Registreer jouw idee voor Sinksen24: “Help mee ons sprookje werkelijkheid worden”

Na een zonovergoten editie in 2023 palmt Sinksen opnieuw de stad in van 17 tot 20 mei, dit keer duiken we in de wondere wereld van sprookjes. De stad lanceert nu al een oproep aan initiatiefnemers om deel uit te maken van de organisatie.

“Met 175.615 bezoekers was Sinksen23 het evenement van het jaar in Kortrijk. Volgend jaar wordt het nog magischer. We roepen onze creatieve inwoners op om hun verbeelding te laten werken. Registreer jullie fantastische ideeën voor Sinksen24 en help mee ons sprookje werkelijkheid te worden”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne. “Sinksen24 wordt een heuse Tomorrowland in Kortrijk, met straatartiesten en beleving doorheen de stad”, vult Kelly Detavernier aan, schepen van Evenementen.

Heb je een leuk idee? Wil je een plein invulling geven tijdens Sinksen24? Wil je de komende editie opfleuren met je band of street act? Verzorg je een gezellige terrasuitbating? Bouw je mee aan de sfeer van sprookjes in Kortrijk? Jouw idee registreren kan nog tot zondag 21 januari via www.sinksen.be.

The post Registreer jouw idee voor Sinksen24: “Help mee ons sprookje werkelijkheid worden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe horrorfilm ‘Terrifier 3′ zo schokkend dat kijkers braken en paniekaanvallen krijgen: “Negen bezoekers liepen na eerste scène al weg”

De afgelopen jaren hebben de twee ‘Terrifier’-films zich bewezen als de meest bloederige films in de bioscoop. ‘Terrifier 2′ zorgde in 2022 zelfs voor zoveel schrik dat bioscoopbezoekers flauwvielen of ziek naar buiten renden. Het leek een onmogelijke opgave voor ‘Terrifier 3′ om dat te overtreffen, maar de makers bewijzen het tegendeel. “Al in de eerste tien minuten gingen negen

Lees meer »

Mark Rutte beleeft eerste dag als secretaris-generaal van NAVO: “Niet ongerust over Amerikaanse presidentsverkiezingen”

De Nederlandse ex-premier Mark Rutte beleeft vandaag/dinsdag zijn eerste werkdag als nieuwe secretaris-generaal van de NAVO. Hij volgt de Noor Jens Stoltenberg op, die tien jaar lang aan het hoofd stond van de militaire alliantie. Rutte stipte alvast zijn hoogste prioriteit aan: het bestendigen van de steun aan Oekraïne, en Kiev helpen een onafhankelijk land te blijven.

Lees meer »

Honderden kinderen voeren actie voor verkeersveiligheid in Antwerpse wijk Kiel: “Worden hier regelmatig bijna aangereden”

Op het Kiel in Antwerpen hebben honderden kinderen actie gevoerd om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid in de wijk. De kinderen, hun ouders en leerkrachten willen ook meer kwalitatieve open ruimte om buiten te spelen. "De infrastructuur is hier volledig op de auto gericht", zegt Bavo Wouters, woordvoerder van burgerbeweging Mobiel Kiel, die de actie organiseerde.

Lees meer »

Antwerpse katholieken enthousiast na mis met paus Franciscus: “Het was mooi, met een grote verscheidenheid aan mensen”

Het was een zalige zondag voor Antwerpse katholieken Vincent Orroi (36) en zijn partner, en Clara Swinnen (35) en haar gezin. Ze woonden de misviering in het Koning Boudewijnstadion bij, geleid door paus Franciscus. Het was alles wat ze ervan gehoopt hadden. “Het is jammer dat het voorbij is. Het applaus na zijn strenge woorden was indrukwekkend.”

Lees meer »

Dierenliefhebbers ontevreden over WK gravel door Leuvense natuur: “Zeldzame vogels vinden er rust”

Enkele dierenliefhebbers en natuurfotografen maken zich zorgen over het parcours van het WK gravel. Meer dan 1.500 gravelbikers zullen van Halle naar Leuven fietsen om de regenboogtrui te bemachtigen. Ze zullen heel wat bossen en andere natuur doorkruisen. "Dit evenement zal grote gevolgen hebben voor de natuur en de dieren die daar normaal rust vinden", zegt bezorgd Leuvenaar en natuurfotograaf

Lees meer »

Olympisch marathonloper Koen Naert waagt zijn kans in de politiek: “De komende twee jaar blijf ik in de eerste plaats topsporter”

Hij is fan van Hilde Crevits en Carl Devos. Hij gruwt van alcohol en McDonald’s. Zijn levensmissie is zorgen voor anderen. Zes jaar geleden was hij de snelste Europeaan op de heilige afstand: de marathon. Vandaag wil hij de politiek in. Sire, er bestaan nog échte CD&V’ers. Meet Koen Naert, de olympiër die naar de gemeenteraad van Oostkamp wil.

Lees meer »

Werken gestart voor nieuwe vrachtwagenparking langs A11 in Zeebrugge

In Zeebrugge zijn de werken begonnen voor een nieuwe vrachtwagenparking naast de A11. De nieuwe parking moet de parkeerproblematiek in de omliggende woonkernen oplossen. Op de parking zal plaats zijn voor zo’n 140 vrachtwagens. Er komt ook een restaurant, een supermarkt en sanitair voor de vrachtwagenchauffeurs. Tegen september 2025 moet de parking klaar zijn.

Lees meer »

3 ex-agenten veroordeeld voor dood Tyre Nichols in VS

In de Amerikaanse staat Tennessee zijn 3 voormalige agenten veroordeeld voor hun rol in de dood van de 29-jarige zwarte man Tyre Nichols. Zij riskeren celstraffen tot 20 jaar. De ex-agenten, die ook alle 3 zwart zijn, riskeerden aanvankelijk levenslange gevangenisstraffen, maar de jury achtte de zwaarste aanklachten niet bewezen.

Lees meer »