Voetbalveld aan Torhoutse Steenveldstraat slecht bespeelbaar

Raadslid Inge Perquy (N-VA) kaartte tijdens de gemeenteraadszitting van maandagavond de slechte staat aan van het stedelijke voetbalveld aan de Steenveldstraat op de wijk Driekoningen. Ze polste naar de plannen van het stadsbestuur om de toestand te verbeteren, ook van de bijhorende accommodatie.

Door de overvloedige regen van de voorbije weken ligt de grasmat er slecht bespeelbaar bij. De jeugdploegen van SK Torhout die er hun trainingen hebben en hun wedstrijden betwisten, dienden noodgedwongen een aantal keer uit te wijken naar het kunstgrasveld op het stedelijk sportstadion Benny Vansteelant. “Al die jonge spelers verdienen optimale omstandigheden om hun sport te beoefenen”, zei Inge.

Uitbreiden met extra kleedkamers kan niet

“Het voetbalveld aan de Steenveldstraat is een natuurgrasveld”, reageerde schepen van Sport Joost Cuvelier (CD&V). “Dus is het logisch dat het er na de zondvloed die we al geruime tijd kennen, niet altijd even goed bijligt. Van zodra het wat droger is, zal er extra aandacht besteed worden aan het zorgvuldig rollen en slepen van de grasmat.”

“Wat de accommodatie betreft: de kleedkamers zijn sober en eenvoudig. Op het domein mogen er geen werkzaamheden gebeuren die een omgevingsvergunning vereisen. Uitbreiden met extra kleedkamers kan dus niet. Schilder- en opfrissingswerkzaamheden zijn wel mogelijk.”

The post Voetbalveld aan Torhoutse Steenveldstraat slecht bespeelbaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gewezen schepen Philippe Deleu op de lijst van… Vooruit in Wervik: “De politieke comeback van deze eeuw”

Een politieke verrassing van formaat in Wervik: gewezen gemeenteraadsvoorzitter en gewezen schepen Philippe Deleu (toen N-VA) uit de Nieuwstraat staat de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober op de lijst van… Vooruit, de partij van burgemeester Youro Casier.
The post Gewezen schepen Philippe Deleu op de lijst van… Vooruit in Wervik: “De politieke comeback van deze eeuw” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kelly en Jurgen bakken al 20 jaar de lekkerste frietjes: “Traiteurdienst is uit de hand gelopen hobby”

Vroeger was het een slagerij, maar tegenwoordig kan je er de lekkerste frietjes krijgen. In frituur-eethuis Den Heirweg in Anzegem voorzien Kelly en Jurgen hun klanten met een glimlach van frietjes, snacks én tapasplankjes.
The post Kelly en Jurgen bakken al 20 jaar de lekkerste frietjes: “Traiteurdienst is uit de hand gelopen hobby” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Blessin, gisteren voorgesteld bij Sankt Pauli, neemt in emotionele video afscheid van Union: “Mijn hart zal altijd voor jullie kloppen”

En weer is Royale Union Saint-Gilloise z’n coach kwijt. Alexander Blessin (51) heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij FC Sankt Pauli, dat pas promoveerde naar de Duitse Bundesliga. Union vangt om en bij het miljoen euro voor z’n trainer. In een emotionele video heeft Blessin, die gisteren al werd voorgesteld, nu afscheid genomen van Union. “We hebben deze

Lees meer »

Zaak tegen Sven Pichal op 9 juli ingeleid voor de rechtbank

De zaak tegen ex-radiopresentator Sven Pichal over beelden van seksueel kindermisbruik zal op dinsdag 9 juli van start gaan voor de correctionele rechtbank van Antwerpen. Die dag vindt er een inleidende zitting plaats, waar in samenspraak met alle partijen een datum wordt geprikt voor de behandeling van het dossier. Pichal wordt vervolgd voor het bezit en de verspreiding van beelden

Lees meer »

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »