Nieuw-Zeelandse regering legt eed af

In Nieuw-Zeeland hebben de nieuwe premier Christopher Luxon en zijn twintigkoppige regering maandag de eed afgelegd. Zijn conservatieve National Party kwam midden oktober als duidelijke winnaar uit de bus bij de parlementsverkiezingen.

 

Meer krantenkoppen in België

DE INSIDER. Na de dood van elfjarig meisje gelinkt aan pesticiden: “Ga niet altijd naar dezelfde supermarkt, doe aan risicospreiding”

In Frankrijk is voor het eerst een link gelegd tussen de dood van een meisje en het gebruik van pesticiden op bloemen. Het ging om de elfjarige dochter van een bloemiste die is overleden aan de gevolgen van leukemie. Een verhaal om van te schrikken, want: moeten we zelf ook voorzichtiger zijn? Waar zitten die pesticiden allemaal in? En kunnen

Lees meer »

Bos van Loos in Mechelen wordt toegankelijk voor publiek: “Zodat iedereen 100-jarige bomen kan bewonderen” 

Het Bos van Loos – ofwel Bos van Betzenbroeck – in Mechelen zal binnenkort open zijn voor bezoekers. De familie Loos heeft het bos van 6 voetbalvelden groot geschonken aan de stad, omdat het een stevige opknapbeurt nodig heeft. De stad moet een oud koetshuis slopen en Japanse duizendknoop verdelgen. Ook de eeuwenoude bomen hebben professionele verzorging nodig.

Lees meer »

25-jarige man was onder invloed bij ongeval waarbij auto uitbrandde

De man die zaterdagochtend vroeg een zwaar verkeersongeval veroorzaakte op de Roeselaarseweg in Torhout waarbij zijn Mercedes volledig uitbrandde was onder invloed van alcohol. Dat meldt de politie. Het rijbewijs van de 25-jarige man werd dan ook voor 15 dagen ingehouden.
The post 25-jarige man was onder invloed bij ongeval waarbij auto uitbrandde appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik wil nog lang op de planken blijven staan”: Nimay Verlinde maakt zijn musicaldebuut in VRIJDAG

Vanaf vrijdag 1 november brengt The Singing Facory de musical VRIJDAG over Amerikaanse school shootings in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Er staan ook enkele West-Vlaamse acteurs op de planken, onder wie Nimay Verlinde (18) uit Zillebeke.
The post “Ik wil nog lang op de planken blijven staan”: Nimay Verlinde maakt zijn musicaldebuut in VRIJDAG appeared first on KW.be.

Lees meer »

Naam burgemeester overspoten op de Markt in Mesen

Onbekenden hebben vannacht met een dikke zwarte streep burgemeester Sandy Evrard weggestreept van de imposante verkiezingsaffiche van MLM op de Markt. De burgemeester tilt er niet echt zwaar aan. “Maar het is wel de eerste keer dat ik dat meemaak, en het doet toch een beetje raar.”
The post Naam burgemeester overspoten op de Markt in Mesen appeared first

Lees meer »

Verdachte van kindermoord wil vrijspraak voor het spelen van geldezel

Een 25-jarige Bruggelinge die in de cel zit op verdenking van de moord op haar pasgeboren baby, vraagt in beroep de vrijspraak witwaspraktijken. Claudia D.C. stelde haar bankkaart ter beschikking van een phishingbende, die zo twee slachtoffers kon pluimen. Maar volgens haar advocaat heeft ze een te laag IQ om te beseffen dat het uitlenen van een bankkaart gevaarlijk is.<br

Lees meer »

Ondanks absolute meerderheid CD&V team KLT in Kasterlee sluit lijsstrekker Ward Kennes coalitie met andere partij niet uit: “Voldoende draagvlak”

De partij CD&V team KLT haalde zondag de absolute meerderheid in Kasterlee. Toch wil lijsttrekker en huidig burgemeester Ward Kennes praten met de andere fracties die zijn verkozen in de gemeenteraad om eventueel een coalitie te vormen. "Er zijn ook in onze gemeente veel mensen niet gaan stemmen. Als je dan toch legitimiteit wil als bestuur moet je een voldoende

Lees meer »

Kiest Ruth Vandenberghe voor Vooruit of N-VA?: TBSK heeft twee weken tijd om een nieuwe coalitie op de been te brengen

Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk en Ruth Vandenberghe zijn incontournable bij de samenstelling van een volgend Kortrijks stadsbestuur. Door het nieuwe kiesdecreet is ze als stemmenkampioen van de grootste partij sowieso eerst aan zet. Maar door veto’s en het cordon sanitair zijn samenwerkingen zonder Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk onmogelijk. Dus is het vooral uitkijken met wie TBSK in zee gaat: N-VA

Lees meer »

Deze jonge Belg is sniper voor Israël: “Hij maakt deel uit van een doodseskader dat schiet op ongewapende burgers”

Een Palestijnse journalist heeft een Israëlisch sniperteam blootgelegd dat in Gaza opereert onder de naam ‘Refaim’, fantoom. Daar hebben ze vanop grote afstand geschoten op ongewapende mensen, soms zelfs van meer dan 1.200 meter afstand. Een van die sluipschutters is een jonge twintiger uit Ukkel. Zijn vader runt een vastgoedbedrijf dat actief is in de betere buurten van Brussel, maar

Lees meer »

Zuhal Demir reikt de hand naar Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V), die de grootste blijft: “Nood aan stabiele coalitie”

In Genk zijn alle stemmen geteld en blijft huidig burgemeester Wim Dries met zijn CD&V-lijst de grootste. Dries houdt N-VA-minister en lijsttrekker Zuhal Demir op ruime afstand, die minister van Onderwijs blijft. Ze roept Dries op samen een meerderheid met N-VA te vormen. “Genk heeft nood aan een stabiele coalitie”, zei Demir zondag voor haar militanten in de Limburgse stad.

Lees meer »