Opnieuw Gezelligste kerstmarkt voor het goede doel: “Hopen op mooie opkomst”

Op zaterdag 9 december wordt opnieuw de Gezelligste Kerstmarkt georganiseerd, waarvan de opbrengst naar twee goede doelen gaat. Afspraak in de knusse kerststal in de Diksmuide Boterweg 12 in Gits, vanaf 16 uur.

De organisatoren van de kerstmarkt zijn Eva Pollet, Gregory Gysel, Henny Provoost, Sara Leysen, Dries Staelens en Marlies Cecat. Eva en Gregory wonen in Lichtervelde, Henny, Dries en Marlies zijn afkomstig van Lichtervelde en wonen in Gits. “De eerste editie van onze kerstmarkt vond plaats in 2018, het idee kwam er door de actie Music For Life van Studio Brussel”, vertelt Dries. “Door corona moesten we noodgedwongen twee jaar pauze inlassen. Vorig jaar zijn we weer van start gegaan, dit leverde voor de twee goede doelen telkens 1.300 euro op.”

Overdekte kerstmarkt

“We starten om 16 uur en gaan door tot in de vroege uurtjes”, zegt Dries. “Onze grootste troef is dat het bijna een overdekte kerstmarkt is, het weer speelt dus minder een rol. De typische drankjes zijn verkrijgbaar en de honger kan gestild worden met gebak, braadworsten, verse soep, croques en tartiflette. Dat alles gecombineerd met een optreden van Lovebirds om 21 uur.” Ook dit jaar is er een kerstboomtombola. “Die is telkens een groot succes. Je kan een kerstbal kopen uit onze boom, en iedere kerstbal is een prijs. Ons doel is altijd om te eindigen met een lege kerstboom.”

De opbrengst van de Gezelligste Kerstmarkt gaat onder andere naar Kiekafobee, een vzw die met het Noctiluca-project vakanties aan de Belgische kust mogelijk maakt voor gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte. Daarnaast steunen ze ook Paws for Better Life, een vzw die verwaarloosde en achtergelaten dieren opvangt en ze een mooie thuis biedt. “Twee organisaties die ons hart vullen met liefde”, zeggen de organisatoren. “We zijn dit jaar gegroeid en hebben nu ook een Facebookpagina, genaamd ‘Gezelligste Kerstmarkt’. Daar staan onze sponsors op en vind je ook meer informatie over het evenement. We hopen op een mooie opkomst waar alleen warmte, vriendschap en vreugde onze harten mogen vullen.”

The post Opnieuw Gezelligste kerstmarkt voor het goede doel: “Hopen op mooie opkomst” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

AZ Sint-Lucas Brugge pakt uit met primeur voor Benelux: innovatieve techniek voor behandeling van prostaatvergroting

In het AZ Sint-Lucas Brugge heeft uroloog Pieter Uvin als eerste arts in de Benelux de innovatieve MiLEP-techniek toegepast voor de behandeling van goedaardige prostaatvergroting. Dokter Uvin maakt deel uit van de artsenassociatie Urologisch Centrum Noord West-Vlaanderen die in beide Brugse ziekenhuizen actief is (AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas). Deze nieuwe laserbehandeling bouwt voort op bestaande methodes, maar maakt gebruik

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Bij één bericht dacht ik: ‘Oei, het zou zomaar kunnen dat zij dat is’”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Ik ben ervan overtuigd dat de vrouw die me al die tijd heeft lastiggevallen opnieuw contact zal zoeken, maar

Lees meer »

De eerste Tour van Merckx door de ogen van onze analist Michel Wuyts: “In 1969 waren mensen zo verlangend als in 2024”

55 jaar na Eddy Merckx begint Remco Evenepoel vandaag aan zijn eerste Tour de France. Daarom duikt onze wieleranalist en -commentator Michel Wuyts in de archieven en haalt hij herinneringen op aan het Tourdebuut (en de eerste eindzege) van Merckx. “Die nacht heeft Neil Armstrong voet op de maan gezet. Ik zag het in de roes van Merckx. En vond

Lees meer »

Tim Lefever is voorzitter van gratis festival Grensrock: “Lokale bedrijven vragen soms zelf om te sponsoren”

Tim Lefever (42) is de trotse voorzitter van Grensrock, hét gratis festival bij uitstek in de regio. Wij blikken samen met hem even vooruit op de komende editie, het voorzitterschap en de toekomst van Grensrock. Druk druk druk? “De laatste week voor het festival is mijn vrouw een week Grensrock-weduwe”, lacht de Menenaar.
The post Tim Lefever is voorzitter

Lees meer »

Stroompanne bij Cambio opgelost: autodelen in Vlaanderen wordt hervat

Autodeel-bedrijf Cambio lag zondag urenlang plat. Hierdoor was het nergens in Vlaanderen nog mogelijk om deelauto’s te gebruiken. Rond 14.30 uur werd het probleem verholpen en kon het autodelen weer hervatten. “Door het slechte weer in Duitsland was er een grote stroompanne”, klinkt het bij Geert Gisquière, directeur van Cambio.

Lees meer »

Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ bijna direct: vier maanden cel voor twee onbetaalde etentjes in Oostende

Nadine W. (54) bracht in totaal 2,5 jaar achter de tralies door voor talloze feiten van tafelschuimerij. In maart herwon ze haar vrijheid, maar al snel herviel ze in haar oude gewoontes. Dat levert haar nu opnieuw vier maanden cel op.
The post Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ bijna direct: vier maanden cel voor twee onbetaalde

Lees meer »