Ons DNA wil alternatief zijn voor huidige politieke partijen: “Zonder partijkleur, vòòr leefbare en veilige dorpskernen met Davy Dewaele als lijsttrekker”

De derde lokale partij in Anzegem is een nieuwkomer. Maar zo nieuw nu ook weer niet. Amandine Eeckhout, Eddy Recour en lijsttrekker Davy Dewaele zijn ervaren raadsleden van de huidige oppositiefractie CD&V-Eendracht die een nieuw verhaal schrijven met een aantal nieuwe gezichten. “Als onafhankelijke partij zonder politieke kleur, zetten wij in op inspraak”, aldus Ingooigemnaar Davy Dewaele (49). “‘Ons’ slaat op het samenhorigheidsgevoel dat we willen creëren over partijgrenzen heen, bij het Anzegemse volk en in de partij.”

Op vandaag hebben 17 enthousiastelingen hun engagement uitgesproken en een aantal mensen die de ploeg willen ondersteunen. Buiten een aantal ervaren rotten, is de lijst van ‘Ons DNA’ samengesteld uit mensen van de verschillende deelgemeenten. “Verschillende expertises, jong en oud, vanuit alle lagen van de bevolking die een klankbord willen zijn voor de ganse gemeente”, schetst meester Davy van het 5e leerjaar uit VBS De Wegelink, gehuwd met Vicky Debue, vader van Cato en Arthur.

Constructief samenwerken en allerlei initiatieven ondersteunen, uit welke hoek ze ook komen, is één van de speerpunten van Ons DNA dat staat voor Dynamisch Nieuw Anzegem. “Beweging brengen in de gemeente, kansen creëren en klaar zijn voor hetgeen de toekomst in petto heeft”, onthuld Dewaele. “Hierbij blijvend vernieuwen in de zeven dorpskernen. ‘DNA’ staat ook voor het unieke van iedereen binnen de partij en bij de inwoners, verenigingen en ondernemingen. Elkeen heeft zijn eigenheid en heeft iets te bieden. Dat waarderen, respecteren, behouden en ondersteunen we met kansen om elkanders DNA te leren kennen.”

Luisteren naar het volk

Een partij die er is voor het volk, luistert en tussen de mensen staat om te horen wat er leeft. “Transparantie en duidelijke communicatie zijn essentieel”, vervolgt initiatiefnemer Dewaele die sinds januari 2019 actief is in de gemeenteraad. Ook binnen de partij heeft iedereen inspraak. “Er ligt heel wat op tafel zoals leefbare en veilige dorpskernen, het nieuwe gemeentepunt, de fusievraag, het patrimonium. Geïnteresseerden die de ploeg nog willen versterken, actief of achter de schermen, kunnen contact opnemen met iemand van de huidige lijst.”

The post Ons DNA wil alternatief zijn voor huidige politieke partijen: “Zonder partijkleur, vòòr leefbare en veilige dorpskernen met Davy Dewaele als lijsttrekker” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige schepenen krijgen prominente plek

De knoop is doorgehakt. Voor 8930, het kartel waarmee Open VLD en Vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt in Menen, heeft zijn eerste pionnen op de lijst uitgezet. Huidig burgemeester Eddy Lust wordt uitgespeeld als lijsttrekker, schepen Angelique Declercq op plaats twee en ‘onafhankelijke’ Renaat Vandenbulcke als duwer.
The post Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige

Lees meer »

Parcours Dwars door Wingene komt dichter bij centrum

Wegenwerken hoeven niet per se een irritante ervaring te zijn, zo redeneerde de vzw Wingene For Cycling. Ze hertekende het parcours van Dwars door Wingene dit jaar een stuk dichter bij het centrum. Zo kunnen nog meer toeschouwers op zaterdag 13 juli makkelijker van deze wielerwedstrijd genieten. Een extra voordeel: op het Kerkplein komt er een extra drankstand en een

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck(64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft géén

Lees meer »

Openbaar vervoer privatiseren, kabinetten ministers afschaffen en vlaktaks van 25 procent: opvallendste voorstellen van kandidaat-voorzitter Open Vld Maurits Vande Reyde

Maurits Vande Reyde, kandidaat-voorzitter voor Open Vld, heeft vandaag zijn plannen met de Vlaamse liberale partij onthuld. “We zetten een duidelijke liberale grondstroom”, schrijft hij op zijn website. De Vlaams-Brabander schetst ook enkele concrete politieke standpunten en legt uit hoe hij Open Vld wil vernieuwen.

Lees meer »

Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel

Op zondag 7 juli om 16 uur trekt de eeuwenoude optocht, de Godelieveprocessie, door het stadscentrum. Naar goeie gewoonte wordt er extra reclame gemaakt voor het event en dat gebeurt nu onder een nieuwe huisstijl.
The post Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongeman haalt levensgevaarlijke stunt uit op trein

Een jongeman heeft zondag een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op een treinrit in de Ardennen. Hij hing schijnbaar ontspannen achterop een rijdende trein tussen Sy en Hamoir in de provincie Luik. ASTB, een vakbond voor treinbestuurders, wil dat een onderzoek wordt geopend.

Lees meer »

Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Kamping Kitsch Club lanceert, in samenwerking met Topradio, een eigen radiozender: Radio Kamping Kitsch Club. De online zender is enkel online te beluisteren via de link: Radio Kamping Kitsch Club en gaat van start op zaterdagnamiddag om 16.00 uur.
The post Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Lees meer »

Vrouw (24) mag dag na fataal ongeval ziekenhuis verlaten maar sterft paar uur later thuis: autopsie moet meer duidelijkheid brengen

Een 24-jarige vrouw uit Turnhout is zondagnamiddag overleden in haar woning. De avond ervoor was ze nog betrokken bij een aanrijding in het Nederlandse Baarle-Nassau. Daarbij had een 41-jarige vrouw uit Minderhout het leven gelaten. Het gerecht laat een autopsie uitvoeren om de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen.

Lees meer »

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw in bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. VN: Al 1,9 miljoen mensen ontheemd in Gaza – Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde Franse parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij haalde 33 procent van de stemmen binnen. Dat melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »