Rode Kruis organiseert grote en gezamenlijke oefendag: “Zwevezele leeft en verbindt”

Er vond onlangs een grootschalige oefendag plaats voor verschillende Rode Kruis-afdelingen. Dit jaar was het Rode Kruis Zwevezele de initiatiefnemer van het event. “Sinds enkele jaren werken de afdelingen van Brugge, Beernem, Oostkamp en Zwevezele samen rond de bijscholing van vrijwilligers, maar ook voor de ondersteuning van preventieve hulpacties”, vertelt Michiel Decloedt van het Rode Kruis Zwevezele.

“Om onze vrijwilligers up-to-date te houden organiseren we voor de tweede maal een oefendag”, aldus Michiel Decloedt. “Met dit event brengen we de vrijwilligers samen om verschillende theoretische en praktische onderwerpen van naderbij te bekijken. We gaan bijvoorbeeld specifiek in op de sociale kant van onze hulpverlening en hoe we onze slachtoffers op een systematische manier kunnen benaderen. Met onze afdelingen helpen wij ook bij grote calamiteiten waarvoor we onze brancardage techniek proberen op punt te houden, en ook het snel opzetten van onze beschikbare tenten is een belangrijke vaardigheid.”

simulaties

De oefendag was opnieuw een groot succes. Een 60-tal mensen schreven zich in. “Tijdens de oefendag kon je heel wat mensen in hulpdienstkledij en hulpdienstvoertuigen spotten rond het Damberd, het Koetsenhuis en het Sportpark”, vult voorzitter van de afdeling Marijke Dedecker nog aan. “Zes simulaties toonden verschillende soorten verwondingen en vijf lesgevers met elk een eigen specialisatie, deelden hun ervaringen. Naast het oefenen was er ook ruimte om gezellig na te praten en elkaar beter te leren kennen bij het middag- en avondeten. Voor de vele vrijwilligers werd het alvast een heel leerrijke en toffe dag onder collega’s. Deze dag werd zeer enthousiast onthaald door de deelnemers en is zeker voor herhaling vatbaar.”

dankwoord

Burgemeester van Wingene Lieven Huys (CD&V) bracht een bezoekje aan de oefendag en sprak de deelnemers toe. “Als je iets ziet zoals vandaag, een grote oefendag die onze afdeling van het Rode Kruis in elkaar steekt, dan zie je dat Zwevezele leeft. Het is dan ook een heel leerzaam event. Doe zo verder, want zonder een goed draaiende Rode Kruis- afdeling lukt het niet. We hebben jullie broodnodig. Vanuit de gemeente komt dan ook een welgemeend woordje van dank.”

Vrijwilliger worden? [email protected].

The post Rode Kruis organiseert grote en gezamenlijke oefendag: “Zwevezele leeft en verbindt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bewonder gerestaureerde auto’s uit WOII in Anzegem: “Er zijn ook originele veldkeukens van toen, radioposten en zendapparatuur”

Camp Lucky Strike kiest voor de derde maal thuishaven Anzegem als uitvalsbasis voor een evenement rond Wereldoorlog II. “De tot de verbeelding sprekende kasseistrook De Varent in Kaster is ondertussen onze vaste stek”, vertelt Kim Detremmerie (34) die dit initiatief een paar jaar geleden samen met haar vader startte. “Beleef en herdenk in Camp Lucky Strike Wereldoorlog II met een

Lees meer »

Twee comebacks, ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Spanje overleeft schoppartij en penaltydiscussie tegen Duitsland

Spanje plaatste zich als eerste land voor de halve finale van het EK na een bewogen wedstrijd waarin het eerst een schoppartij overleefde en daarna een cruciale handsbalbeslissing in zijn voordeel zag beslecht. Mikel Merino, een onbekende middenvelder van Real Sociedad, kopte de 2-1 tegen Duitsland in de verlengingen binnen.

Lees meer »

KIJK. De film van de rit: Cavendish schrijft geschiedenis en Pedersen valt in laatste rechte lijn

Mark Cavendish heeft geschiedenis geschreven met zijn 35e etappeze in de Tour. De ‘Manx Missile’ verwees Jasper Philipsen en Alexander Kristoff naar de dichtste ereplaatsen. Mads Pedersen, misschien wel de grootste concurrent van Philipsen voor de groene trui, kwam nog stevig ten val in de laatste rechte lijn. Hij vloog vol tegen de dranghekken en zag een mooi ereplaats door

Lees meer »

Israëlisch leger beveelt massa-evacuatie Khan Younis, 250.000 Palestijnen moeten (opnieuw) vluchten

Het Israëlisch leger heeft een massa-evacuatiebevel uitgevaardigd voor de Palestijnen in Khan Younis, de op 1 na grootste stad in Gaza. Volgens de VN wordt meer dan kwart miljoen mensen getroffen. Sinds de start van de oorlog hebben de Palestijnen zich al talloze keren gedwongen moeten verplaatsen. "De meesten zijn pas teruggekeerd of net van Rafah naar Khan Younis gevlucht

Lees meer »