit 1979 in een feestelijk Nederlandstalig jasje. Met plezier reisde de populaire Jettie Pallettie af naar de Goldfinger-studio’s aan de Spaanse Costa

Lees meer »