Vlaams Belang voert actie tegen asielopvang in jeugdverblijven in Heuvelland en Mesen

Vlaams Belang West-Vlaanderen heeft voor de aanvang van de gemeenteraad in Heuvelland een actie gehouden naar aanleiding van de asielopvang in jeugdverblijven in Heuvelland en Mesen. Deze actie vond plaats in aanwezigheid van de West-Vlaamse parlementsleden en provincieraadsleden, alsook de afdeling Vlaams Belang Heuvelland.

Het was Sarah T’Joens (2de plaats lijst Vlaams parlement) die het woord nam. “Er is maar één oplossing voor deze nooit geziene asielcrisis en dat is niet het creëren van meer opvangplaatsen, maar wel om minder asielzoekers binnen te laten. Onze mensen moeten terug op de eerste plaats gezet worden.” Burgemeester Wieland De Meyer reageerde met zoete snoepjes tegen zure oprispingen.

In De Lork in Kemmel zijn ondertussen 40 asielzoekers (gezinnen met kinderen) aangekomen. Ze zullen er tot eind januari verblijven. In Mesen is er opvang voorzien in Peace Village vanaf 11 december, hier gaat het over 80 asielzoekers, eveneens gezinnen met kinderen.

Het feit dat overal in ons land opnieuw asielcentra worden geopend en bijgebouwd, noodopvang wordt voorzien in jeugdcentra en mogelijks zelfs ziekenhuizen, is voor het Vlaams Belang onaanvaardbaar. “Dit is opnieuw een slag in het gezicht van de West-Vlaamse kiezer die hun buik meer dan vol heeft van de massamigratie. Het Vlaams Belang pleit in eerste instantie voor betaalbare schoolfacturen, betaalbare jeugdopvang en jeugdkampen voor onze mensen in plaats van de deuren wagenwijd open te zetten en te dweilen met de kraan open”, aldus Sarah T’Joens.

Luc Deschuttere, voorzitter van de lokale afdeling Vlaams Belang Heuvelland reageerde eveneens teleurgesteld. “Onze mensen zijn verbaasd en geschrokken dat bij ons in Heuvelland asielzoekers het geluk komen opzoeken. Dit zonder enig medeweten of berichtgeving vooraf. De deuren van ons mooie Heuvelland worden ongevraagd opengezet terwijl ze onze mensen weer maar eens in de kou laten staan.”

In tegenstelling tot Vlaams Belang Heuvelland reageert CD&V Heuvelland gematigd positief. “Wij verwelkomen dit initiatief en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen. Dit gaat over opvang van tijdelijke aard voor gezinnen met kinderen die anders op straat moeten slapen in de wintermaanden. We vragen wel transparantie naar en grondig overleg met de buurtbewoners, het dorp en het personeel van de opvanglocaties,” reageert voorzitter Nathan Duhayon.

The post Vlaams Belang voert actie tegen asielopvang in jeugdverblijven in Heuvelland en Mesen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Feesten Heule-Watermolen verliezen metWalter Deleu (76) opnieuw een oud-voorzitter

Nog maar vorige maandag 1 juli is dr. Claude Damman ten grave gedragen of Heule-Watermolen is opnieuw in rouw door het overlijden de dag erop van Walter Deleu. Beiden waren oud-voorzitter van het feest- en cultuurcomité dat de Watermolen Feesten organiseert. Toevallig vindt in de levendige gemeenschap net dit weekend de 80ste editie plaats van de kermis, die voortvloeide uit

Lees meer »

MMI Kortemark neemt afscheid van acht leerkrachten

Voor maar liefst zeven MMI-leraren en logistiek directeur Cornette betekende 30 juni het einde van een rijkgevulde onderwijscarrière. Ze hebben met zijn allen ongeveer 270 dienstjaren achter de kiezen.
The post MMI Kortemark neemt afscheid van acht leerkrachten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen kondigt einde samenwerking aan met Vooruit in Hasselt: “Want de socialisten werken achter onze rug aan voorakkoord met N-VA” 

Groen Hasselt wil in oktober met een eigen lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat maakt de partij net zelf bekend. Daarmee komt er een einde aan ruim 24 jaar samenwerking tussen de groenen en de socialisten in Hasselt. Volgens Groen zelf heeft Vooruit eerder gemaakte afspraken rond een kartel voor de verkiezingen in oktober "eenzijdig opgezegd". “Maar we staan sterker

Lees meer »

Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen”

Sinds kort kan je weer de voeten onder tafel schuiven in Gasthof Het Witte Paard op de Markt in Oostvleteren. Dit prachtige restaurant zat al een tijdje zonder uitbating en daar is nu verandering in gekomen.
The post Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen” appeared

Lees meer »

Geen water of elektriciteit en amper contact met de buitenwereld: Dirk Van Dijck uit ‘Het eiland’ woonde 8 jaar in het Amazonewoud

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.
The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel

Lees meer »