Pekkerscorrida maakt rentree op kerstmarkt in Izegem die dit jaar op zondag 17 december op de Korenmarkt wordt georganiseerd

De Izegemse kerstmarkt veranderde al enkele keren van locatie, van de omgeving van de Sint-Tillokerk tot de Grote Markt, maar dit jaar wordt dus resoluut gekozen voor de Korenmarkt die al grotendeels heraangelegd is. Uiteraard valt er te eten en te drinken, maar opvallend is ook de terugkeer van de Pekkerscorrida die na enkele jaren afwezigheid nu voor de 13de keer georganiseerd zal worden.

De voorbereidingen voor de kerstmarkt op 17 december zijn volop bezig. “Bezoekers van de kerstmarkt mogen zich tussen 14 en 22 uur verwachten aan heel wat drank- en eetstanden, uitgebaat door lokale verenigingen en enkele ondernemers uit de omgeving van de Korenmarkt”, vertelt schepen van evenementenbeleid Lisbet Bogaert.

Er zijn verschillende acts en de leuke foto’s nemen kan in een photobooth. De kleinsten kunnen zich de hele middag uitleven aan het speelkot of zich laten schminken in de schepenzaal van het stadhuis. En natuurlijk kan ook de kerstman niet ontbreken… Hij brengt iets lekkers mee voor alle kinderen.

Loopwedstrijd van 5,25 kilometer

Dit jaar wordt opnieuw een pekkerscorrida georganiseerd, in samenwerking met de Izegemse atletiekclub IVAC. De wedstrijd verdween een tijdje, maar is nu dus terug. De loopwedstrijd start en eindigt op de Korenmarkt. Om 16.30 uur is er een kinderloop van 800 meter, voor kinderen tot 12 jaar. Om 17 uur start de loopwedstrijd van 5,25 kilometer. “Langs het parcours zorgen we voor de nodige ambiance met animatie, muziek en licht”, vertelt schepen Lisbet Bogaert.

Deelnemen aan de kinderloop kost 2 euro, deelnemen aan de corrida kost 10 euro. Wie zich vooraf inschrijft betaalt 8 euro. Vooraf inschrijven kan via het online inschrijvingsformulier op www.izegem.be/kerstmarkt of per mail naar [email protected]. De dag zelf kunnen deelnemers zich vanaf 15.30 uur inschrijven aan de site Strobbe (Baertshof).

Verenigingen, goede doelen, miniondernemingen, … die graag een standplaats innemen op de kerstmarkt, kunnen contact opnemen met de dienst vrije tijd, via [email protected].

The post Pekkerscorrida maakt rentree op kerstmarkt in Izegem die dit jaar op zondag 17 december op de Korenmarkt wordt georganiseerd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp”

In Oostrozebeke kijkt jong en oud uit naar de jaarlijkse Peloezefeesten op vrijdag 5 juli. Geen kermisattracties op het marktplein, maar gezellige plekjes op de zachte ondergrond van de ‘peloeze’ voor het gemeentehuis. Knusser kan het niet.
The post Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Post Title

Nog tot en met zondag 1 september kan je in vakantiehuis d’Heksescheure in de Oude Kortrijkstraat 50 in Beselare terecht in een zomerbar. “We hebben zonnige plaatsjes in onze ruime tuin, maar je kunt er ook genieten van de natuurlijke schaduw onder de knotwilgen”, vertelt eigenaar Steve Melsens.
The post appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”: 11.000 fans feesten mee met Joost Klein tijdens eerste optreden in ons land na Songfestival

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »

Voor het eerst in 36 jaar geen Belg in olympisch enkeltennis? Zizou Bergs moet rekenen op afzegger(s) voor plekje in Parijs 2024

Staat er deze zomer geen enkele Belg in het olympische enkelspel? Ons tennisland leeft in onzekerheid. Zizou Bergs staat wel op de drempel van Parijs 2024, maar heeft nog één afzegging van een andere tennisser nodig voor zijn doel. Hij wil niet liever dan deelnemen, maar dat bleek niet zo voor Elise Mertens: wat maakt het waarde-oordeel in tennis over

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

“24/7 dezelfde snelheid, zelfs op feestdagen en banksluitingsdagen”: binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland met ‘Wero’

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Welkom op ‘t Vossenerf: Op vakantie tussen de Holsteinkoeien

Kris Decapmaker (42) en Charlotte Sys (42) wonen met hun twee kinderen Lander (19) en Laure (17) op ’t Vossenerf in Klemskerke. Het familiebedrijf ziet er vandaag helemaal anders uit dan twee generaties geleden, maar de toewijding aan de stiel bleef. “Op zondag eens een paar uurtjes kunnen uitblazen, dat is voor ons al een luxe.”
The post Welkom

Lees meer »