Open Jazz zet de deuren open

De Komense Open Jazz opent zes avonden lang de deuren. Tijdens Saturnales kunnen zowel leden als niet-leden van de jazzclub kennismaken met alle facetten van vaak minder bekende muzieksoorten.

Open Jazz slaagde de afgelopen jaren erin uit te groeien tot een waar instituut. Zelfs tot ver voorbij de gemeentegrenzen kent de jazzclub een steeds sterker wordende fanclub. “We hebben dan ook nooit een dag met de handrem op gewerkt”, lacht voorzitter Jean-Jacques Vandenbroucke. “We hebben van dag één in het concept geloofd en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Ondertussen is de who’s who van de Belgische jazzwereld hier al komen optreden en konden we al meer dan eens Amerikaanse artiesten strikken. Open Jazz is en blijft een unieke plaats in België, waar we die sfeer van in de echte jazzbars uit de States hier willen laten leven.”

Drempelvrees

Tijdens Saturnales worden de deuren dan ook voor iedereen geopend. “Onze club is normaliter enkel open op vrijdagavond en we verwelkomen door de band genomen ook enkel leden. Toch zijn er heel wat andere mensen die ook willen kennismaken met jazz en blues maar hier misschien niet meteen durven binnenstappen. Zes dagen lang kan dat nu probleemloos, waarbij we werk hebben gemaakt van een programmatie die iedereen zal bekoren. We hielden zelfs rekening met kinderen en pasten ook enkele momenten aan voor de allerkleinsten.”

Ook over de naam Saturnales is nagedacht. “We gingen ver terug in de tijd, erg ver zelfs”, sluit de voorzitter af. “Tijdens de Romeinse periode, wanneer de winter in het land was, werd de werkdruk voor de slaven heel wat lichter. Ze kregen toen zelfs de kans om een feest te organiseren. Dat feest kreeg de naam Saturnales. Met de winter die ook hier aan de voordeur staat, leek het ons het ideale moment om een feest te organiseren. Ontsnappen aan de druk van het dagelijkse leven dankzij een stevige portie jazz!” (SR)

Het volledige programma van Saturnales is te raadplegen via de website www.openmusicjazzclub.be.

The post Open Jazz zet de deuren open is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Face yoga is niet zweverig, zoals veel mensen denken”: Soy Bean Sisters Inge (47) en Charlotte (42) stimuleren je natuurlijke schoonheid

Deze zomer bundelen Inge Deceuninck (47), oprichter van de Natural Face Lifting Academy, en haar zus Charlotte (42), zaakvoerster van restaurant Zaag en Zeef, de krachten in Roeselare. Onder de naam ‘The Soy Bean Sisters’ organiseren ze workshops face yoga waarvan enkele gecombineerd worden met een kookdemo gezonde voeding.
The post “Face yoga is niet zweverig, zoals veel mensen

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen en investeert 320.000 euro in samenwerkingsplatform

Het project EMERGE werd goedgekeurd binnen Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het is het eerste project van culturele spelers sinds 2015 dat wordt erkend binnen deze Europese subsidielijn. BUDA is één van de 3 Vlaamse kunstorganisaties die daardoor middelen binnenhaalt om in totaal 12 onafhankelijke theater- of dansgezelschappen uit deze euregio te begeleiden en ondersteunen.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese

Lees meer »

Jumbo-baas blijkt al sinds 2014 betrokken bij witwaspraktijken: ook bedrijfstop én familie waren op de hoogte

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »

Frankrijk heeft met Maignan een ‘bunker‘, maar Duivels rekenen op Casteels: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Belg zet opnieuw meer geld op spaarboekje

Het totale bedrag op de spaarrekening bij twaalf Belgische banken is in de eerste zes maanden van dit jaar met 1,5 procent gestegen naar 256 miljard euro. Dat toont een rondvraag van De Tijd aan. Als we dit doortrekken naar de hele markt, betekent dit dat de spaartegoeden bij Belgische banken in de eerste helft van het jaar met 3,9

Lees meer »

Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning”

De gemeenteraad van Deerlijk zette unaniem het licht op groen voor het masterplan dat tot een herwaardering van het Gaverdomein moet leiden. “We willen het domein nog meer uitspelen als bruisende recreatieve belevingsplek”, verduidelijkt bevoegd schepen Bert Schelfhout.
The post Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning” appeared first on KW.be.

Lees meer »