Onverbeterlijke tafelschuimer spoelt portie mosselen door met elf Duvels en twee glazen wijn: twaalf maanden cel

Hij spoelde zijn mosselen door met liefst elf Duvels en twee glazen witte wijn, om daarna in een ander restaurant nog een steak tartaar en drie Kasteelbiertjes soldaat te maken. Maar betalen deed David M. (41) zoals gewoonlijk niet. De onverbeterlijke tafelschuimer krijgt bijgevolg nog maar eens twaalf maanden cel.

Op 17 september deed M. zich in brasserie Cap Nord in Knokke tegoed aan een portie mosselen en dronk daar een pintje, twee glazen witte wijn en liefst elf Duvels bij. Tussendoor bestelde hij ook nog een spuitwatertje. De man uit Seraing kon de rekening evenwel niet betalen waarop de politie hem kwam oppakken.

M. mocht na zijn verhoor beschikken. “Ik heb precies nog een hongertje”, zei hij ongegeneerd tegen de agenten, waarop hij in Michelle’s Pub in Knokke een steak tartaar en drie Kasteelbieren soldaat maakte. Net als in Cap Nord loog hij dat er 5.000 euro op zijn rekening stond, maar dat hij zijn bankkaart kwijt was. “Hij beweerde dit ook al tegen de politie. Dit is echt niet meer normaal”, foeterde de advocaat van een gedupeerde uitbater.

In een tweede dossier stond M. terecht voor nog meer onbetaalde etentjes in dezelfde periode in diverse horecazaken aan de kust. De dakloze Waal sloeg onder meer toe in Blankenberge, Oostende, Bredene, Middelkerke en De Panne. In de beide dossiers vroeg de procureur zes maanden effectieve celstraf, de maximumstraf bij dergelijke feiten. “Hij is een onverbeterlijke afzetter”, aldus procureur Jinmin Arnou.

De voorbije jaren liep M. al talrijke veroordelingen op voor tafelschuimerij. In totaal zou het gaan om honderden feiten over heel het land. In juni kreeg hij voor de Brugse rechtbank nog zes maanden voorwaardelijk. De man moest onder meer zijn drankprobleem aanpakken, maar dat bleek duidelijk een maat voor niets. (AFr)

Lees ook…

Zes maanden cel voor tafelschuimer die twaalf Kasteelbieren dronk in Brugse horecazaak – KW.be

The post Onverbeterlijke tafelschuimer spoelt portie mosselen door met elf Duvels en twee glazen wijn: twaalf maanden cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verwijderde video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen” doet wenkbrauwen fronsen in het buitenland

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen”. De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

Remco Evenepoel in het hooggebergte: is 8,5% zijn breekpunt? En waar is hij levensgevaarlijk voor zijn concurrenten?

Wat kan Remco Evenepoel (24) bergop? Het is de vraag van één miljoen, want ook deze Tour zal in het hooggebergte beslist worden. Kan onze landgenoot wedijveren met de absolute wereldtop? Klimt hij goed genoeg om mee te doen voor de hoofdprijzen? Wij analyseerden alvast alle bergetappes die Evenepoel reed sinds hij prof werd. Vandaag deel 1: wat zeggen de

Lees meer »

Hoe de rolkoffer een geldmachine werd

20:03 In de strijd tegen overvolle bagagebakken en geruzie tussen reizigers rekenen luchtvaartmaatschappijen steeds vaker een tarief aan voor rolkoffers die als handbagage mee in het vliegtuig worden genome…

Lees meer »

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »