Volkswagen waarschuwt personeel voor jobverlies

17:26 Bij de Duitse autoconstructeur verdwijnen de komende maanden banen. Die waarschuwing heeft Thomas Schäfer, de topman van het Volkswagen-merk, gemeld aan de machtige vakbonden tijdens een ondernemingsr… 

Meer krantenkoppen in België

Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met hun naam op, meer dan een eeuw na hun dood

Afgelopen week vond op verschillende CWGC-begraafplaatsen een plechtigheid plaats voor WO I-soldaten uit Wales die een grafsteen met hun naam op kregen. Na grondig onderzoek werd ontdekt waar ze lagen begraven. De herinwijding van het graf van kapitein Clifford Nichols werd bijgewoond door zijn achternicht en haar kinderen.
The post Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met

Lees meer »

“Enthousiasme in Parijs, ontgoocheling in Moskou, opluchting in Kiev”: Europese leiders reageren opgelucht op uitslag Franse verkiezingen

Vanuit Duitsland en Polen wordt opgelucht gereageerd op het slechter dan verwachte resultaat van het uiterst rechtse Rassemblement National bij de Franse parlementsverkiezingen. Ook de Spaanse premier Pedro Sanchez is tevreden over de uitslag van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. “Deze week hebben twee van de grootste landen in Europa hetzelfde pad gekozen als Spanje een jaar geleden.”

Lees meer »

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »

“Fenomenale show van een rasechte legende vergezeld door een geweldige band”: dit was Bruce Springsteen in Werchter

Bruce Springsteen heeft voor het tweede jaar op rij zijn opwachting gemaakt op de wei van Werchter. Vorig jaar diende hij als afsluiter van TW Classic, dit jaar draaide het helemaal rond the Boss zelf. Thibault Christiaensen van Studio Brussel was erbij en werd naar eigen zeggen omvergeblazen door de performance. “Springsteen is niet van deze wereld. Wat een fenomenale

Lees meer »

Deerlijknaar Bert Schelfhout vijfde kandidaat-voorzitter Open VLD: “Vernieuwing moet alle kansen krijgen”

Bert Schelfhout, de eerste schepen van Deerlijk, stelt zich kandidaat om voorzitter te worden van Open VLD. Dat bevestigt hij aan de kranten van Mediahuis. Hij is zo de vijfde kandidaat om de partij te leiden. Ook vorig jaar deed hij al een gooi naar het voorzitterschap, maar verloor toen van ontslagnemend voorzitter Tom Ongena.
The post Deerlijknaar Bert

Lees meer »

? “Kan Evenepoel de cadans op de Galibier volgen?”

De Tour duikt vandaag voor het eerst de bergen in. In de Alpen wacht een lastige tocht met drie beklimmingen, goed voor net geen 4.000 hoogtemeters. Dé scherprechter is de mythische Col du Galibier. Voor de klassementsmannen wordt dit de eerste serieuze test. Kan Remco Evenepoel de beste klimmers volgen? Die vraag stellen ook Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck zich

Lees meer »

Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers

Politiezone Kouter meldt dat ze verschillende aangiftes kreeg van vooral oudere slachtoffers, bij wie thuis een aanzienlijk geldbedrag werd ontfutseld. Woordvoerder Annemie Wittesaele maant aan tot waakzaamheid: “Noch medewerkers van Cardstop noch bankmedewerkers zullen aan huis komen!”
The post Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK (21u). Mbappé over Ronaldo: “Hij is een legende, maar we hopen morgen te winnen” – Martínez: “Frankrijk is meer dan Mbappé”

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinale op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor?

Lees meer »

Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Westtoer, de provincie West-Vlaanderen en het stadsbestuur hebben de handen in elkaar geslagen voor het realiseren van een nieuwe wandelroute door de Torhoutse stadskern. Het traject van 3,6 km is aangeduid met 80 metalen klinknagels en gidst de wandelaars langs erfgoedsites, groene plekken en streetart.
The post Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Lees meer »

Negen doden door auto die in mensenmassa rijdt in Seoel

In de Zuid-Koreaanse miljoenenstad Seoel zijn negen mensen overleden nadat een auto in een mensenmassa reed. Dat meldt de politie. Zes personen overleden ter plaatse, drie anderen werden dood verklaard bij hun aankomst in het ziekenhuis. Nog eens vier mensen raakten gewond.

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Kopecky – die ook de tijdrit rijdt – kent haar ploegmates voor de wegrit – Imke Vervaet naast 4×400, ook geselecteerd voor 200m

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »